Maitoallergiaa vauvalla?!

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja "gala", 29.08.2010.

 1. "gala"

  "gala" Vieras

  Nyt tarvitsisin tietoa maitoallergiasta. Tytöllä on tässä muutaman päivän sisällä tullut poskiin ja suun ympärille röpelöistä punoittavaa ihottumaa. Kakkaaminen on vastasyntyneestä asti ollut vaikeaa mutta nyt kun ollaan aloteltu kiinteitä pikkuhiljaa niin kakka on alkanut tuleen helpommin.
  Sinä aikana kun ihottumaa on ilmennyt on vauva saanut perunaa, porkkanaa, parsakaalia ja omenaa. Ihottuma ei kuitenkaan pahene kiinteiden jälkeen vaan olen jotenkin nyt yhdistäny sen pahenevan aina maitopullon jälkeen. Vauva juo Nutrilon Comfort-korviketta.

  Missä iässä teillä on tullut maitoallergian oireet ja ovatko ne olleet millaisia? Kuinka helposti ollette päässeet allergiatesteihin? Itsestä tuntuu siltä että meidän neuvolassa hoitaja sanoo että "katsotaan nyt jonkun aikaa"..

  Toinen vaihtoehto tuon ihottuman tulolle olisi se että pesin vauvan pyykit kerran tavallisella omolla ja laitoin huuhteluainetta joukkoon.. Ihottuma meinaan ilmestyi aika samoihin aikoihin sen kanssa. Muutamaa bodyä kerettiin käyttää ennen kun aloin miettimään että jospa se pesu/huuhteluaine aiheuttaakin tuon. Nyt on kaikki pesty sensitive pesuaineella mutta ihottumaa on silti. Jos se olisi tullutkin tästä pesuainejutusta niin voiko olla että maidon joutuminen ihottumalle vaan ärsyttää sitä sen verran että se ei pääse paranemaan?

  Paljon kysymyksiä ja suuri huoli pienestä =( Huomenna kuitenkin soitto neuvolaan että miten tässä edetään.
   
  #1
 2. "mama"

  "mama" Vieras

  Meillä maitoallergia alkoi iho-oireilla noin 4 kk:n iässä. Sitä ennen vauvalla oli ollut jo pidempään vihreää kakka (oikeastaan melkein syntymästä asti), mutta se yksin ei huolestuttanut ainakaan neuvolaa. Iho-oireet alkoivat poskien punotuksena ja sitten ilmaantui jalkojen taipeisiin ja käsien taipeisiin punaiset läikät. Ihottuma oli sellaista kuivaa, atooppista.

  Neuvolalääkäriltä saatiin heti lähete keskussairaalaan allergiatutkimuksiin, kun iho-oireitakin alkoi olla ympäri kehoa.

  Lisäksi lapsi oli levoton ja itkuinen koko vauva-ajan, eikä viihtynyt sylissä makuullaan.
   
  #2
 3. ap

  ap Vieras

  [QUOTE="mama";21918722]Meillä maitoallergia alkoi iho-oireilla noin 4 kk:n iässä. Sitä ennen vauvalla oli ollut jo pidempään vihreää kakka (oikeastaan melkein syntymästä asti), mutta se yksin ei huolestuttanut ainakaan neuvolaa. Iho-oireet alkoivat poskien punotuksena ja sitten ilmaantui jalkojen taipeisiin ja käsien taipeisiin punaiset läikät. Ihottuma oli sellaista kuivaa, atooppista.

  Neuvolalääkäriltä saatiin heti lähete keskussairaalaan allergiatutkimuksiin, kun iho-oireitakin alkoi olla ympäri kehoa.

  Lisäksi lapsi oli levoton ja itkuinen koko vauva-ajan, eikä viihtynyt sylissä makuullaan.[/QUOTE]

  Kuulostaa ihan meidän tytöltä. Kakka on ollut aina kovaa ja tummanvihreää, vihannut pienestä pitäen makuulla oloa ja ikää tällähetkellä reilut 4kk.. Tuntuu ihan kauheelta.. vaikka eihän se maitoallergia maailmanloppu ole mutta silti :(
   
  #3
 4. "mama"

  "mama" Vieras

  Meillä se kakka oli pikemminkin ihan löysää ja jotenkin limaistakin välillä. Mutta allergiahan voi oireilla monella tavalla. Itse aloitin maitodieetin, koska imetän. Kitinät ja itkut alkoivat helpottaa ja pojasta tuli jotenkin paljon rauhallisempi ja tyytyväisempi. Tosin iho-oireet helpottivat hitaasti ja luulen että meillä on muitakin allergian aiheuttajia kuin vain maito. Ainakin banaani ja ehkä päärynä.
   
  #4
 5. "zenn"

  "zenn" Vieras

  Meillä alkoi vähän alle 2kk ikäisenä tulemaan löysähköä vihreää kakkaa ja parin viikon päästä siihen ilmaantui veripiskoja, kasvojen iholla oli ihottumaa ja vaavi oli itkuinen, ei esim suostunut nukkumaan päiväunia muualla kuin sylissä ja yölläkin nukkui ainoastaan vieressä. Mä jätin yksi kerrallaan eri ruoka-aineita ja sitten kaveri alkoikin olla ihan eri maata kakka normalisoitui ja iho parani. Niin ja imetin, ei lainkaan korviketta, eikä kiinteitä ennen 6kk ikää. Sitten kokeilin pois jätettyjä ruoka-aineita taas yksi kerrallaan ja huomasin, että kultani on moniallergikko kun esim. viljoista, maidosta, maissista, soijasta ym ym tuli oireita. Vihdoin 8kk ikäisenä saatiin teetettyä maitoaltistus (alle 2kk ikäisenä alkoi oireet ja 3kk ikäisenä ilmoitin neuvolaan, että meillä on maito- ja moniallergikko), josta tuli sitten heti positiivinen tulos.
   
  #5
 6. "minä"

  "minä" Vieras

  http://www.hus.fi/default.asp?path=1,32,818,1733,1992,1987
  Taipumus sairastua lehmänmaitoallergiaan on perinnöllinen. Pikkulasten suolisto ja immuunijärjestelmä eivät ole vielä kyllin kehittyneitä käsittelemään vieraita proteiineja. Elimistö muodostaa vasta-aineita torjuakseen maidon proteiinia.

  Maitoallergian tavallisia oireita ovat atooppinen ihottuma tai ihon lehahtelu, nokkosihottuma sekä harvemmin oksentelu ja ripuli. Muita oireita voivat olla nuha ja hengitysvaikeudet. Lapsilla maitoallergia ilmenee useimmiten atooppisena ihottumana.
   
  #6
 7. "zenn"

  "zenn" Vieras

  Unohdin tosiaan mainita, että aloitimme kiinteät 6kk iässä ja sopiviakin ruokia on löytynyt allergisoivien lisäksi. :) Ja meillä myös neuvolasta sanottiin "katsotaan nyt, katsotaan nyt..." Tsemppiä!
   
  #7
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti