Mä en enää jaksa ton teinin nirsoilua

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 18.08.2019.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Vittu oikeasti, joo on dg aistiyliherkkyys, mutta silti!
  Kaikesta nirsoillaan, nyt ajattelin että pitkästä aikaa yllätän hänet ja vien hesen hampurilaisen. Soitin asiasta hänelle
  Vastaus oli no en mä tiedä.
  * kesän alussa vielä söi

  Muutenki
  Spagettia voi syödä vaan lihapullien kanssa, tietyn merkkisten. Ei minkään muun kanssa.

  Kalaa syö vaan savulohta sellaisenaan ja kalapuikkoja , mutta niitäkin vain muusin+kermaviilimaustesekoutyksen kanssa (toinen noista puuttuu, niin ei syö).
  Perunaa vaan yhden sillin kanssa tai tietyt lihapullat+ tietty kastike.

  Ennen söi lisäksi hesen ruokaa ja salami pizzaa. Nyt ei enää.

  Joten syö vain edellä mainittuja, mitään muutoksia ei voi tehdä tai ei syö!
  Eli kaikkiaan 4 eri annosta ja savukala yksikseen. Hajoo vittu pää ton kanssa !
  Tollanen se on aina ollut. Jos ruoka ei miellytä syö aamu ja iltapalan
   
  #1
 2. vierailija

  vierailija Vieras

  Viisas lapsi siellä, mut etkö parempaa keksinyt?
   
  #2
 3. vierailija

  vierailija Vieras

  Anna olla sitten syömättä jos ei kelpaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
  • List
  #3
 4. vierailija

  vierailija Vieras

  Hän haluaa Kaapaus keittiössä-ohjelmaan selkeästi :LOL:

  Taluta likkas kauppaan ja käske valitsemaan 5-10 raaka-ainetta joista yhdessä teette ruokaa. Hän voi halutessaan etukäteen tutustua netissä resepteihin ja pyytää myös kaverin mukaan ruuan laittoon.

  Tee siitä rutiini ja toteuta vähintään kolme kertaa viikossa. Joka kerta eri ruoka tai versio tykätystä ruuasta.

  Kannustimena tietysti onnistuneesta kokeilusta ja maistamisesta raha tmv.

  Aistiyliherkkyys on hankala, mutta nyt taitaa vain uhma nousta teinitrendien kanssa pintaan.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #4
 5. Echo

  Echo Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  27 832
  Saadut tykkäykset:
  3 056
  Hyvä neuvo.
  Lisäisin, että mä en ostaisi sille Hesestä ruokaa kuin joskus reissuissa...
   
  #5
 6. vierailija

  vierailija Vieras

  Aloittelevan trollin kehnohko yritys. Ei jatkoon! (n)
   
  #6
 7. UniQuePopPy

  UniQuePopPy Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2012
  Viestejä:
  2 068
  Saadut tykkäykset:
  47
  Vissiin yksi kontrolloinnin muoto lapsella voi olla juuri ruoka, mutta sepä siinä hankalaa kun on se aistiherkkyys ja uhma... miten erottaa onko kyseessä uhma vai se että tosissaan ei vaan pysty syömään .
  Ehkä se just viisainta ettei lähde sen toisen mielentilojen mukaan tekemään ruokaa, vaan luottaa siihen mistä se lapsi ei tosissaan ole tykännyt tyyliin taaperosta saakka, että tiedostaa sen ja suodattaa sitten muun nirsoilun
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #7
 8. vierailija

  vierailija Vieras

  Aistiherkkyydessä ruoan suutuntuma voi olla ns väärä. Koostumus voi olla sellainen ettei vaan pysty syömään. Meillä on aistiyliherkkäinen nirso ruokailija, mutta nyt täytyy sanoa, että oletkohan liikaa lähteny mukaan teiniangstiin? Kyllä ne aistiherkätkin syö, kun ei päästä tilannetta noin pahaksi. Se että ennen söi, ja nyt ei, niin se jo vaikuttaa enemmän angstilta kuin aistiyliherkkyydeltä. Aistiyliherkälle ei välttämättä auta että valitse kaupasta jotain ja yhdessä tehdään niinku joku ehdotti. Koska kyse ei ole siitä, vaan siitä, että koostumus tai haju vaan on sellainen ettei sitä saa alas. Meidän 19v oksentaa jos suutuntuma on väärä. Turha väkisin yrittää. On ymmärretty puolin ja toisin ja joustettu ja ruokailusta ei ole ikinä tehty valtataistelua eikä sirkusta. Ei edes teini-iässä. Nirso tämä neiti on, mutta sentään yrittää ja kun saa vähän ymmärrystä ennen tilanteen eskaloitumista niin hyvä tulee. Kyllä sitä ruokaa saa laitettua yliherkkyydetkin huomioiden. Ei aikuisetkaan kaikkea syö, miks lasten tai nuorten pitäis? Teidän tapauksesta tosin tuskin on kyseessä pelkästään aistiyliherkkyys, vaan ruokailusta on jo muodostunut valtataistelu jossa äiti kyttää syökö ja mitä ja jos ei syö ni päivittelee ja pakottaa. En määkään haluais sellasen kans syömään lähteä. Teini vedättää sua nyt myös lisäks.
   
  #8
 9. vierailija

  vierailija Vieras

  Kyse on juuri valinnoista. Teinillä on varmasti kertynyt muistiin kokemuksia eri ruuista ja niiden tuomasta mielikuvasta. (Oletan hänen syöneen myös koulussa sekä kavereilla.)

  Netti pursuaa eri reseptejä ja valitsemalla itselleen mieluisia raaka-aineita etsiessään sopivia ruokia, kykenee hän niiden avulla laajentamaan ruokavaliota.

  Ateria rakennetaan hyväksi kokeman raaka-aineen ympärille niin, että voi maistella uusia. Kannustin auttaa yrittämään rohkeasti ja yhdessä kokkaaminen saattaa luoda positiivisen ilmapiirin kotiin.

  Epäonnistumisia tulee varmasti, mutta hyvä kokkikin (äiti/isä) myöntää ettei tätä moskaa tarvitse tänään syödä. Huomenna tehdään maistuvampaa.
   
  #9
 10. vierailija

  vierailija Vieras

  Sellaista se on. Väärä suutuntuma, väärän väristä, väärä järjestys, ruuat koskee toisiaan, väärän värinen muropaketti,...

  Meillä 11v. On auttanut kun yhdessä tehdään ruokaa. Alunperinkin oli kyllä laajempi valikoima kuin apn lapsella. En kuitenkaan sanoisi nirsoiluksi.
   
  #10
 11. vierailija

  vierailija Vieras

  Kyllä mä sanoisin nyös, että keittiöön vaan teini kokkaamaan. Jos ei toisen ruuat kelpaa, niin itse tekemään. Varmasti tietää jo mistä ruuista pitää, mitkä ovat koostumuksiltaan sellaisia että niitä voi syödä ja mitkä maistuvat. Kun itse oppii niitä tekemään ja saa itselleen rohkeutta ja varmuutta sekä kotiväen kannustusta, niin voi jopa innostua kokeilemaan erilaisia variaatioitakin ns. tutuista ruuista. Sitäpaitsi olisi jo korkea aikakin opetella ruuanlaittoa, että pärjää aikanaan omillaankin. Vai onko diilinä, että äiti kulkeutuu opiskelijan mukana kaikkialle kokkailemaankin?

  Ja ei se teini nälkään kuole, jos intoutuu ruualla pelaamaan. Syö sitten kun on nälkä ja löytää itsellensä kaapista kelpaavaa.
   
  #11
 12. vierailija

  vierailija Vieras

   
  #12
 13. vierailija

  vierailija Vieras

  Aloituksen kieliasusta on todella helppo päätellä kaikkien ongelmien juurisyy.
   
  #13
 14. vierailija

  vierailija Vieras

  Meidän aistyliherkälle ei hesen hampurilaiset mene muuten kuin ilman majoneesia tilattuna. Ruokien pitää yleensä olla mahdolisemman selkeitä, kaikki erillään toisistaan, spagetti syödään sellaisenaan ja muut tarjottavat kukin erikseen, jos niitä ylipäätään syödään. Sama valikoivuus on makeiden herkkujenkin kanssa, ei kaikki uppoa.

  Nykyään saa väliin laittaa itse ruokaa, osaa tehdä suurimmat herkkuruokansa jo itsekin. Nyt on yrityksenä saada hänet etsimään uusia reseptejä, joista ehkä voisi tulla herkkuruokia.

  Jo pelkkä ruoan hajukin voi viedä nälän.
   
  #14
 15. vierailija

  vierailija Vieras

  Mä tunnen vain niitä aistiyliherkkiä, jotka eivät syö vihanneksia yms. mutta kaikki kakut, keksit ja karkit menevät ilman ongelmia.
   
  #15
 16. vierailija

  vierailija Vieras

  Muropaketti? Ei se ole ruokaa, vaan murskattua keksiä!
   
  #16
 17. vierailija

  vierailija Vieras

  Hesessä en ole koskaan käynyt, koska käyttävät pannssuolaa. Siitä voi tulla haisteltunakin etova olo. En aio kokeilla.
   
  #17
 18. vierailija

  vierailija Vieras

  KEPU?
   
  #18
 19. vierailija

  vierailija Vieras

  Miten juurisyy poikkeaa syystä?
   
  #19
 20. vierailija

  vierailija Vieras

  No sitte tunnet valeaistiherkkiä. Oikeasti aistiyliherkät, kuten esim erityislapset, erityisnuoret, niin heillä voi olla kyllä ihan oikeasti aistiyliherkkyys. Ärsyttävää kun yrität tehdä tästä pilaa. Mäkin tunnen sellasia joilla on kala-allergia kaikkina muina päivinä paitsi kalapuikkopäivänä. Se ei nyt vaan liittyny tähän aiheeseen mitenkään.
   
  #20
 21. vierailija

  vierailija Vieras

  Taidanpa testata seuraavalla visiitillä ja kysyä: "Uppoaako illallinen"?
   
  #21
 22. vierailija

  vierailija Vieras

  Käytätkö jotain aineita?
   
  #22
 23. vierailija

  vierailija Vieras

  Tuo kaikki on ihan totta - pidä kiinni niistä. Oikeat tarvikkeet ja ainekset täytyy olla. Voiko niitä hajuja mitenkään vähentää teillä? Gglutamaattien haju on ihan järkky - tuli se mistä tahansa. Mut onko teidän roskikset asianmukaiset - ei haise? Ne sapuskat voi tosiaan okainen tehdä itse, niin tietää mitä niiden eteen täytyy tehdä. Onko teillä Maldonsuolaa?
   
  #23
 24. vierailija

  vierailija Vieras

  Eikun en ymmärrä tuollaista kielenkäyttöä, kun kuitenkin on syömisestä kysymys. Olkoonkin mukamas hassunhauska ilmaisu, mutta voi yököttää ketä vaan:sick:
   
  #24
 25. vierailija

  vierailija Vieras

  Niissähän ei ole ruotoja - siinä syy. Ja melkein puolet sitä pullajauhoa. Mut kotoa se allergia on alkanut alunperin ja on kamalan väärin, jos sitä ei muualla ymmärretä - suolisto voi tulehtua siitä!
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti