Makaarooni velli

  • Viestiketjun aloittaja makaarooni
  • Ensimmäinen viesti
mä teen makaroonivellin silleen, että keitän ensin makaroonit melkein kypsiksi, kaadan osan veestä pois, lisään maitoa ja pari nokaretta voita ja kuumenna, saa kiehahtaakkin sen verran, että makaroonit kypsyy ja syön sokerin kanssa.


kaksi oikein reseptiäkin löysin, mutta itse en suurusta lainkaan vaan teen sen niin kuin yllä kerroin.

Makaronivelli

200 g makaroneja
1 l maitoa
vettä
suurus: 1 rkl vehnäjauhoa + kylmää vettä


Keitä 200g makaroneja suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi kypsymisen jälkeen pois ja laita maitoa tilalle. Suurusta vehnäjauholla ja kylmällä vedellä. Hauduta vähän aikaa.


Vanhanajan makaronivelli


1 litra maitoa tai Hyla-maitoa
2 dl makarooneja
1 rkl vehnäjauhoja
nokare voita
1 rkl sokeria
1 tl suolaa

Kiehauta maito kattilassa, lisää makaronit, anna kiehahtaa ja sen jälkeen hiljalleen kypsyä ainakin 10 minuuttia. Sekoita vehnäjauhot voihin tai pieneen tilkkaan maitoa ja lisää suurus sekoittaen velliin. Anna kypsyä vielä viitisen minuuttia. Perinteisessä makaronivellissä makaronit ovat keitetty selvästi hyvin pehmeiksi. Ota kattila pois liedeltä ja mausta sokerilla ja suolalla.


 

Yhteistyössä