Lapsi söi kielon marjan!

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Kokemuksia kaipaan, 14.07.2011.

 1. Lapsi siis söi kielon marjan. Siitä en ole varma monta söi, mutta mahdollisesti yhden. Soittelin siitä heti myrkytystietokeskukseen josta sanottiin, että huoletta voi syödä 1-5 marjaa. Lapsi kuitenkin puolen tunnin kuluttua siitä, että on maha kipeä joten annoin hiilitabuja. Siitä vielä tunti sanoi, että on pääkipeä. Annoin lisää hiilitabuja ja soitin uudestaan myrkytystietokeskukseen, josta käskivät soittamaan terveyskeskukseen. Sieltä sanottiin että neuvottelevat ensin lääkärin kanssa ja sitten soittivat takaisin. Kuitenkin tällä välin lapsi oli sitä mieltä, ettei päähän enää satu ja maha vain vähän kipeä. Ei ole oksentanut tai mitään ja on kovasti touhunnut. Sieltä sanottiin, että jos tuntuu niin voisi mennä tarkistuttamaan. Ei menty koska oireet vaikutti lieventyvän. Siitä on nyt melkein 7h ja lapsi sanoi että edelleen on maha vähän kipeä. On kuitenkin syönyt normaalisti ja kova vauhti ollut päällä. Huolestuttaa ja päivystys menee ihan kohta kiinni (ei näin kaukaa enää ehditä).
   
  #1
 2. -

  - Vieras

  Jos lapsen olo huononee, voit aina tilata ambulanssin... Itse kyllä kävisin varmuuden vuoksi näyttämässä. Mutta olenkin ehkä liian hössö...
   
  #2
 3. Maine Coon/

  Maine Coon/ Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2004
  Viestejä:
  15 790
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aiheuttaa syötynä lähinnä mahan ärsytysoireita. Vakavat myrkytykset ovat harvinaisia, mutta mahdollisia, jos kasvia on syöty erittäin runsaasti. Kaikki kasvinosat ovat myrkyllisiä. Pienen määrä syöminen (5 marjaa tai vastaava määrä muuta kasvinosaa) ei vaadi toimenpiteitä. Suurempia määriä syöneelle annetaan lääkehiiltä. Oireinen potilas tulee toimittaa lääkäriin.

  Tälläset heillä tosiaan on ohjeet.Jos huolettaa, niin sitten lääkärissäkäynti olisi paikallaan.
   
  #3
 4. Snoopy

  Snoopy Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2005
  Viestejä:
  5 329
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei välitöntä vaaraa jos ei syönyt paljoa. Kielon vaarallisuutta on vähän paisuteltu - hengenvaarallista se on vain jos oikein kunnon annoksen kieloa vetelee. Maha voi tosiaan ärtyä, toivottavasti pääsette vähällä.
   
  #4
 5. Miten nopee ne oireet tulee?
   
  #5
 6. "vieras"

  "vieras" Vieras

  No ehkä kannattais nyt vaan rauhassa seurata sitä vointia kotona. Lääkehiiltäkin olet antanut niin eipä siellä päivystyksessäkään paljoa sen kummempaa pystytä tekemään kuin seuraamaan. Varmaan sitä mahakipua voi olla mutta jos muuten vointi ok niin ei syytä huoleen. Sit jos yleisvointi alkaa laskemaan, mahakipu pahenee jne niin sit sinne päivystykseen.
   
  #6
 7. Maine Coon/

  Maine Coon/ Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2004
  Viestejä:
  15 790
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä poika söi joskus 2 vuotiaana isoäitinsä viikkolääkerasian tyhjäksi.Siellä oli sydänlääkkeitä, särkylääkkeitä, lääkkeitä suonenvetoon, tais olla verenpainelääkkeitäkin ja muutakin.Kaikki olivat imeytyneet.Kotoa lähettiin omalla autolla hätävilkut päällä terv.keskukseen.Paikallisessa tk:ssa yritettiin antaa ensiapuna lääkettä, mikä saa oksentamaan.Ambulanssilla pillit päällä sairaalaan, ensiapuun ja lääkehiiltä väkisin letkulla mahalaukkuun, mutta se epäonnistui, koska puri letkua voimakkaasti ja pelättiin että se menee poikki ja sit ollaan vaikeuksissa.Teholle, sydänvalvomon puolelle piuhoihin kiinni.Poika oli ihan tokkurassa, mutta kaikkien hämmästykseksi tokkuraisuutta lukuunottamatta hänelle ei tullut mitään muita oireita, vaikka sydänlääkkeiden pelättiin aiheuttavan vakavat oireet.Ekan yön jälkeen pääsi osastolle, siellä pari yötä tarkailussa ja sitten kotiin.On nykyisin parikymppinen nuorimies. Tämä olkoon sinulle rohkaisuksi.En usko että teillä on mitään hätää, mutta jos jotain tulee, niin sit autolla sairaalaan.Voimia:hug:
   
  #7
  Viimeksi muokattu: 14.07.2011
 8. vvddf

  vvddf Vieras

  hei halooo, 1 marja :D Jos lapsi on alle 1v niin sitten voisi olla huolissaan mutta halooo
   
  #8
 9. Kirjoitin ainakin yksi. Sitä en tiedä kuinka paljon todellisuudessa niitä söi ja söikö pelkkää marjaa vai myös niitä lehtiä.
   
  #9
 10. Kiitos tästä. Tarkkailen siis yön miten vointi menee. :)
   
  #11
 11. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Meillä 3v söi viimekesänä yhden kielonmarjan, samat tiedot ja neuvot saatiin, eikä tullut mitään oireita.
   
  #12
 12. TrueBlood

  TrueBlood Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  25.09.2006
  Viestejä:
  8 259
  Saadut tykkäykset:
  96
  Haloo vaan itsellesi. Koskaan et tiedä miten lapsi tai aikuinen reagoi yhdellekin kielon marjalle, vaikka sinulle ei tulisikaan yhtään mitään oireistoa.
   
  #13
 13. täh

  täh Vieras

  Miten 3-vuotias rupeaisi syömään jonkun kasvin lehtiä tuosta vaan? Ellei ole kyse kehitysvammasta. 1-2 marjaa ymmärtäisin.
   
  #14
 14. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Kielo maistuu tosi pahalle, joten en usko että lapsi montaa marjaa söi. En usko että olisi syönyt lehtiä, ei lapset niin tee.
   
  #15
 15. "Tiu"

  "Tiu" Vieras

  Meidän 3-vuotias ei tosiaankaan syö lehtiä tms. Marjatkin sylkee suustaan, jos eivät maistu hyvälle ja oletan että kielon marja ei maistu.
   
  #16
 16. Meillä syödään paljon salattia ja omasta maasta. Ja koskaan ei tiedä mitä ton ikäisen päässä liikkuu.
   
  #17
 17. [QUOTE="Tiu";24192229]Meidän 3-vuotias ei tosiaankaan syö lehtiä tms. Marjatkin sylkee suustaan, jos eivät maistu hyvälle ja oletan että kielon marja ei maistu.[/QUOTE]

  Mein 3v:n lempiherkkuja on kaikki semmoiset ruuat mistä yleensä 3v:t ei tykkää.. Ja pienenä oli ihan hirveän kova syömään ihan kaikkea. Lapset on erilaisia. Hän on nyt nukkumassa. Ei ole oksentanut eikä ripuloinut.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #18
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti