Luovutettu munasoluhoito, vol. 2

@Rusakkonen Kävin lukemassa tekstisi ❤ Olit kirjoittanut niin kauniisti pojastanne. ❤ Tuntuu etten edelleenkään löydä sanoja, mutta sen sanon että olet ollut paljon mielessä ❤ Paljon voimia suruunne!

@Silmu75 Joo, lutinuksen tilalle aion varuiksi pyytää ensi kerralla jotain muuta. Tsemppiä sinullekin odotukseen, ilmeisesti sitten vielä raskaana ollessa saa murehtia kaikkea. Onneksi usein kaikki menee kuitenkin hyvin murehtimisista huolimatta! ❤

@kirsillevauva Kiitos kun lisäsit! Todennäköisesti helmikuussa alkaisi hoidot. Unohdin tuosta listasta vielä, minulla takana 1 inssi ja 3xivf omilla soluilla, joista vain kaksi alkuonsiirtoa päästy tekemään ja yritys aloitettu muistaakseni 9/2017. Onnea sinulle odotukseen! :)

@Florie Toivottavasti teidän klinikka tulee jotenkin edes vastaan jos kerran jotain virheitä saattaisi heidänkin puoleltaan olla tehtynä. Ja toivotaan että saatte pian uuden luovuttajan jos meinaatte vaihtaa. Olitteko jonossa siis?

Sellaista piti kysyä, tietääkö joku saako luovuttajan iästä mitään tietää? Kun eikös ne neuvolassakin sitä kysele jos raskaus alkaa että tietävät vähän miten suhtautua raskauteen? Äh miljoona kysymystä päässä ennen hoitoja. Mietin sitäkin, pitäisikö ennen hoitoja vielä jotain testata, ERA on tehtynä mutta onko jotain muuta mitä suosittelisitte? Minulla yhdessä omasoluhoidossa ainakin biologin mukaan oli ihan huippualkio ja oli varma että raskaus siitä alkaa, mutta niinpä vaan negaa näytti. Tosin lääkärin mielestä ei välttämättä voida päätellä mitään siitä miltä alkio näytti ja ikä alkaa olla omia munasoluja vastaan (siis laadullisesti). Mutta tietysti pelottaa että onko jotain muutakin vialla, miksei alkiot kiinnity. :unsure:
 
Ja niitä kuulumisia: odotellaan hoito numero kakkosta alkavaksi tammikuussa. Vaikka tosiaan lapsia minulta jo löytyykin, niin silti pelottaa onko itsessä nyt jotain vikaa :unsure: Omilla soluilla vika oli laadussa (iän takia) ja uuden klinikan mukaan ensimmäinen lahjasoluhoito oli ”odotusten mukainen”, sillä siinä käytettiin pakastettuja soluja. Helpompi niin, mutta tulokset eivät yleensä ole hyvät.

Nyt olemme hoidossa Ovumia Fertinovassa ja tuntuu hyvältä hoito, jotenkin jäi muutamasta kommentista edellisellä klinikalla huono fiilis, erityisesti jälkeen kuin ihana lääkärimme lopetti siellä. Vaihto oli siis hyvä päätös ja samoja tutkimuksia ei tarvinnut tehdä. Olisi pitänyt vaihtaa jo aiemmin!

ihanaa, että onnistumisprosentti on täällä aika hyvä. Taloudellista huoltakaan ei ole mutta muuten kyllä sitä plussaa jo niin toivoisi :unsure:
 
Moikka pitkästä aikaa! täällähän menossa ihanan vilkas keskustelu ja monilla on hoidot päällä/alkamassa. Tsemppiä kovasti itse kunkin vaiheisiin.
@Silmu75 Pidän sinulle peukkua ensi viikon ultraan. Toivotaan, että pieni kasvaa hyvin ja raskaus jatkuu onnellisesti eteenpäin.
@Netty79 luovuttajan ikä selviää, jos raskaus alkaa.
Täällä ollaan rv 18:lla ja pahin pahoinvointi alkoi helpottaa pari viikkoa sitten ja samalla hävisi se armoton nälkä. Kävin nt-ultrassa ja siellä kaikki näytti olevan kunnossa ja alkuviikosta kävin myös yksityisellä ultrassa tarkistaakseni onko kaikki on. Ja olihan siellä. Pieni vastaa viikkoja ja on kovasti vilkasta sorttia. Kohtukuolema-taustan vuoksi saimme kaupungilta tiuhempaa raskausseurantaa. Raskauden edetessä pelot nostavat päätä ja aina välillä iskee paniikkia että onkohan vauva enää hengissä. Sinänsä henkisesti helpottaa, kun tietää että saa enemmän ultra- ja lääkärikäyntejä.
Vauvan potkut ovat tuntuneet jo useamman viikon ajan. Ne oikeasti konkretisoi sen, että oikeasti olen raskaana ja sisälläni kasvaa pieni tyyppi.
 
@Seesam78 No on tosiaan jännempi joulu, toivottavasti tulee se paras lahja! :) Hienoa, että meni hyvin!

@Netty79 Joo, jonossa ollaan. Toivon ettei menisi sitä puolta vuotta, mutta pakko kai varautua siihen. Tulee kohta vuosi hoitojen alkamisesta, mikä ei ole kovin pitkä aika, mutta tuntuu ikuisuudelta.
 
@Aallotar19 Säkin olet jo pian puolivälissä, kyllä aika menee nopeasti! Hyvä, että kaikki on kunnossa ja susta pidetään hyvää huolta. :love:

Mulla on aika rauhallinen olo. Etova olo ja kipeät rinnat antaa uskoa, että kyllä tuolla ainakin vielä varmaan elossa ollaan. Silti tämä on henkisesti niin rankka ja pitkän tuntuinen reissu, etten ole yhtään varma lähdenkö sillä toisella alkiolla enää kokeilemaan jos tämä menee kesken. Mutta katsotaan nyt ensin jos tällä tarinalla olisikin onnellinen loppu. ❤
 
@Florie Toivottavasti menee nopeammin, onneksi nykyään ei sentään vuotta tarvitse jonottaa. Olen käsittänyt että joskus hoitoihin jonotettiin niinkin pitkä aika. Mutta odottavan aika on pitkä ja 6kk tuntuu ikuisuudelta.. Itse olen ajatellut että hoidan itseäni henkisesti kuntoon odotusajoilla. Hoidoissa se keskittyminen pelkästään niihin on aina jotenkin niin intensiivistä. Ainakin omasoluhoidoissa oli näin.

@Seesam78 Onnea matkaan! :) Tämä on nyt vähän ehkä hassu kysymys, mutta miksi ne kaksi muuta sulatettiin? Voiko ne siis vielä uudelleen pakastaa? En ole tiennytkään että näin on. Mullahan on luovutushoidot vasta alkamassa ja koskaan ei oikein saatu omasoluhoidoissa mitään pakkaseen.

@Aallotar19 Kyllä sun tyyppi siellä nyt kulkee loppuun asti ❤ Ja samoin @Silmu75 ❤
 
@Seesam78 jännittävää <3 Tsemppiä piinailuun!

@Netty79 kiitos <3

Onpas jännittävää miten teillä kaikilla menee! Ite oon kyl kieltämättä onnellinen et tuo kaikki jännitys on historiaa. Ollaan miehen kanssa puhuttu että otetaan se mikä annetaan (hyvä sanoa nyt kun on vauva massussa), että ei enää lähdetä tähän rumbaan uudelleen, jos nämä meidän pakkasalkiot ei toimikaan enää. Ollaan siis hypoteettisesti pohdittu että montako lasta haluttais ja toivottais, mutta samalla itteä jotenkin hirvittää tuo piinailu ja jännitys. Juttelin yhden ystävän kanssa joka yrittää pikkukakkosta lahjasiittiöillä, niin hän lohdutti ettei se ole niin rankkaa toisen kohdalla (mikä varmasti totta) kuin ekan. Mutta silti. Jotenkin nyt jo nousee pala kurkkuun ja se kuristava tunne mikä seurasi siitä lääkkeiden mässyttämisestä ja pistämisestä ja siirron jälkeiset hetket ja se kun kädet täristen teki niitä raskaustestejä D:

Oispa ihanaa kun menis se lapsien saaminen niinkuin "normaaleilla" ihmisillä... :')
 
@Seesam78 Onnea matkaan! :) Tämä on nyt vähän ehkä hassu kysymys, mutta miksi ne kaksi muuta sulatettiin? Voiko ne siis vielä uudelleen pakastaa? En ole tiennytkään että näin on. Mullahan on luovutushoidot vasta alkamassa ja koskaan ei oikein saatu omasoluhoidoissa mitään pakkaseen.
Kuulemma varmuuden vuoksi. Jos tuo tänään siirretty alkio ei olisi selvinnytkään sulatuksesta, niin olisi ollut sitten edes jotain siirrettävää. Nyt jatkoviljeltävän alkion voi kuulemma uudelleen pakastaa. En tosin odota suuria sen suhteen, kun on jo ennestään hitaasti kehittyvä.

@Papupilvi Sullahan oli kans tänään siirto? Miten meni? Edit// Eiku hetkinen, oliko se sittenkin @Mirumarumoru , jolla siirto oli tänään?
 
Siirto takana, hyvin meni. Testipäivä onkin sit jouluaatto, että tästä tuli astetta jännempi joulu. :)

Siirrettiin se pisimmälle kehittynyt, paras alkio, mutta kaks muutakin sulatettiin. Niistä toinen oli kuukahtanut ja toisen tilanne selviää huomenna.
Täällä sama, pulla uunissa niin sanotusti :D 23.12 saa testailla. Meillä sulatettiin vain yksi alkio, 4 jäi pakkaseen.
 
  • Tykkää
Reactions: Plusyks ja Seesam78
Hellou! Täällähän on monella siirtoja. Liityn piinailijoihin maanantaina. Saatiin 20 munasolua, joista 12 oli eilen edennyt alkiovaiheeseen. Maanantaina tiedetään sitten blastojen määrä. Tää hoito on ollut todella piinaavaa viivästymistä, kun tähdätään tuoresiirtoon. Piti jo käydä varmistamassa ultrassa ja verikokeessa, että kohdussa on kaikki hyvin, kun olin syönyt estrogeenia jo kolme viikkoa. No nyt on kaikki hyvin ja valmiina. Olen tsempannut psyykettä onnistumiseen, saas nähdä miten käy, yhdeksäs kerta toden sanoo?

@Silmu75 Tsemppiä, pitkät on päivät odotella ultraa, mutta uskon että kaikki on hyvin:love:

Samoin @Mirumarumoru ja @Seesam78 Tsemppiä ja plussatuulia :love::love:
 
@Seesam78 Oliko sulla tälle päivää gonapeptyl? Itse äsken juuri piikitin. Millaista mahdollisuutta raskaudelle teidän klinikka lupasi? Meillä hoitaja puhui 40-50 % mahdollisuudesta raskauteen.
Ei ole Gonapeptyliä käytössä. Unohdin kokonaan sen mahdollisuuden eikä lääkärikään siitä maininnut. Lääkkeinä menee Progynova ja Terolut. Meillä on myös puhuttu, että mahdollisuudet olis noin 40-50%.

Toinen alkio ei jatkanut kehitystään, niin kuin epäilinkin. Tämä on sitten ainoa alkio, mitä saatiin. :( En tiedä vielä, lähdetäänkö uuteen hoitokierrokseen, jos tämä ei onnistu.
 
Ei ole Gonapeptyliä käytössä. Unohdin kokonaan sen mahdollisuuden eikä lääkärikään siitä maininnut. Lääkkeinä menee Progynova ja Terolut. Meillä on myös puhuttu, että mahdollisuudet olis noin 40-50%.

Toinen alkio ei jatkanut kehitystään, niin kuin epäilinkin. Tämä on sitten ainoa alkio, mitä saatiin. :( En tiedä vielä, lähdetäänkö uuteen hoitokierrokseen, jos tämä ei onnistu.
Harmi homma toisen alkion osalta, nyt vaan peukut pystyyn että tärppää! Gonapeptyl tulisi 6. päivänä hedelmöityksestä eli onko se sulla huomenna? Vielä ehtisit sen saada, jos klinikka lukee chattiaan tms viikonloppuisin (meillä lukevat ainakin)?

Mulla tukilääkkeinä Zumenon ja Terolut. Kaamee hiiva iski tänään eikä lääkettä kai saa ottaa. Kellään ollu vastaavaa tässä vaiheessa? Googlen mukaan vaaraton homma mutta pirun ärsyttävä. Naishormonin ”yliannostus” kuulemma voi usein tämän aiheuttaa. Sama oli kevään keskenmenon aikaan, hiivan pukkas heti alussa päälle. Pitänee ajatella positiivisesti, josko olis taas enne plussasta :D Ei oo tosin mitään kiinnittymisoireita tänään ollu ja tänään sen kait pitäis tapahtua, jos on tapahtuakseen.
 
Viimeksi muokattu:
Listaus


@Seesam78 ikä 41 vuotta, esikoista yritetään. Yritys aloitettu 5/2014. Kolme tuloksetonta ICSIä omilla soluilla. 1. lahjamunasoluhoito.
@ @ @Florie 39v@Florie 39v, ya 2018, 1. lapsi, takana 2/3xIVF, lahjasoluhoidot alkamassa syksyllä.
ron-Da (ikä 43v), yritys aloitettu 2019 omilla soluilla, nyt lahjasolut, 3. lapsi (puolison ensimmäinen)
@Plusyks, 42v, yritys aloitettu 10/2016, 1.lapsi, 1.donorhoito 2.PAS, takana 2x omasolu-IVF. (km 4/2019), (km 8/2019)
@Papupilvi 35v. ya 1/2018, 1.lapsi, 1.lahjasoluhoito, 3x omasolu-IVF
@Mirumarumoru, (44 v.), 4. / IVF x 3 vuonna 2017 ei tulosta, sterilisaation purku 06/2018, aloitettu luomuna 7/2018, --> luomuraskaus 03/2019, joka päätyi keskenmenoon, 1. lahjamunasolusiirto marraskuun lopussa
@Netty79..... (40v).... takana yksi inssi ja 3*ivf omilla soluilla....esikoinen.... yritys alkanut 9/2017

Tulevat tapahtumat:


@Seesam78 testi 24.12
@Papupilvi siirto 18.12.
@Mirumarumoru testi 23.12
@Plusyks testi 25.12


Plussanneet:

@Ramiina, ikä 34, yritys aloitettu 2005, Elite-Klinik, 2. IVF, 1. Pas. 1. lapsi, la29.9.2019, syntynyt 23.9.2019 tyttö


@IiDa, 1. lahjasoluhoito/ ikä 46-v/ yritys aloitettu 4/2016/ 2. lapsi, la 10.2.

@nyuu 2. Lahjahoito 1. Pas/23v/yritys aloitettu 6/2016 /1. lapsi/ 4x km/ LA 27.2.2020

@Sukkis, Ikä 39v, 1. lapsi, yritys aloitettu 2017, Felicitas: 1xIVF, 1x hoidon keskeytys, 2xICSI, Dextra: 1xICSI, 1x lahjasoluhoito (josta plussa), LA 6.2.2020.


@kirsillevauva, ikä 46-vuotta, yritys aloitettu 12/2013/ Dextra/ 4. lapsi (ensimmäinen lahjasolulapsi), km 2/2019 (8+0)/km 6/2019 (5+5), LA 30.4

@Aallotar19 (ikä 45), yritys aloitettu 12/2017, enkelipoika 09/2018 (rv 27), 1. lahja-alkiohoito. km 7/2019, LA 20.5

@Silmu75 (ikä 43), ya 2013, 1.lapsi, LA 29.7
 
Viimeksi muokattu:
Olipas paljon päivitettävää, monta piinailijaa joulun aikaan :)

@Plusyks, missä jatkoitte hoitoja? Onko uusi luovuttaja? Hyvä saalis alkioita tuli ainakin. JOhan olisi nyt aika onnistua! MInullahan onnistu kolmas siirto! Uskon siihen vaikuttaneen intralipid-tiputuksen ja ylimääräisen hormonin, joka meni suoraan emättimeen (en muista enää lääkkeen nimeä).

@Aallotar19, on varmasti tuo enkelivauva taustalla melkonen painolasti. Saitteko ikinä tietää syytä vauvan kuolemalle? Toivon sydämestäni, että tällä kertaa ei kävisi samalla tavalla.

@Seesam78, hienoa, että saitte vielä yhden alkion pakkaseen!

Itsellä on lääkäri ja fysioterapautti maanantaina. Pyydän lähetteen äitiyspolille näiden selkäkipujen takia. Panadol ei auta mitään ja on jatkuvat kovat kivut. Liikkuminen on vaikeaa. Mies jo kysyi epätoivoisena, eolenko näin kipeä synnytyksen jälkeenkin ja on raukka ihan hämmentynyt minun oloista. JOutuu nosteleen mua sohvalta ja ojenteleen tavaroita, kun kumartaminen sattuu. En usko meneväni töihin enää tammikuussa. Teen istumätyötä ja se on ihan hirveetä.
 
Harmi homma toisen alkion osalta, nyt vaan peukut pystyyn että tärppää! Gonapeptyl tulisi 6. päivänä hedelmöityksestä eli onko se sulla huomenna? Vielä ehtisit sen saada, jos klinikka lukee chattiaan tms viikonloppuisin (meillä lukevat ainakin)?

Mulla tukilääkkeinä Zumenon ja Terolut. Kaamee hiiva iski tänään eikä lääkettä kai saa ottaa. Kellään ollu vastaavaa tässä vaiheessa? Googlen mukaan vaaraton homma mutta pirun ärsyttävä. Naishormonin ”yliannostus” kuulemma voi usein tämän aiheuttaa. Sama oli kevään keskenmenon aikaan, hiivan pukkas heti alussa päälle. Pitänee ajatella positiivisesti, josko olis taas enne plussasta :D Ei oo tosin mitään kiinnittymisoireita tänään ollu ja tänään sen kait pitäis tapahtua, jos on tapahtuakseen.
Harmi homma toisen alkion osalta, nyt vaan peukut pystyyn että tärppää! Gonapeptyl tulisi 6. päivänä hedelmöityksestä eli onko se sulla huomenna? Vielä ehtisit sen saada, jos klinikka lukee chattiaan tms viikonloppuisin (meillä lukevat ainakin)?

Mulla tukilääkkeinä Zumenon ja Terolut. Kaamee hiiva iski tänään eikä lääkettä kai saa ottaa. Kellään ollu vastaavaa tässä vaiheessa? Googlen mukaan vaaraton homma mutta pirun ärsyttävä. Naishormonin ”yliannostus” kuulemma voi usein tämän aiheuttaa. Sama oli kevään keskenmenon aikaan, hiivan pukkas heti alussa päälle. Pitänee ajatella positiivisesti, josko olis taas enne plussasta :D Ei oo tosin mitään kiinnittymisoireita tänään ollu ja tänään sen kait pitäis tapahtua, jos on tapahtuakseen.
Alkio oli blastokysti ja mun käsittääkseni viisipäiväinen eli se kuudes päivä olis ollut tänään. Klinikaltakaan ei saa ketään kiinni viikonloppuna, joten pitää mennä ilman tuota Gonapeptyliä ja toivoa, että tyyppi tarraa kiinni ilmankin. Täällä on kans kuulosteltu oireita ja kokeiltu kaikki vippaskonstit kiinnityksen edistämiseksi. :D