Lapsen pitkittynyt yskä

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Yskii yskii, 25.03.2008.

 1. Yskii yskii

  Yskii yskii Vieras

  Käytin tyttöä vajaa kolme viikkoa sitten lääkärissä 1,5vk kestäneen limaisen yskän takia. Keuhkot puhtaat, samoin verikokeet kunnossa. Jos yskä jatkuu, uudelleen näytille, totesi lääkäri. Määräsi silloin Redol Comp. yskänlääkettä, josta ei ole oikein ollut apua. Tänään soitin uudelleen tk:hon ja selitin tilanteen. Puhelimessa sairaanhoitaja sanoi että nämä yskät tällä hetkellä voivat kestää yli kuukauden ja meillä siis tätä ollut jo kuukausi. Pyysi käymään nyt uudelleen labrassa ja CRP otettiin. Huomenna saadaan tuloksia. Jos ei ole koholla, niin sitten taas vain odotellaan!!! Siis voiko tämä olla näin??? Lapsi saa usein yskänkohtauksia/puuskia esim. huutaessa, itkiessä tai riehutessa. Yskii silmät vedessä limaa ja meinaa oksentaa ja on myös oksentanutkin limaa. Tytöllä siis ikää hieman vajaa 3v.

  Onko muilla tälläistä liikkeellä? Pitäisikö huomenna varailla sitten jonnekin yksityiselle aikaa kun tuonne tk:hon ei meinaa päästä kuin pää kainalossa...?
   
  #1
 2. vieras

  vieras Vieras

  En halua pelotella, mutta meidän tytöllä oli viime syksynä just noita oireita. Lääkärissä käytiin monta kertaa ja lopulta määrättiin astmalääkitys. Se on auttanut. Astmakokeeseen menee heti kun täyttää kolme. Sitä nuoremmille sitä ei kuulemma tehdä. Ensin meidän tytöllekin määrättiin yskänlääkettä ja tais jonkun antibioottikuurinkin syödä, mutta ei apua. Verikoe otettiin myös, siitä ei löytynyt mitään. Yksityislääkärillä on käyty koko ajan. Arvauskeskukseen en lähde mielellään jonottelemaan, jos ei ole ihan pakko. Yksityiseltä olemme saaneet aina avun heti ja kunnon palvelua enimmäkseen. Onneksi on vakuutus.
   
  #2
 3. mii

  mii Vieras

  Mä veisin kyllä lääkäriin. Eiköhän keuhkotkin pitäisi kuunnellla!
   
  #3
 4. elli -leipuri

  elli -leipuri Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2007
  Viestejä:
  449
  Saadut tykkäykset:
  0
  meillä oli kans kova limainen yskä joka osoittautui kahdella lapsella keuhkoputken tulehdukseksi
   
  #4
 5. keppälerttu

  keppälerttu Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2005
  Viestejä:
  18 099
  Saadut tykkäykset:
  5
  Meillä Likalla oli aikoinaan tuota samaa, ja mikään ei tuntunut tehoavan, sit yks lääkäri kirjoitti ventoline reseptin, ja se auttoi.

   
  #5
 6. vieras

  vieras Vieras

  Meillä tyttö, silloin 2,5v yski muutaman kuukauden, välillä kurkattiin tk:ssa korvat ym. ja annettiin olla. Lopulta méni itsellään ohi. Eli ei välttämättä vakavaa vaan ihan normaalia.
   
  #6
 7. ap

  ap Vieras

  Juu, siis silloin alkukuusta keuhkot oli puhtaat, yskä jatkunut nyt ihan samanlaisena ja samanlaisin oirein... Toki nythän voi olla tilanne toinen.
   
  #7
 8. Kovajänis

  Kovajänis Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  29.11.2006
  Viestejä:
  9 532
  Saadut tykkäykset:
  1
  Alkuastmaa oli meilläkin kakkosella noilla oireilla (ja lisäksi sai lepotilassa, yleensä öisin noita yskäkohtauksia mitkä helpotti oksentamisesta lopulta). Kannattaa ajoissa pyytää keuhkolääkärille lähete, sillä astma voidaan lääkkeillä saada loppumaan ennenkuin puhkeaa krooniseksi astmaksi, meillä oli astmalääkkeet käytössä liki 3 vuotta kunnes voitiin pikkuhiljaa lopettaa ja muksulla ei astma päässyt puhkeamaan pysyvästi =)
   
  #8
 9. mii

  mii Vieras

  Mulle sanoi lääkäri, että kun yskä on kaks viikkoa kestänyt, niin kyllä siitä jo tietää, ettei se itsestään parane!
   
  #9
 10. teeri

  teeri Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2007
  Viestejä:
  2 317
  Saadut tykkäykset:
  0
  mun pojalla ollu 1,5kk yöyskä,yskii parka läpi yön.
  lääkäri on tutkinu ja ei oo ottanu kantaa,ei oo pojassa kuulemma vikaa??? :eek:
   
  #10
 11. Valaja

  Valaja Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2005
  Viestejä:
  13 706
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meidän astmalapsilla menee just noin. Tehokkaalla lääkityksellä se häviää. Singulair-rakeet tehos viimeksi normaalin astmalääkityksen lisänä. :/
   
  #11
 12. mii

  mii Vieras

  Astma tai poskiontelotulehdus. Millaista yskää se on?
   
  #12
 13. ap

  ap Vieras

  Tuo astma se on kummittelut minunkin mielessä... Tosin nyt on flunssa-aikaa ja varmaan voi olla ihan normaalia pitkittynyttä yskää.
  Huomenna soittelen sitä CRP:n tulosta ja jos eivät meitä tk:hon ota, niin yksityiselle kyllä mennään. Kurjaa kattoa vierestä toisen yskimistä...
   
  #13
 14. mii

  mii Vieras

  Meillä taas ei singulairista ollu mitään apua ja ne on hävyttömän kalliita!
  Mutta lääkäri sanoikin, että joillekin ne auttaa ja joillekin ei, kokeilemalla vain tietää.
   
  #14
 15. teeri

  teeri Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2007
  Viestejä:
  2 317
  Saadut tykkäykset:
  0
  hakkaavaa kuivaa,kurkkuunsattuvaa....mikään juotava ei auta,ei siis saa lisää limasuutta kurkkuun.
  poika täyttää piakkoin 4,ja lääkäri sano ettei ton ikäsillä ees oo poskiontelot kehittynyt vielä.
  korvat tarkastettu ja keuhkot.
   
  #15
 16. Kaalimaan kakarat

  Rekisteröitynyt:
  01.05.2007
  Viestejä:
  357
  Saadut tykkäykset:
  0
  meillä oli myös molemmilla tytöillä tuollanen yskä. tosin terkaan ei ees päässy vaan molemmat vein yksityiselle. siellä erikoislääkäri osas kyllä hommansa, antoi antibiootit ja tehokkaan yskänlääkkeen. ja totes tarkastukäynnillä et oli jotain tarttuvaa pöpöä ja lääkkeet tehoaa vain jos aloitetaan tarpeeks ajoissa. ja molemmilla oli kestäny jo kuukauden
   
  #16
 17. mii

  mii Vieras

  Meillä oli tytöllä kaksvuotiaana poskiontelotulehdus ja yski 8kk, ennenkuin lääkärit uskoi. (röntgen...) Ja nyt on ollut pojallakin ylähengitystietulehdus. Lääkäri sanoi, että jos pojalla olis poskiontelot, niin se olis poskiontelotulehdus.
  Kyllä siellä jo onteloita on, vaikka eivät täydelliset olekaan. Meidän viis veelläkin on ollut poskiontelotulehduksia jo kaksi.
  Ne vaivaa öisin.
  Vaadi tutkimuksia. Pyydä kokeeksi ventolinea, jollei se auta, ei ole astmaa. Meilläkin tyttö sai ensin astmalääkkeet ja kun ne ei auttanut, niin vasta sitten kuvattiin.
  Ajatelkaa, 8kk yski joka yö ja valvottiin, ja kukaan ei uskonut, kun sanoin, että ei ole astmaa, kun ei ahdista yhtään.

   
  #17
 18. vieras

  vieras Vieras

  Meillä 5-v tyttö aloitti kuivan yskänsä joulun tienoilla ja edelleen yskii. Käyty lääkärissä ja saanut antibioottia kerran korvatulehdukseen tammikuussa, mutta yskimiseen se ei vaikuttanut. Nyt viime viikolla jälleen käytiin lääkärissä ja sai antibiootin poskiontelotulehdukseen. Nyt on tytöltä yskä ainakin toistaiseksi hävinnyt. Keuhkot olleet normaalit ym. mutta vain tuota yskää. Jos ei mene itsestään pois, niin sitten astma- ja allergiakokeisiin. Toivottavasti päästäisiin eroon ilman mitään kokeita.
   
  #18
 19. SitäSaaMitäTilaa

  SitäSaaMitäTilaa Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2005
  Viestejä:
  5 053
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä poitsulla oli 1v yli kk kestäny yskä.Tk-lekuri soitti oikein asiasta sairaalan lastenlekuril ja saatiin lähete keuhkokuviin.Oli alkava keuhkokuume.
   
  #19
 20. teeri

  teeri Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2007
  Viestejä:
  2 317
  Saadut tykkäykset:
  0
  kiitos sulle tiedoista....
   
  #20
 21. cscssc

  cscssc Vieras

  Meillä pitkään jatkunut yskä oli mykoplasmaa. Siihen tarvitaan tietynmerkkimnen anbtibiootti, ei parane muilla, ja kuurin pitää olla vähintään 2 viikkoa. Silloin paranee, muuten pesiytyy elimistöön, vaikka oireet näyttäisivät hellittävän. On tosi yleinen tauti lapsilla ja nuorilla aikuisilla, ja tarttuu erityisen helposti. Varsinkin kun niin moni ei tunnista sitä, eikä osaa hoidattaa pois. Verikokeista ei voi päätellä juuri mitään, ei nosta tulehdusarvoja kuten normaali bakteeritulehdus.
   
  #21
 22. "Äiti88"

  "Äiti88" Vieras

  Poika täytti juuri 5v. ja on kärsinyt yskästä varmaan kohta kuukauden..välillä on rauhottunut,mut sit se taas pahenee..En tiedä mitä tekisin..soittaisinko omalle lääkärille aikaa,koska ei tuosta tule mitään..päivystykseen jos menen niin siellä määrätään vain redol comp. yskänlääkettä mut ei se auta.kertokaa mitä mun pitäis tehdä?! soitanko omalle lääkärille?
   
  #22
 23. "vieras"

  "vieras" Vieras

  [QUOTE="Äiti88";28230455]Poika täytti juuri 5v. ja on kärsinyt yskästä varmaan kohta kuukauden..välillä on rauhottunut,mut sit se taas pahenee..En tiedä mitä tekisin..soittaisinko omalle lääkärille aikaa,koska ei tuosta tule mitään..päivystykseen jos menen niin siellä määrätään vain redol comp. yskänlääkettä mut ei se auta.kertokaa mitä mun pitäis tehdä?! soitanko omalle lääkärille?[/QUOTE]
  Varaa aika yksityiselle lastenlääkärille, ei ole päivystysasia kun on kestänyt jo kuukauden.
   
  #23
 24. "Äiti88"

  "Äiti88" Vieras

  [QUOTE="vieras";28230483]Varaa aika yksityiselle lastenlääkärille, ei ole päivystysasia kun on kestänyt jo kuukauden.[/QUOTE]


  muuten kyllä vois mennä mut ei työttömällä oikein oo varaa yksityisiin.. :/
   
  #24
 25. "puff"

  "puff" Vieras

  Jopa mun 19-vuotias tyttö pääsi päivystykseen, kun yskä oli kestäyt 8 viikkoa. Hän sai antibiootit ja yskä loppui vajaassa viikossa. Meillä tk:een saa muuten aikoja vasta n. 3 kk:n päähän.
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti