Mä en enää jaksa ton teinin nirsoilua

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Mä tunnen vain niitä aistiyliherkkiä, jotka eivät syö vihanneksia yms. mutta kaikki kakut, keksit ja karkit menevät ilman ongelmia.
Vihannekset ei uppoa lämpiminä, mutta voi vetää kypsentämättöminä. Hyvin harva kakku uppoaa, oikeastaan vain suklaakakku, jos se on oikeanlainen. Kyläpaikoissa on monesti joutunut selittelemään, kun kakku ei kelpaa. Keksit ja karkit yleensä kelpaavat :D
 
vierailija
Tuo kaikki on ihan totta - pidä kiinni niistä. Oikeat tarvikkeet ja ainekset täytyy olla. Voiko niitä hajuja mitenkään vähentää teillä? Gglutamaattien haju on ihan järkky - tuli se mistä tahansa. Mut onko teidän roskikset asianmukaiset - ei haise? Ne sapuskat voi tosiaan okainen tehdä itse, niin tietää mitä niiden eteen täytyy tehdä. Onko teillä Maldonsuolaa?
Kaikki ruoathan tuoksuvat jollekin ja jos se ei tuoksu aistiyliherkästä "hyvälle", niin ei sitä syödä. Sama onko se itse tehtyä tai valmisruokaa. Olet aivan hakoteillä noilla omilla teorioillasi. Mistä ihmeestä vedät roskikset mukaan ruoan hajuihin o_O En aio tarjota keitettyä vettä, joka on lähinnä ainoa hajuton keitos.
 
vierailija
Kaikki ruoathan tuoksuvat jollekin ja jos se ei tuoksu aistiyliherkästä "hyvälle", niin ei sitä syödä. Sama onko se itse tehtyä tai valmisruokaa. Olet aivan hakoteillä noilla omilla teorioillasi. Mistä ihmeestä vedät roskikset mukaan ruoan hajuihin...
Eikö teillä syödä ollenkaan kotona, keittiössä esimerkiksi?
Höpö höpö: itsesuojeluvaisto toisilla toimii paremmin, toisilla ei ollenkaan. Mut roskiksessa voi olla vaikkapa hometta tai nuuskatyynyjä - kysyin vaan siksi, kun ei niistä moni piittaa. Käytätkö margariinia? Silläkin saa monen sapuskan pilalle. Tai joku makkarakääre roskiksissa, haisee ulko-ovelle saakka:sick:
 
vierailija
Vihannekset ei uppoa lämpiminä, mutta voi vetää kypsentämättöminä. Hyvin harva kakku uppoaa, oikeastaan vain suklaakakku, jos se on oikeanlainen. Kyläpaikoissa on monesti joutunut selittelemään, kun kakku ei kelpaa. Keksit ja karkit yleensä kelpaavat :D
"Voi vetää"? Tuo viittaa johonkin jauheeseen, mikä vedetään nenään.
Kakut ei ole kenellekään tarpeellisia edes - vai vaaditko, että kohteliaisuudesta on otettava sitä? Sun jaksaminen voi olla huonoa siksi et et itsekään saa kunnollista ruokaa:geek:
http://btvc.webfactional.com/news/detail/1997-02-20/whatever-happened-to-the-cure-for-coeliac-disease/
 
vierailija
https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/pirkka-cashew-100g-luomu-6410405115393

Osta hänelle ainakin tuollaisia, niin ei jää kokonaan ilman proteiinia. Ei tarvi keittää, kun vaan pureskelee kunnolla(y)
Jospa antaisit olla Paula, kun selvästikään sinulla ei ole mitään tietoa tuosta aistiyliherkkyydestä. Et tiedä mitä meillä syödään ja mitä ei. Tuo murkku kyllä voisi sanoa, mihin voit tunkea pähkinäsi. Pähkinät nimittäin on vielä tökkivämpi syötävä kuin kypsennetyt vihannekset.

Kirjoituksiasi lukiessa tulee paremminkin mieleen, että parempi vältellä sinun suosituksiasi, ettei muutu tuollaiseksi, joka ei osaa pysyä asiassa ja tunkee täysin asiattomiin paikkoihin linkkejään. Vastailee itselleen ja nostelee iän ikuisen vanhoja ketjuja horinoillaan.
 
  • Tykkää
Reactions: KalaMies ja Echo
vierailija
Jospa antaisit olla Paula, kun selvästikään sinulla ei ole mitään tietoa tuosta aistiyliherkkyydestä. Et tiedä mitä meillä syödään ja mitä ei. Tuo murkku kyllä voisi sanoa, mihin voit tunkea pähkinäsi. Pähkinät nimittäin on vielä tökkivämpi syötävä kuin kypsennetyt vihannekset.
https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/maldon-merisuola250g-kristallihiutale-5011428100048
Se suola on olennainen asia. Kypsennetyt vihannekset tökkii varmasti, jos eivät ole luomua eikä niistä saa proteiinia riittävästi. Papuja ei lektiinien takia kannata syödä, jos on muuta tarjolla.

Mun mielestä sun ongelma on melkoinen, selvisi uudelleen. Lapsi kärsii siitä jos ei kotona saa kunnollista ruokaa. Nuo nyt vaan oli hyviksi havaittuja tuotteita, joita saa huonokuntoinenkin lähikaupasta - muista en tiedäkään.
 
vierailija
Ei tietenkään tuollaista sellaisenaan syödä, vaan siihen täytyy sekoittaa jotakin, esimerkiksi saksalaista luomurahkaa tai luomuviiliä. Tuo juuttuu kurkkuun, jos sellaisenaan syö - kai sun pitäisi se ymmärtää sanomattakin?
Sinulle on taas ylivoimaista ymmärtää, että rahka tai viili, minkä joukossa on tuollaista, ei rakenteeltaan mene. Ja kun hajuista oli puhe, niin viimeisin ruoka mikä haisi "pahalta" oli sellainen, missä oli pinnalla maapähkinöitä. Maistoi ja söi kuitenkin pohjalla olevaa ruokaa, missä noita pähkinöitä ei ollut. Se "paha" haju ruokaan tuli juuri maapähkinöistä. Pienempänä olisi kieltäytynyt kokonaan syömästä. Ei tullut siitä uudesta reseptistä meidän perheen vakireseptiä.
 
vierailija
Sinulle on taas ylivoimaista ymmärtää, että rahka tai viili, minkä joukossa on tuollaista, ei rakenteeltaan mene. Ja kun hajuista oli puhe, niin viimeisin ruoka mikä haisi "pahalta" oli sellainen, missä oli pinnalla maapähkinöitä. Maistoi ja söi kuitenkin pohjalla olevaa ruokaa, missä noita pähkinöitä ei ollut. Se "paha" haju ruokaan tuli juuri maapähkinöistä. Pienempänä olisi kieltäytynyt kokonaan syömästä. Ei tullut siitä uudesta reseptistä meidän perheen vakireseptiä.
Niin, tuskina ne oli edes luomua? Ei munkaan mielestä ne tavalliset ole syötäviä.Niissä vaan on niin suuri ero, mut vänkää vaan - se on sun ongelmas.
 
vierailija
Osaatko tehdä munakasta? Teini-ikäinen voi tehdä sen ihan hyvin itsekin, joka aamu. Hyvin pärjää, mut kuka hänelle ostaisi sen luomukananmunat ja kunnollisen paistinpannun?
 

Yhteistyössä