Marja-aronia hillo ja muut vinkit, löytyiskö?

  • Viestiketjun aloittaja "Arska"
  • Ensimmäinen viesti
"Arska"
Istutettiin marja-aronia pihalle aidaksi ja nyt olisi sadonkorjuun aika. Teettekö hilloa via mitä marja-aroniasta? Entä milloin poimitte sen? Ne tuntuvat maistuvan aina vaan jokseenkin karvailta, mutta ehkä niistä ei lainkaan tule raakana nautittavia?

Entä muuta kuin hilloa, käykö marja-aronia piirakoihin ja kiisseleihin? Entä rahka?
 
isomaamo
Nuo marjat ovat nyt viimeisiä hetkiä parhaimmillaan. Pieni pakkanen tekee niistä makeampia, mutta silloin ilmestyvät myös linnut niillä herkuttelemaa. Olen käyttänyt marjaa pääasiassa tehdessäni kymmeniä purkillisia hilloa joululahjoiksi. Hillo on höystetty pienellä tilkkasella laatukonjakkia. Ohjeitä löytyy googlesta.Ja pilalle menee, käyttää vähemmän laadukasta konjakkia.

Väitetään, että kuvattuina marjat tulevat makeammiksi. Piirakoihin olen myös käyttänyt ja silloin maitorahka on oiva seuralainen. Parhaillaan kokeilen marja-aronia-suklaan tekemistä. Maku on ainakin fantastinen,
pitäisi vain saada massa kiinteämmäksi. Voillahan sen ongelman ratkaisisi, mutta en halua niin rasvaista tehdä.
 

Yhteistyössä