Lihan keittäminen

  • Viestiketjun aloittaja lihaa
  • Ensimmäinen viesti
Hei Iihaa,

Kiitos sinulle kysymyksestäsi.

Ruokamatkan alkutaipaleella, kun lapsi vasta tutustuu uusiin ruoka-aineisiin, ollaan varsin tarkkoja. Tutustumisvaiheessa sika, nauta, broileri, kalkkuna, kala ja muna sopivat hyvin soseiden raaka-aineeksi kuuden kuukauden iästä alkaen neuvolan ohjeiden mukaan. Alussa totutteluun riittää noin teelusikallinen jauhettua lihaa soseaterialla. Määrää voidaan lisätä vähitellen, mutta suositusten mukaan 1-1,5 rkl lihaa ateriaa kohti riittää alle 1-vuotiaalle.

Liha neuvotaan kypsentämään keittämällä, jotta varmistutaan että se on kauttaaltaan kypsää. Lisäksi paistamisessa syntyy usein haitallisia karsinogeenisiä yhdisteitä, etenkin jos paistopinta palaa. Pienelle lapselle ei myöskään suositella tarjottavaksi valmiiksi marinoituja lihavalmisteita niiden sisältämien suolan ja lisäaineiden vuoksi. Pienen lapsen vielä kehittyvä elimistö on herkempi näille ruoan sisältämille haitallisille ainesosille.

Lapsen siirtyessä syömään samaa ruokaa perheen kanssa ensimmäisen elinvuoden jälkeen, voidaan lihan keittämisestä erikseen luopua.

Ystävällisin terveisin

Sinikka Saikkonen
 

Yhteistyössä