Liikunta taaperon kanssa

  • Viestiketjun aloittaja 10kkäitinä
  • Ensimmäinen viesti
10kkäitinä
Toivoisin vinkkejä siihen, miten sitä pääsisi enemmän itse liikkumaan pienen lapsen kanssa.
Kun lapsi oli 3-9kk oli liikkuminen helppoa. Käytiin yhdessä vauvajumpassa ja kävin salilla kun lapsi oli kuntosalin lapsiparkissa.
Nyt neiti on 10 kk ja 3 päivää viikossa päiväkodissa. Vierastaa kovin, niinkuin ikään kuuluu. Päiväkoti sujuu hyvin, koska tutut hoitajat, mutta lapsiparkissa väki ramppaa ja vaihtuu niin etten sitä ole enää yli kuukauteen käyttänyt. Ajan ja rahanpuutteen vuoksi irtisanoinkin tämän yksityisen salin jäsenyyden. Jumpassa käyn kerran viikossa niin että mies on lapsen kanssa. Lenkillä koirien kanssa käyn päivittäin, silloin lapsi vaunuissa mukana. Koirat + vaunut on kyllä sellainen yhdistelmä että silloin ei mennä kuin kävellen, juostessa sattuu helposti vahinkoja, kun koirat innostuu silloin. Uimahallissa käyn lapsen kanssa, mutta sitä nyt ei omaksi liikunnaksi voi laskea. Uimahallilla olisi myös kuntosali, mutta eipäs sinne tuollaista touhunpesää voi ottaa mukaan. Kotijumppaa teen. Lapsi on usein "punttina" mukana, mutta on niin aktiivisessa iässä että ei kauan sylissä viihdy ja roikkuu sitten jaloissa.
Itselläni on siis 4 vapaapäivää ja 3 työpäivää viikossa. En jotenkin haluaisi että joka ilta on jompikumpi vanhemmista menossa, vai onko ainoa keino pyytää miestä olemaan lapsen kanssa illalla vähän useammin kuin sen kerran viikossa. Miten muut on tämän ratkaisseet? Kauanko vierastamisaika yleensä kestää? Mietin, että uskaltaisiko sitä joululahjaksi ottaa taas salikortin ja alkaa lapsiparkkia käyttämään... Ukko ei ollutkaan niin osallistuva tähän hoitoon kun toivoin :/ Mieheni ei nykyään juuri salilla käy, mutta muuten hänen harrastukset vie aikaa 2-3 iltaa/päivää viikossa. Samaan olisi kai itselläkin "oikeus", mutta kärsiikö siinä perheaika.
 
"vieras"
Onko oikeasti niin, ettei mies tai nainen voi karsia yhtään harrastuksistaan edes silloin, kun lapsi on ihan vauva? Meillä me molemmat ollaan karsittu ja paljon, nyt menee nää muutamat vuodet (kaksi lasta pienellä ikäerolla) näin ja kunhan nuo tuosta kasvavat, aletaan taas harrastaa enemmän.
 
Ken guru
Mun mielestä tuon ikäiselle lapselle 3vp viikossa on jo ihan yllin kyllin olla erossa omista vanehmmistaan. Eli sovittelisin niin että toinen vanhempi lasta sitten hoitaisi kun toinen harrastelee. Mutta mun mielestä lapsiparkit ei ole ollenkaan tuon ikäisiä varten.
 
"ap"
Karsittu menoja onkin. Ennen lasta käytiin 4 kertaa viikossa yhdessä salilla mieheni kanssa, lisäksi hänellä oli veneilynsä ja minulla koirat. Nyt mies ei veneilykaudella juuri muuta harrasta, talven tullen varmaan käy salilla sen 2 kertaa viikossa. Itseltä on kuntosalit myös jääneet vähälle, liian vähälle siitä päätellen että saa monena iltana viikossa ottaa särkylääkettä kun menee töissä istumisesta ja lapsen kantamisesta niskat niin jumiin. Nimenomaan mietin sitä, että miten onnistuisi itsestään huolehtiminen ilman että lapsen hyvinvointi kärsii. Alkuun tuntui ettei työpäivien jälkeen ehdi minnekään, nyt on arki alkanut vähän paremmin rullata kun kuukauden olen käynyt töissä. Ja kuukauden jälkeen jo hahtuu siihen että ainoa kiinteä paikka kropassa on niska ja maha yhtä höttöä. Eipä sekään mikään lapsen etu ole, jos läiti voi huonosti. Ehkä se kävelyn ja kotijumpan yhdistelmä olisi tähän elämätilanteeseen paras, vaikka ei kuntosalia korvaakaan. Pitää ostaa kunnon käsipainot kotiin ja kyykyt lapsipuntilla :)
 
"ap"
Mun mielestä tuon ikäiselle lapselle 3vp viikossa on jo ihan yllin kyllin olla erossa omista vanehmmistaan. Eli sovittelisin niin että toinen vanhempi lasta sitten hoitaisi kun toinen harrastelee. Mutta mun mielestä lapsiparkit ei ole ollenkaan tuon ikäisiä varten.
Tätä mieltä itsekin olen. Teen siis 18,5 h viikossa töitä, hoitopäivät on onneksi lyhyitä, kun miehen kanssa viemiset ja hakemiset vielä sumplitaan. Mutta se jos hoidosta retuuttaisin pienen vielä toiseen hoitoon, tuntuisi jo melkein heitteillejätöltä. Eri asia sitten kun on vähän isompi.
 
"Vieras"
Aika surulliselta kuulostaa että kumpikaan vanhempi ei tunnu olevan valmis tekemään tilaa lapselle elämäänsä, vaan koirat, veneet ja jumpat tulee ensin.
etkö voi tehdä kotijumppaa lapsen nukkuessa niinä päivinä kun et ole töissä?
 
Ken guru
No, itse liikuntaa paljonkin harrastaneena ymmärrän kyllä että haluaa liikkua ja pientenkin lasten aikana yrittää pysyä edes jossain vähän aktiivisemmassa rytmissä kiinni.

Mielestäni siis tuonkin ikäinen kyllä "kestää" sen että toinen vanhempi on pari tuntia illassa pois. Varsinkin jos äiti kuitenkin on lapsen kanssa 4 päivää viikossa muuten 24/7.

Mutta vuorottelisin lapsen isän kanssa. Eli isän pitäisi mielestäni joustaa tässä.

Jos pitäisitte eisim. joka sunnuntain koko perheen yhdessä olo päivänä?
 
"ap"
[QUOTE="Vieras";29203181]Aika surulliselta kuulostaa että kumpikaan vanhempi ei tunnu olevan valmis tekemään tilaa lapselle elämäänsä, vaan koirat, veneet ja jumpat tulee ensin.
etkö voi tehdä kotijumppaa lapsen nukkuessa niinä päivinä kun et ole töissä?[/QUOTE]

Tämä on niitä kommentteja, jotka kannattaisi pitää itsellään, jos ei asioista enempää tiedä. Koko meidän elämämme on järjestetty lapsen mukaan. Työpaikka meni vaihtoon, asunnon sisustat uusiksi. Viikonloput vietetään perheen kesken, ja minä myös lapsen kanssa ne kaksi arkipäivää mitä en ole töissä. MIes vaihtoi veneensäkin isompaan ja turvallisempaan, jotta lapsen olisi siellä mukava ja turvallinen matkata. Sekin on tavallaan koko perheen harrastus, tehdään mm. retket mummolaan veneellä. Isänpäivänä käytiin juoksemassa koko perhe yhdessä niin että toisella oli koirat ja toisella vaunut. Lauantaina yritin jumpata niin että muksu pyöri jaloissa (helpommin sanottu kuin tehty). Lähinnä toivoin siis täältä saavani vinkkejä siihen miten voisi tehokkaasti liikkua ilman että perheaika siitä kärsii, ehkä jopa koko perhe voitaisiin liikkua yhdessä.
Kahvakuulailua ulkona hiekkalaatikon laidalla mietin, mutta pelkään että jos osuu pientä päin, kun on niin nopea liikkeissään.. Vaunuissa kun ei enää malta odottaa.

Miten pienen uskaltaa laittaa ahkioon perään, kun lähtee hiihtämään? Onko niissä jotain valjaita?
Onko mitään hyviä kotijumppakirjoja tai DVD pätkiä mitä voisitte suositella?

Päiväunien aikana on tsiljoona asiaa muutenkin hoidettavana, mutta ehkä siihen saumaan voisi jonkun lyhyen jumpan suihkuineen mahduttaa.
 
Hmm...
No ei nyt lapsen kanssa tarvitse asuntoa uusiksi sisustaa. Mutta vähän erilaiseen elämänrytmiin pitää tottua. Tai sitten nukkua vähemmän ja herätä aamulla kukonlaulun aikaan harrastamaan.
 
"ap"
No ei nyt lapsen kanssa tarvitse asuntoa uusiksi sisustaa. Mutta vähän erilaiseen elämänrytmiin pitää tottua. Tai sitten nukkua vähemmän ja herätä aamulla kukonlaulun aikaan harrastamaan.
Meidän 42 neliön "perhe"asunto kyllä piti sisustaa uusiksi lapsen takia, ei muuten olisi saatu edes sen sänkyä mahtumaan vaunuista nyt puhumattakaan. Keittiössäkin oli klaffipöytä, jonka veti nurin kontatessaa, joten se piti vaihtaa :) Pikkujuttuja elämänrytmin muuttumiseen verrattuna. Neiti herättää yleensä kuudelta, viideltä en sentään treenin takia rupea nousemaan ;)
 
vierailija
Lapsen kanssa voi tehdä monennäköistä jumppaa käsien taputtelusta alkaen ja kävelystä -vatsalihasliikkeisiin , ryömimistä yhdessä , karhukävelyä kera satujumpan jne ja lapsi syliin ja nostoja niin hauikset vahvistuvat jne...lapsi kasvaa nopeasti ja rupeaa matkimaan. Pikkuinen polkee pyörällä vanhempien välissä : äiti ja isä juoksevat toinen edessä ja toinen takana jne.. ja kun leivotte yhdessä sormien ja ranteiden lihakset vahvistuvat. 3-vuotias sotkee jo 3dl:n sämpylätaikinan. 4-vuotias on jo mukana minipoimurin kanssa 45-60 min mustikkametsällä. Tsemppiä yhteisiin hetkiin ja perheen yhdessä pysymiseen, sillä se on kaikkien etu....tosin jokainen saa vuorollaan tulla vastaan ja tehdä myönnytyksiä toisten iloksi. Harrastamaan ehtii itsenäisesti myöhemminkin, lapsi kasvaa nopeasti ja luottavaista isä/äiti suhdetta lapseen ei luoda 12-13-vuotiaan kanssa enää kovinkaan helposti. Terveisin neljän lapsen äiti ja 5 lapsenlapsen mummo kera papan.
 

Yhteistyössä