Letrozol & ovulaatio

Terolut on dydrogesteronia, Primolut taas noretisteroniasetaattia. Mulle lääkäri sanoi, että Primolut on vähän vahvempi lääke kuin Terolut, siksi varmaan useimmilla ensin kokeillaan Terolutia vuotohäiriöihin. Primolut ei oo vissiin kovin yleisesti käytetty, tai näin ainakin päättelin siitä kun googlatessa ei tullut kovin paljon hakutuloksia :LOL:
 
  • Tykkää
Reactions: KukkaSosuli
Oon syöny vuoden sisällä jo varmaan kolme paketillista terolutia ja yleensä on aina tullut täti kylään 8. pv kuuria. En oo aina ees syönyt kuuria loppuun, jos oon ollut varma etten oo raskaana. Olis ees saakeli yksi asia mikä pysyis vakiona tässä touhussa mutta ei :LOL: Ei siis täällä ole edelleenkään vuotoa. Ei sillä niin väliä kun ollaan hoitotauolla vielä helmikuukin. Tässä välin on kypsynyt päätös että letroja en enää kokeile, nyt siirrytään kovempaan kamaan seuraavaksi.

Tsemppiä muille ja parempaa tuuria letrozolin kanssa, on se kuitenkin tosi helppo ja matalan kynnyksen hoito :geek:
 
Mä kävin eilen ultrassa kp 13 ja siellä näkyi yksi johtofolli ja lääkäri ennusti ovulaatiota parin päivän päähän. Aloin sit tänään metsästämään sitä ovulaatiota. Katotaan miten käy

Päänsärkyhän on jatkunut vielä eilenkin. Tänään on eka päivä kun ei iskenyt heti aamulla. Onki viikko kun lopetin letrozolit. Toivon todella, ettei tarvisi monta kiertoa mennä näin, vaikka onhan tämä toisaalta pientä :giggle: eli näillä eväillä mennään kesään jos ovulaatio ei jätä tulematta sitte parina peräkkäisenä kiertona. No, jos jotain muuta positiivista niin ainakin pääsin teroluteista :LOL:
 
Täällä hep yksi letrozolin vasta aloittanut!

Tein jo uuden aloituksen tästä aiheesta mutta ilmoittaudun nyt tähänkin kun aihe niin itselle ajankohtainen.

Omaa taustaa lyhyesti:
-Yksi lapsi luomuna 6v sitten, tärppäsi heti.
Tuolloin olin juuri lopettanut e-pillerit usean vuoden jälkeen.
- Sen jälkeen ollut käytössä samat e-pillerit, lopetus 6/18 ja yritystä siitä saakka.
-Menkkoja saanut sitten odotella, ensin meni 1,5kk ja sen jälkeen melkein 3kk kunnes ne sitten Terolut-kuurilla saatiin aikaan.
-Labrat pvk, paastosokeri, prolaktiini ja kilpirauhaskokeet ok. Progesteroni matala, sen mukaan ei ovulaatiota ainakaan siinä kierrossa ollut.
-Ultrassa monirakkulaiset munasarjat. E-pillereiden lopetuksen jälkeen akne villiintynyt kasvoissa, ei muuta pco viittaavaa.
-Elämäntavat kunnossa itsellä ja kumppanilla, molemmat harrastaa säännöllisesti liikuntaa ja paino normaali. Kolmekymppisiä ollaan molemmat.
-Sain lähetteen julkiselle puolelle tutkimuksiin, kävin kuitenkin "odotellessa" yksityisellä ovulaatiohäiriöihin erikoistuneella gynekologilla ja sain ohjeeksi Letrozol 2.5mg 1x1 kp 3-7 sekä Terolut 10mg 1x1 kp 15-24. Tällä annostuksella tarkoitus kokeilla ekat 2kk ja yrittää myös bongata ovulaatio ja sitten Letrozolin annosnosto jos ei vastetta.
Nyt eka letrokierto menossa kp 12 ja ovulaatiota ei tikutellessa ole vielä ollut, aloitin kp 9 tikuttaan.

Millä kiertopäivillä ootte bongannu ovulaation? Ajattelin ite kp 9-16 tikuttaa.. mut täytyy sanoa että todella raskasta henkisesti tämä tilanne, monirakkulaiset munasarjat todettiin kuitenki vasta nyt marraskuussa ja se pettymys omaan kroppaan oli jotain ihan hirveetä. Ja edelleen sellainen huonommuuden tunne ja suru, jopa katkeruus seuraa mukana.
 
Millä kiertopäivillä ootte bongannu ovulaation? Ajattelin ite kp 9-16 tikuttaa.. mut täytyy sanoa että todella raskasta henkisesti tämä tilanne, monirakkulaiset munasarjat todettiin kuitenki vasta nyt marraskuussa ja se pettymys omaan kroppaan oli jotain ihan hirveetä. Ja edelleen sellainen huonommuuden tunne ja suru, jopa katkeruus seuraa mukana.
Itselläni on todettu pco-tyyppiset munasarjat. Viimeisen 1,5 vuoden aikana kuukautiskiertoni on vaihdellut 28-53 päivän välillä.
Letroja olen käyttänyt viime toukokuusta lähtien. Itselläni ei toiminut pienin annos, joten käytän sitä 5mg/päivä, kiertopäivinä 5-9.

Itselläni letrozol on tasoittanut kiertoja. Ne ovat olleet letrojen kanssa n. 30-32 päivää, ovulaatio tapahtuu kp 16-19 välillä.
Viime kierrossa letrot eivät toimineet yhtään, vaan kiertoni kesti 53 päivää. Tässä kierrossa letrot puolestaan tekivät tehtävänsä ja ovulaatio saapui ajoissa, kp 19. Toivon, että tuo yksi pitkä kierto olisi vain joku luonnonoikku ja seuraavissakin kierroissa letrot toimisivat hyvin.

Olen itsekin kironnut tätä kroppaani. Etenkin viime kierto alkoi loppua kohti ärsyttämään paljon, kun tajusin, että letrotkaan eivät aina saa kroppaani toimimaan. Onneksi ne kuitenkin pääsääntöisesti ovat toimineet ja saivat jopa kemiallisen raskauden aikaiseksi 5. letrokierrossa. Tosin hieman surullista, että sitä pitää ajatella saavutuksena.
Jospa kuitenkin tulevaisuudessa ne saisivat yhdessä inseminaatioiden kanssa aikaan ihan kestävän raskauden! (y)
 
Mulla on kans käynnissä ensimmäinen letrokierto. Söin siis kp 3-7 ja ovulaatio oli kp 17 luultavasti. Tikuttelin kp 14 ultrauksen jälkeen ja onnistuin bongaamaan. Se oli kuulkaa hienoa se. Eka plussatesti ikinä, kun aiemmin ei ole tullut mihinkään testiin edes haamua. Tsemppiä! Itsellä nyt kp 24 menossa ja vähän kauhusta jäykkänä odotellaan mitä tämä viikko tuo...
 
Päivänkakkara975
Napsutinn: missä kävit yksityisellä, jos saan kysyä? Meillä tulee kohta vuosi yritystä. Pcos todettu viime syksynä, oireili runsaasti ja osasin itse arvata diagnoosin jo ennen ultraa. Kävin siis yksityisellä ja tuntuu ettei siitä ollut mitään hyötyä paitsi tuo ilmiselvä diagnoosi. En saanut mitään ohjeita tms lääkäriltä, paha mieli vain tuli. Hän sanoi että voin maalishuhtikuussa käydä uudelleen jossain lääkärissä niin saisin lähetteen lapsettomuushoitoihin. Haluaisin käydä gynekologilla joka on erityisesti perehtynyt pco potilaisiin :)
 
Napsutinn: missä kävit yksityisellä, jos saan kysyä? Meillä tulee kohta vuosi yritystä. Pcos todettu viime syksynä, oireili runsaasti ja osasin itse arvata diagnoosin jo ennen ultraa. Kävin siis yksityisellä ja tuntuu ettei siitä ollut mitään hyötyä paitsi tuo ilmiselvä diagnoosi. En saanut mitään ohjeita tms lääkäriltä, paha mieli vain tuli. Hän sanoi että voin maalishuhtikuussa käydä uudelleen jossain lääkärissä niin saisin lähetteen lapsettomuushoitoihin. Haluaisin käydä gynekologilla joka on erityisesti perehtynyt pco potilaisiin
Hei Päivänkakkara,
kävin terveystalolla ja ehdottomasti oman hoitopolun tärkein käynti ainakin tähän saakka.
Sen jälkeen olen käynyt julkisella puolella kun sain sinne lähetteen aiemmin tk lääkäriltä. Siellä minulle olisi samalla lailla tehty resepti letrozolista, joten oikaisin vähän kun kävin ensin yksityisellä ja sain reseptin odottelematta. Ehdottomasti suosittelen käymään yksityisellä puolella sellaisella joka on näihin asioihin erikoistunut, henkisestikin helpottavaa että asiat etenee nopeammin.
 
Kysyn muuten täältäkin. Minkälaisia johtofolleja teillä ok bongattu kierroissa? Mua vähän huolettaa tuo viime ultrassa bongatun koko..
Minulla ultrattiin toisessa letrokierrossa kp 14, siellä möllötti 25mm munarakkula ja ovulaation bongasin sitten tikuttamalla ja kivuista päätellen seuraavana päivänä. Ei kuitenkaan siitä kierrosta tärpännyt, nyt eletään 3. letrokierron kp 9.