Luovutettu munasoluhoito, vol. 2

Sellaisen laitan tanne, etta kirjoitin vahan pidemman viestin tuonne Alkionsiirrosta plussanneet -katjuun. Siina voi olla jotain mielenkiintoista myos luovutettujen munasolujen kayttajille (ajatuksia ja ehka kokemuksiakin epigenetiikasta). En kopioi sita tanne, koska osana viestia on myos synnytyskertomus, mutta halutessa voi kayda kurkkaamassa.
 
Jotenkin liikutuin kun keskussairaalan tuttu lääkäri (leikkasi multa endometrioosia viitisen vuotta sitten) soitti kertoakseen, ettei näin varhaisessa vaiheessa sikiöllä voi olla kasvu jäljessä ja kun ei ole mitään muuta huolestuttavaa, niin ei ole mitään syytä olettaa että menisi kesken. Siis tietysti voi mennä kuten kellä tahansa varsinkin ekalla kolmanneksella, mutta ettei tämän takia tarvitse huolestua.
 
@Florie Ompa huonoa tuuria :( Toivottavasti saatte alennusta hinnasta. Ootko harkinnu lahjahoitoja julkisen kautta? Ne on ilmeisesti jossain sairaanhoitopiireissä jo alkanu. Tosin jonot voi olla pitkät.
@Silmu75 Hyvä, että alkio ja syke löytyivät. Toivottavasti kaikki olis kunnossa ja alkio ottais pienen kasvuspurtin ennen seuraavaa ultraa.
 
@Sukkis Eikö sullakin ollut varhaisultrassa odotettua pienempi sikiö? Ei tainnut kuitenkaan olla ihan näin suurta heittoa?

No ei tässä auta kuin ottaa päivä kerrallaan. Toivottavasti laittavat sieltä sairaalasta ajan just ens keskiviikolle kun silloinkin on vapaapäivä.
Oli joo varhaisultrassa odotettua pienempi sikiö. Ei kyllä ihan noin paljon heittänyt vaikka en nyt enää edes tarkemmin muista kuinka monen päivän heitto silloin oli. Nyt pieni onkin jo yläkäyrällä ja mietityttää miten isoksi hän meinaa kasvaa kohdussa kasvaa.

Eipä ne huolet ikinä lopu. Nyt kun selvisin pelkällä säikähdyksellä sikiön sydämestä kuulluista lisälyönneistä niin huomio siirtyi rinnassa olevaan kyyhmyyn ja ikuisena pessimististä kehittelen jo mielessä itselleni rintasyöpää. Yritin kysyä lääkäriaikaa kun kävin maanantaina terveysasemalla pyytämässä saikkua kipeän selän takia, mutta menee kuulemma kiireellisetkin ajat tällä hetkellä tammikuun loppupuolelle lääkäripulaan takia. Mulla on neuvolalääkäri ennen sitä, 4 viikon päästä, niin ehkä joutuu nyt vaan kestämään siihen asti.

Tsemppiä kaikille! Mun luovuttajallahan tuli vaan 8 solua, josta 5 hedelmöittyi ja yksi ainoa alkio selviytyi blastovaiheeseen ja pakkaseen. Eikä todellakaan ollut mikään top-alkio. Mut tässä nyt mennään ajassa 31+6, joten kaikki on mahdollista. Pelkään edelleen tosi paljon että jotain tapahtuu, tai että pienellä ei ole kaikki niin kuin pitäisi, mutta toivottavasti kaikki sujuu hyvin ja että ensi vuonna syntyy sitten terve poika.
 
Kyllä mä vaan aika paljon kadehdin niitä, jotka ei tajua pelätä kaikkea mahdollista raskauden aikana. (n) Jos kaikki meneekin hyvin, niin kyllä tästä silti tulee piiiitkä matka...

Mulla on nyt vähän väliä ilmavaivoja tai vatsa vähän sekaisin. Tänään sitten muistin taas, että ai niin, mullahan oli tosiaan ne kiinnikkeet kohdun ja suoliston välissä. Tuskin tilanne siis tulee ainakaan helpottamaan kohdun kasvaessa! Ja tietysti jokaista nipistystä vatsan suunnalta tulee analysoitua, että onko tää nyt ilmavaiva vai joku huolestuttavampi kramppi. Tein sentään sopimuksen itseni kanssa reilu viikko sitten, että vessapaperia ei enää tutkita. :LOL: Näkeehän sen nyt siteestä jos on vuotoa.
 
Listaus


@Seesam78 ikä 41 vuotta, esikoista yritetään. Yritys aloitettu 5/2014. Kolme tuloksetonta ICSIä omilla soluilla. 1. lahjamunasoluhoito.
@ @ @Florie 39v@Florie 39v, ya 2018, 1. lapsi, takana 2/3xIVF, lahjasoluhoidot alkamassa syksyllä.
ron-Da (ikä 43v), yritys aloitettu 2019 omilla soluilla, nyt lahjasolut, 3. lapsi (puolison ensimmäinen)
@Plusyks, 42v, yritys aloitettu 10/2016, 1.lapsi, 1.donorhoito 2.PAS, takana 2x omasolu-IVF. (km 4/2019), (km 8/2019)
@Papupilvi 35v. ya 1/2018, 1.lapsi, 1.lahjasoluhoito, 3x omasolu-IVF
@Mirumarumoru, (44 v.), 4. / IVF x 3 vuonna 2017 ei tulosta, sterilisaation purku 06/2018, aloitettu luomuna 7/2018, --> luomuraskaus 03/2019, joka päätyi keskenmenoon, 1. lahjamunasolusiirto marraskuun lopussa
@Netty79..... (40v).... esikoinen

Tulevat tapahtumat:


@Silmu75 varhaisultra 11.12
@Seesam78 siirto 13.12
@Papupilvi siirto 13.12


Plussanneet:

@Ramiina, ikä 34, yritys aloitettu 2005, Elite-Klinik, 2. IVF, 1. Pas. 1. lapsi, la29.9.2019, syntynyt 23.9.2019 tyttö


@IiDa, 1. lahjasoluhoito/ ikä 46-v/ yritys aloitettu 4/2016/ 2. lapsi, la 10.2.

@nyuu 2. Lahjahoito 1. Pas/23v/yritys aloitettu 6/2016 /1. lapsi/ 4x km/ LA 27.2.2020

@Sukkis, Ikä 39v, 1. lapsi, yritys aloitettu 2017, Felicitas: 1xIVF, 1x hoidon keskeytys, 2xICSI, Dextra: 1xICSI, 1x lahjasoluhoito (josta plussa), LA 6.2.2020.


@kirsillevauva, ikä 46-vuotta, yritys aloitettu 12/2013/ Dextra/ 4. lapsi (ensimmäinen lahjasolulapsi), km 2/2019 (8+0)/km 6/2019 (5+5), LA 30.4

@Aallotar19 (ikä 45), yritys aloitettu 12/2017, enkelipoika 09/2018 (rv 27), 1. lahja-alkiohoito. km 7/2019, LA 20.5

@Silmu75 (ikä 43), ya 2013, 1.lapsi, LA 29.7
 
Sain ensi viikon perjantaille aamuajan ultraan. Toivottavasti kaikki on kunnossa silloin kun on iltavuoro ja muutenkin seuraava vapaa töistä vasta joulupäivänä.

Kävin äsken tilaamassa Lutinusta meidän apteekkiin. Piti käydä eilen ostamassa (en ostanut montaa pakettia ennen ultraa jos olisikin ollut huonoja uutisia), mutta unohdin kun se ultra niin huolestutti. Se se nyt vielä olis jos loppuis lääkkeet kesken...
 
@Rusakkonen Kävin lukemassa tekstisi ❤ Olit kirjoittanut niin kauniisti pojastanne. ❤ Tuntuu etten edelleenkään löydä sanoja, mutta sen sanon että olet ollut paljon mielessä ❤ Paljon voimia suruunne!

@Silmu75 Joo, lutinuksen tilalle aion varuiksi pyytää ensi kerralla jotain muuta. Tsemppiä sinullekin odotukseen, ilmeisesti sitten vielä raskaana ollessa saa murehtia kaikkea. Onneksi usein kaikki menee kuitenkin hyvin murehtimisista huolimatta! ❤

@kirsillevauva Kiitos kun lisäsit! Todennäköisesti helmikuussa alkaisi hoidot. Unohdin tuosta listasta vielä, minulla takana 1 inssi ja 3xivf omilla soluilla, joista vain kaksi alkuonsiirtoa päästy tekemään ja yritys aloitettu muistaakseni 9/2017. Onnea sinulle odotukseen! :)

@Florie Toivottavasti teidän klinikka tulee jotenkin edes vastaan jos kerran jotain virheitä saattaisi heidänkin puoleltaan olla tehtynä. Ja toivotaan että saatte pian uuden luovuttajan jos meinaatte vaihtaa. Olitteko jonossa siis?

Sellaista piti kysyä, tietääkö joku saako luovuttajan iästä mitään tietää? Kun eikös ne neuvolassakin sitä kysele jos raskaus alkaa että tietävät vähän miten suhtautua raskauteen? Äh miljoona kysymystä päässä ennen hoitoja. Mietin sitäkin, pitäisikö ennen hoitoja vielä jotain testata, ERA on tehtynä mutta onko jotain muuta mitä suosittelisitte? Minulla yhdessä omasoluhoidossa ainakin biologin mukaan oli ihan huippualkio ja oli varma että raskaus siitä alkaa, mutta niinpä vaan negaa näytti. Tosin lääkärin mielestä ei välttämättä voida päätellä mitään siitä miltä alkio näytti ja ikä alkaa olla omia munasoluja vastaan (siis laadullisesti). Mutta tietysti pelottaa että onko jotain muutakin vialla, miksei alkiot kiinnity. :unsure:
 
Ja niitä kuulumisia: odotellaan hoito numero kakkosta alkavaksi tammikuussa. Vaikka tosiaan lapsia minulta jo löytyykin, niin silti pelottaa onko itsessä nyt jotain vikaa :unsure: Omilla soluilla vika oli laadussa (iän takia) ja uuden klinikan mukaan ensimmäinen lahjasoluhoito oli ”odotusten mukainen”, sillä siinä käytettiin pakastettuja soluja. Helpompi niin, mutta tulokset eivät yleensä ole hyvät.

Nyt olemme hoidossa Ovumia Fertinovassa ja tuntuu hyvältä hoito, jotenkin jäi muutamasta kommentista edellisellä klinikalla huono fiilis, erityisesti jälkeen kuin ihana lääkärimme lopetti siellä. Vaihto oli siis hyvä päätös ja samoja tutkimuksia ei tarvinnut tehdä. Olisi pitänyt vaihtaa jo aiemmin!

ihanaa, että onnistumisprosentti on täällä aika hyvä. Taloudellista huoltakaan ei ole mutta muuten kyllä sitä plussaa jo niin toivoisi :unsure:
 
Moikka pitkästä aikaa! täällähän menossa ihanan vilkas keskustelu ja monilla on hoidot päällä/alkamassa. Tsemppiä kovasti itse kunkin vaiheisiin.
@Silmu75 Pidän sinulle peukkua ensi viikon ultraan. Toivotaan, että pieni kasvaa hyvin ja raskaus jatkuu onnellisesti eteenpäin.
@Netty79 luovuttajan ikä selviää, jos raskaus alkaa.
Täällä ollaan rv 18:lla ja pahin pahoinvointi alkoi helpottaa pari viikkoa sitten ja samalla hävisi se armoton nälkä. Kävin nt-ultrassa ja siellä kaikki näytti olevan kunnossa ja alkuviikosta kävin myös yksityisellä ultrassa tarkistaakseni onko kaikki on. Ja olihan siellä. Pieni vastaa viikkoja ja on kovasti vilkasta sorttia. Kohtukuolema-taustan vuoksi saimme kaupungilta tiuhempaa raskausseurantaa. Raskauden edetessä pelot nostavat päätä ja aina välillä iskee paniikkia että onkohan vauva enää hengissä. Sinänsä henkisesti helpottaa, kun tietää että saa enemmän ultra- ja lääkärikäyntejä.
Vauvan potkut ovat tuntuneet jo useamman viikon ajan. Ne oikeasti konkretisoi sen, että oikeasti olen raskaana ja sisälläni kasvaa pieni tyyppi.
 
@Seesam78 No on tosiaan jännempi joulu, toivottavasti tulee se paras lahja! :) Hienoa, että meni hyvin!

@Netty79 Joo, jonossa ollaan. Toivon ettei menisi sitä puolta vuotta, mutta pakko kai varautua siihen. Tulee kohta vuosi hoitojen alkamisesta, mikä ei ole kovin pitkä aika, mutta tuntuu ikuisuudelta.
 
@Aallotar19 Säkin olet jo pian puolivälissä, kyllä aika menee nopeasti! Hyvä, että kaikki on kunnossa ja susta pidetään hyvää huolta. :love:

Mulla on aika rauhallinen olo. Etova olo ja kipeät rinnat antaa uskoa, että kyllä tuolla ainakin vielä varmaan elossa ollaan. Silti tämä on henkisesti niin rankka ja pitkän tuntuinen reissu, etten ole yhtään varma lähdenkö sillä toisella alkiolla enää kokeilemaan jos tämä menee kesken. Mutta katsotaan nyt ensin jos tällä tarinalla olisikin onnellinen loppu. ❤
 
@Florie Toivottavasti menee nopeammin, onneksi nykyään ei sentään vuotta tarvitse jonottaa. Olen käsittänyt että joskus hoitoihin jonotettiin niinkin pitkä aika. Mutta odottavan aika on pitkä ja 6kk tuntuu ikuisuudelta.. Itse olen ajatellut että hoidan itseäni henkisesti kuntoon odotusajoilla. Hoidoissa se keskittyminen pelkästään niihin on aina jotenkin niin intensiivistä. Ainakin omasoluhoidoissa oli näin.

@Seesam78 Onnea matkaan! :) Tämä on nyt vähän ehkä hassu kysymys, mutta miksi ne kaksi muuta sulatettiin? Voiko ne siis vielä uudelleen pakastaa? En ole tiennytkään että näin on. Mullahan on luovutushoidot vasta alkamassa ja koskaan ei oikein saatu omasoluhoidoissa mitään pakkaseen.

@Aallotar19 Kyllä sun tyyppi siellä nyt kulkee loppuun asti ❤ Ja samoin @Silmu75 ❤
 
@Seesam78 jännittävää <3 Tsemppiä piinailuun!

@Netty79 kiitos <3

Onpas jännittävää miten teillä kaikilla menee! Ite oon kyl kieltämättä onnellinen et tuo kaikki jännitys on historiaa. Ollaan miehen kanssa puhuttu että otetaan se mikä annetaan (hyvä sanoa nyt kun on vauva massussa), että ei enää lähdetä tähän rumbaan uudelleen, jos nämä meidän pakkasalkiot ei toimikaan enää. Ollaan siis hypoteettisesti pohdittu että montako lasta haluttais ja toivottais, mutta samalla itteä jotenkin hirvittää tuo piinailu ja jännitys. Juttelin yhden ystävän kanssa joka yrittää pikkukakkosta lahjasiittiöillä, niin hän lohdutti ettei se ole niin rankkaa toisen kohdalla (mikä varmasti totta) kuin ekan. Mutta silti. Jotenkin nyt jo nousee pala kurkkuun ja se kuristava tunne mikä seurasi siitä lääkkeiden mässyttämisestä ja pistämisestä ja siirron jälkeiset hetket ja se kun kädet täristen teki niitä raskaustestejä D:

Oispa ihanaa kun menis se lapsien saaminen niinkuin "normaaleilla" ihmisillä... :')
 
@Seesam78 Onnea matkaan! :) Tämä on nyt vähän ehkä hassu kysymys, mutta miksi ne kaksi muuta sulatettiin? Voiko ne siis vielä uudelleen pakastaa? En ole tiennytkään että näin on. Mullahan on luovutushoidot vasta alkamassa ja koskaan ei oikein saatu omasoluhoidoissa mitään pakkaseen.
Kuulemma varmuuden vuoksi. Jos tuo tänään siirretty alkio ei olisi selvinnytkään sulatuksesta, niin olisi ollut sitten edes jotain siirrettävää. Nyt jatkoviljeltävän alkion voi kuulemma uudelleen pakastaa. En tosin odota suuria sen suhteen, kun on jo ennestään hitaasti kehittyvä.

@Papupilvi Sullahan oli kans tänään siirto? Miten meni? Edit// Eiku hetkinen, oliko se sittenkin @Mirumarumoru , jolla siirto oli tänään?
 

Yhteistyössä