Maailma on hirveän epäreilu tytöille

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja nih, 26.01.2010.

 1. Keittiönoita

  Keittiönoita Vieras

  Mutta tämän voi jokainen perhe, joka kokee sen vääräksi, ainakin omalta kohdaltaan korjata.

  *muoks* Meni edellinen lainaus pieleen, nyt on oikein :)

   
  #101
 2. Keittiönoita

  Keittiönoita Vieras

  Pitäisikö äitien alkaa tekemään asialle jotain? Mun mielestä pitäisi.

   
  #102
 3. juu

  juu Vieras

  Jos ratsastus oli tosi yleinen harrastus, rakennettaisiin talleja varmasti verorahoin. Eihän jääkiekkohallitkaan ole mikään vanha keksintö. Vielä 70-luvulla pelattiin luonnonjäillä. Lajia kuitenkin seuraa niin suuri määrä ihmisiä ja jääurheilua harrastaa niin suuri määrä ihmisiä, että jäähallien rakentaminen palvelee suurta väestöryhmää. Koska jääkiekko kiinnostaa, se vetää myös sponsoreita ja mainostajia ja otteluista saadaan lipputuloja, joilla taas maksetaan hallien vuokria ne rakentaneille kunnille.
   
  #103
 4. ap

  ap Vieras

  mutta se ei muuta sita asiaa, että jos aikoo satsasta lasten harrastuksiin kunnolla, poikien vanhempien ei tarvitse maksaa itse mutta tyttöjen pitää.

  jääkiekko maksaisi myös 200 euroa viikossa, jos sitä ei verorahoin tuettaisi. tuon verran maksaisi harrastaa ratsastusta yhtä usein kuin pojat saavat harrastaa jääkiekkoilua. mutta kun poikien vanhempien ei tarvitse maksaa itse siitä kuin osa.

  ei monellakaan ole varaa maksaa kaikkea itse. siis tyttöjen vanhemmilla, kun tyttöjen harrastuksia ei tueta verovaroin rahallisesti kuten poikien.
   
  #104
 5. jaaha

  jaaha Vieras

  Hmmm... sä väität nyt, että kaikissa perheissä arvostetaan poikia enemmän kuin tyttöjä. Aika hurja väite!
   
  #105
 6. jaaha

  jaaha Vieras

  Jos mun poikani harrastaa ratsastusta, niin onko poikien tallimaksut pienempiä kuin tyttöjen vai miten poikien vanhemmat maksaa vähemmän?

  Jos molemmat harrastaa partiota, niin mun mielestä se tulee yhtä kalliiksi, enkä aio viedä oikaa viittä kertaa viikossa partioon ja tyttöä vaan kerran.

  Sun näkökantasi on aika suppea. Pitäisikö otsikon olla: "Miksi jääkiekkoa tuetaan verorahoista, mutta ratsastusta ei"?
   
  #106
 7. ap

  ap Vieras

  ratsastus on tosi yleinen harrastus.
  silti talleja ei kustanneta verorahoin, koska sitä harrastavat pääasiassa huonompi sukupuoli, tytöt ja naiset.

  jäähallit ovat näiden kunnanisämachoilijoiden ym halua tehdä omille pojilleen tai itseleen pelipaikka.
   
  #107
 8. Keittiönoita

  Keittiönoita Vieras

  Mä otin tuohon asiaan kantaa vähän ylempänä. Mutta mä olen nimimerkin "juu" kanssa samaa mieltä siitä, että niistä "tyttöjen" harrastuksista pitäisi ensin ruveta kiinnostumaan. Osoittaa, että niille lajeille on kysyntää. Tarvitaan kansalaisaktiivisuutta ja alueellista yhteistyötä. Jos jäädään kädet ristissä vain odottelemaan, mitään ei takuulla tapahdu.

   
  #108
 9. ap

  ap Vieras

  en tarkotitanut niin. tarkoitin, etä siihen ei valtiovallan eikä kuntien taholta sijoiteta mtään. yhteiskunta ei pidä tytttöjä ja tyttöjen tekemisiä yhtä arvokkaana, eikä todellisuudessa moni vanhempikaan.
   
  #109
 10. jaaha

  jaaha Vieras

  Onko tämä susta halpaa:
  http://www.ksml.fi/mielipide/artikkelit/harrastev%C3%A4hennys-harkinnan-arvoinen/373569

  Nykyisellään juniorikiekkoilu JYP:n kaltaisissa seuroissa on niin kallista, että suuri joukko lapsista jää ulkopuolelle. Hurjimmat ovat maksut teini-ikäisillä B-junioreilla, joiden jääkiekkoharrastus maksaa vuodessa lisenssi- ja varustekuluineen liki 4 000 euroa. Jo yksitoistavuotiaan lapsen harrastemaksuihin voi upota pitkälti toistatuhatta euroa.
   
  #110
 11. ap

  ap Vieras

  jääkiekko, autourheilu, ...

  esim.tanssia raskaampaa lajia tuskin on, mutta sitä pidetään tyttöjen kevyenä juttuna, vaikka jalkansa on voinut tanssia pilalle jo nuori ihminen.

  miksi poikien urheilua tuetaan verorahoilla mutta tyttöjen ei?
   
  #111
 12. Keittiönoita

  Keittiönoita Vieras

  Yhteiskunta olemme me. Me päätämme, ketä äänestämme päättäviin elimiin. Me päätämme, miten perheissämme jaetaan lasten harrastusrahat. Me kasvatamme poikamme ja tyttäremme. Me päätämme, millaisia arvoja ja asenteita opetamme lapsillemme. Meidän tyttäremme ja poikamme ovat aikanaan niitä, jotka päättävät asioista.

   
  #112
 13. ap

  ap Vieras

  ja taas oltiin huolissaan poikien harrastusten kustannuksista, ja artikelin mukan kaikkienp oikien pitää päästä harrastamaan noin 1000 euroa kustantavaa lajia nimeltä jääkiekkol.

  Mutta samanhintainen tai kalliimpi ratsastus on vain eliittiurheilua, tyttöjen höpöjuttua, ja kukaan ei ehdota että ratsastusta tuettaisiin kuten ehdottettiin jääkiekkoa tuettavan tuossa artikkelissa.
   
  #113
 14. vieras

  vieras Vieras

  Googletin noita harrastajamääriä. Vuonna 2005-2006 (viimeisin tieto mitä löysin): jääkiekko 195000, taitoluistelu 20000 eli jäähalleissa yhteensä 215000. Ratsastus 117000. Tosin ratsastuksen harrastajamäärä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa ja on liiton arvion mukaan nyt 150000. Nämä luvut sisältävät lapset ja aikuiset.
   
  #114
 15. juu

  juu Vieras

  Jaa, meillä molemmat lapset, tyttö ja poika harrastaa tennistä joka on pirun kallista. Ja ihan sama hinta on molemmilla. Jos pelaisivat futista tai jääkiekkoa niin toki se voisi olla halvempaa, ihan siksi että joukkuelajeissa esimerkiksi hallimaksut jakaantuvat useammalle harrastajalle.

   
  #115
 16. ap

  ap Vieras

  niin. jos kirjoitat että minulla on matemaattisesti lahjakas tyttö, saat ivallisia ja väheksyviä vastauksia 10 kertaa enemmän kuin jos kirjoitat saman pojasta. testattu on.
   
  #116
 17. juuh

  juuh Vieras

  Tuossa artikkelissahan ei sanottu mitään tuollaista! Varmasti monet ovat ehdottaneet ratsastusta tuettavaksi, haluat nähdä asian vain yhdeltä kantilta. Toisen urheilulajin haukkumisen sijasta kannattaisi keskittyä miettimään, miten sille ratsastusharrastukselle saataisiin enemmän tukea yhteiskunnalta, jos koet sen noin tärkeäksi. Itse esimerkiksi en koe sitä tärkeäksi, koska en ole moista ikinä harrastanut, kuten en myöskään jääkiekkoa.
   
  #117
 18. ap

  ap Vieras

  minusta tyttöjen urheilua pitäisi tukea verorahoilla yhtä paljon kuin poikien. tai lopetaa kaikki urheilun tukeminen, ainakin kilpaurheilun.
   
  #118
 19. Keittiönoita

  Keittiönoita Vieras

  Näinhän se on. Mitäpä asialle voisi tehdä? Voisiko aloittaa vaikka kirjoittamalla Helsingin sanomien yleisönosastoon? Saada aikaiseksi keskustelua aiheesta muuallakin, kuin vain Mitäs nytillä? Kerätä kansalaisaddresseja? Saada ääntään kuuluviin. Ja ruveta nostamaan niitä ratsastusurheilun katsojalukuja. Jos ollaan vain hiljaa ja tyydytään tilanteeseen, mitään muutosta ei tapahdu.

  Meillä on täällä aika ajoin tilanne, jolloin kaupunki haluaisi lakkauttaa tämän meidän sivukirjaston. Siitä nousee aina niin suuri älämölö, että kaupunki on kerta toisensa jälkeen perunut päätöksensä.

  Jos mulla olisi tytär, joka haluaisi harrastaa ratsastusta ja mä haluaisin viedä harrastuksen tukemisasiaa eteenpäin, alkaisin selvittää ensin tämän lähialueeni intressejä. Perustaisin jonkun harrastusprojektin, jolle alkaisin kerätä sponsorirahaa. Kirjoittelisin paikallislehtiin. Ottaisin yhteyttä alueen Lions Clubiin. Hakisin kaupungilta jotain apurahaa projektille. Keräisin muita äitejä mukaan. Olisin yhteydessä kaupungin nuorisotyöstä vastaaviin ihmisiin. Jne jne.

   
  #119
 20. jaaha

  jaaha Vieras

  Äh... Ja jos on kolme poikaa, tulee kauheesti kommentteja: "seuraavaksi teet sitten itsellesi tytön". Asioissa on aina kaksi puolta, joskus pljon enemmänkin.
   
  #120
 21. jaaha

  jaaha Vieras

  Kerrotko vielä, mikä on sitä tyttöjen urheilua?
   
  #121
 22. jaaha

  jaaha Vieras

  Elämää on kaksplussan ulkopuolella ja onneksi näin on. Saa hieman laajakatseisempaa keskusteluseuraakin :) Kaksplussan keskustelut ei oo mulle absoluuttinen totuus, joten en halua niitä lähteinänikään käyttää!
   
  #122
 23. ap

  ap Vieras

  suurin osa tanssin tai ratsastuksen harrastajista on tyttöjä tai naisia.

  suurinj osa jääkiekon tai autourheilun harrastajista on miehiä tai poikia.

  jälkimmäistä tuetaan erittäin raskaasti verovaroiin, ensimmäistä ei.
   
  #123
 24. Keittiönoita

  Keittiönoita Vieras

  Mutta asioita on mahdollista muuttaa, jos niin halutaan. Pitää vain ruveta tuumasta toimeen.

  Mä olen ollut sikäli helpossa asemassa, että mun tyttäreni on ollut kiinnostunut urheilun sijasta kuvataiteista ja kirjallisuudesta. Ja kotikaupunkini on tukenut noita harrastuksia ihan mukavasti.

   
  #124
 25. ap

  ap Vieras

  kuinka moni toteaa mielessään, että toivosttavasti tuo pääsee eroon tuosta tyhhmästä ja lapsellsiesta auton päristelystä. Että en voisi mitään niin inhota kuin tuota lapsellista auton päristelyä?

  ei, se on hienoa ja parempaa tekemistä kuij leikkiä prinsessaleikkiä.

  sen sijaan hörhelöistä ja prinsessamaisuuksista kuuluu päästä eroon. ja tytön kuuluu oppia että kaikki mitä hän on, kaikki mitä han haluaisi olla, on aina huonompaa kuin se mitä poika on.

  vaikka koulussa menisi miten hyvin, se 10 on kuitenkin huonompi kuin pojan 7.
   
  #125
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti