Masennus,lääkitys ahdistaa..

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja ...., 12.12.2014.

 1. ....

  .... Vieras

  Kauhea henkinen kamppailu aloitanko lääkityksen vai en. En haluaisi olla riippuvainen mistään lääkkeestä sekä viime kerralla muutama vuosi sitten lihosin 10kg lääkkeen aloitettuani. En myöskään haluasi lihoa enään kun vastikään olen päässyt niistä+ raskaudesta jääneistä kiloista eroon.
  Toisaalta olo on aika synkkä ja menneisyyden haamut kummittelevat pakkomielteisesti päässä.
  Miten muut masennuslääk.syöjät onko ollut samoja ajatuksia?
   
  #1
 2. endis

  endis Vieras

  Masennuslääkkeistä voi olla apua vain vakavasti masentuneille, silloinkin terapiaan yhdistettynä. Sinulla ei enää tule placeboefektiäkään, kun tiedät, ettei pilleri paranna. Yritä päästä masennuksesta muilla keinoin. Aloita vaikka lukemalla joku aiheeseen liittyvä kirja, että tajuat itseäsi paremmin. Opiskele mitä masennus on ja miten siitä voisi parantua. Mindfullness-tyyppiset kirjat ja metodit ovat hyvin suosittuja.
   
  #2
 3. "paula"

  "paula" Vieras

  Ei ole mitään kokemusta ko lääkkeistä, mutta sinullahan on! Mutta kirjoista voisin mainita yhden, mikä on ollut monelle jostain kumman syystä tärkeä:
  http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/inhimillinen_tekija_hairiotila_olohuoneessa_44392.html#media=44395

  Ei niitä asioita kukaan muu tietenkään voi "avata", jos ei ole samantyyppisiä kokemuksia. Tämä varmaan löytyy kirjastoistakin. Moni ei tosin jaksa lukea mitään kirjoja... Siksi nuo videot ovat hyviä. Lue sen jälkeen se kirjakin. Onhan siinä aika iso ero, miten ihminen puhuu television ääressä vai kirjoittaako näytölle jossain "omassa" nurkassa;-)
   
  #3
 4. "paula"

  "paula" Vieras

  Onhan niitä kokemuksia moni lääkäri kuullut. Tässä yksi:
  MASENNUSL

  Monessa suhteessa olen ihan samaa mieltä, mutta se, että "makkara aiheuttaa masennusta" olis hyvä muistaa. Se johtuu niistä fosfaateista, mitä lisätään jo lihaan, kun siitä aletaan valmistaa jotain... Kukaan ei todellisuudessa vastaa siitä määrästä, miten paljon erilaisia myrkkyjä ruoka voi sisiältää, kun kaikki ei lue tuoteselosteessa. Eikä syy ole yksin makkarassa, vaan fosfaatteja on juomissakin! Ja sulatejuustoissa vaarallisia määriä:-(

  Nuo selviää, kun on tarpeeksi kauan ja usein (ei haluaisi uskoa todeksi!) töllöttänyt vanhoja digiboxiin tallennettuja tv-ohjelmia:)

  No, ei niistä kukaan vastaa, älä masennu SIITä! Ethän ostanut vielä joulukinkkua?
   
  #4
 5. "paula"

  "paula" Vieras

  [QUOTE="paula";30506959]Ei ole mitään kokemusta ko lääkkeistä, mutta sinullahan on! Mutta kirjoista voisin mainita yhden, mikä on ollut monelle jostain kumman syystä tärkeä:
  Inhimillinen tekij

  Ei niitä asioita kukaan muu tietenkään voi "avata", jos ei ole samantyyppisiä kokemuksia. Tämä varmaan löytyy kirjastoistakin. Moni ei tosin jaksa lukea mitään kirjoja... Siksi nuo videot ovat hyviä. Lue sen jälkeen se kirjakin. Onhan siinä aika iso ero, miten ihminen puhuu television ääressä vai kirjoittaako näytölle jossain "omassa" nurkassa;-)[/QUOTE]

  Kaikki valmisteet, mitkä vaikuttavat jollain tavalla hermostoon, riippuu tutkimuksesta - ja se taas riippuu ihmisistä, jotka ovat jakaneet tutkimusmäärärahoja. Nyt heitä ne vanhat kummitukset romukoppaan - ihan vaan siksi, ettei niiden muistelu auta NYT ja lue tarkasti vanha juttu, tuolta v i i m e i s e n ä löytyy. Niitä muita en vielä lukenut. Ihmettelen vaan systeemiä, ettei voineet laittaa yksittäistä tiedostoa sinne erikseen. Kai se on se ikivanha silmänkääntötemppu, ettei ihminen kuitenkaan viitsi lukea mitään loppuun saakka? Tulostaessa varsinkin kannattaa muistaa:
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC403868/pdf/bmj32801083.pdf
   
  #5
 6. "paula"

  "paula" Vieras

  http://www.aka.fi/fi/A/Suomen-Akatemia/Tama-on-Akatemia/Akatemian-esittelyaineisto/Akatemian-historia/

  Tämä liittyy tietysti tuohon edelliseen...

  Eheytyminen alkaa siitä, että myöntää tosiasiat, mutta elämä eletään tänään. Meni miten meni, mitä väliä sillä? Entisenä migreenipoitilaana tiedän, mitä ainakaan ei kannata tehdä. Ruokaa on syötävä joka päivä kaikkien, oli sitten terve tai sairas. Jokapäiväinen aamu alkaa luomukahvilla, Mundo maistuu meillä. Kellonajoista kannattaa pitää kiinni: päiväkähvi suunnilleen 13 aikaan ja iltakahvia ei 18 jälkeen, et ehtii saada unen, ennen kuin herää taas aamukahville;-)

  Joka aamu tee munakas: 3 luomukananmunaa, Ingmannin luomukermaa kunnon loraus, suolaton Lidl`n luomuvoi pannuun ja kuivattua persiljaa sekaan, mustapippurijauhetta, ei muuta. Kurkumaa sekaan, jos sulla on joitakin kipuja, mistä tulee kurja olo. Mut jos ne tulee hampaasta, mene hammaskiven poistoon. Siitä tulee ihana olo, eikä nykyään satu yhtään, uskotko:).
   
  #6
 7. "paula"

  "paula" Vieras

  Laitanpa vielä lainalauseita Jorma Palon (neurologi) kirjoittamasta kirjasta "Oravasyndrooma". Kirja kannattaa lukea kokonaan, sillä ei muutamasta lauseesta saa kunnollista kuvaa. Kirjahan kertoo oikeudenkäynnistä:

  "Hector Berliozin sanoin: "Aika on suuri opettaja, mutta valitettavasti se tappaa kaikki oppilaansa".

  "Minut on ajanut saliin pelkkä uteliaisuus, sama uteliaisuus, mikä ajoi minut Kakolaankin. Istun yleisölle varatussa osastossa, mutta muita yleisön edustajia en näe. Se on yllättävää, koska syytettynä sentään on Turun yliopiston entinen professori ja yliopistollisen sairaalan entinen ylilääkäri, kunnioitettu mutta monien pelkäämä, juuri iän perusteella eläkkeelle siirtynyt mies, joka vasta äsken johti klinikkaansa yksinvaltaisesti. Paikalla ei ole myöskään ketään hänen entisistä alaisistaan."

  "Tutkimusta rahoittavaa lääketehdasta rahaliikenne ei kiinnosta, koska sille on tärkeää vain sen tuottamalla lääkkeellä saatu hoitotulos. Tuloksen on syytä olla liikeyrityksen kannalta myönteinen, jotta rahoitus jatkuisi ja jopa laajenisi. Kielteinen tulos saattaa olla yrityksen mielestä niin vastenmielinen, että se jätetään julkaisematta ja pelkästään yrityksen omaan tietoon."

  Kaikki sai alkunsa Kuopion yliopiston patologian professorin, Kari Syrjäsen tekemästä ilmiannosta: "hän päätti tehdä ilmiannon oikeudenmukaisuuden nimissä ja valitsi sen, jonka huijaama summa oli hänen tietojensa mukaan suurin. Yhdenvertaisuus lain edessä edellyttää..."

  Kirjeessään Urpolle J.P. kirjoittaa: "Minun kiirettäni lisäävät kuitenkin sekä melko korkea ikä että pitkään sairastamani melanooma, josta jälkimmäinen voi vaikuttaa työkykyäni heikentävästi minä hetkenä tahansa."

  "...yhteistyö ajautui kriisiin, kun Paavo julisti johtamani työryhmän kirjoittaman neurologian oppikirjan pannaan niin pitkäksi ajaksi kuin hän olisi alan professori yliopistossaan."

  "Kumpikin oli vuorollaan Suomen Akatemian lääketieteellisen toimikunnan jäsen ja valvoi näin valtion puolesta sekä tutkimuksen rahoitusta että eettisyyttä. Paavo ehti toimia jopa toimikunnan varapuheenjohtajana.

  ..."Urpon rikoksissa kyse oli parikymmenkertaisesta summasta Paavoon verrattuna, mutta kuinka suuriksi heidän omaisuutensa oikeasti paisuivat, sen tietävät vain he itse. Ottaen huomioon Paavon luonteen sinnikkyyden moni on ihmetellyt, miksi hän ei valittanut saamastaan tuomiosta...

  ...Cabergoline-tutkimukseen liittyvillä tutkimuskäynneillä...

  Tutkimuksen johtajaksi oli todellakin merkitty Juha Rinne, Urpon nuorempi poika, mutta..."

  "Huijaava tutkija on äärimmäinen paradoksi. Juuri tutkijanhan pitäisi pyrkiä totuuteen, etsiä tosiasioita ja kumota virheelliset tiedot. Huijaava tutkija ei ole tutkija, eikä hänen tutkimuksensa ole tiedettä. Huijaus ei kuulu tieteen olemukseen, koska on olemassa vain rehellistä tiedettä. Joka muuta väittää, syyllistyy itse huijaukseen. Sitä tullaan kuitenkin aina yrittämään, sillä tieto on valtaa ja tiedon avulla saa valtaa. Tieto auttaa ihmisiä ymmärtämään itseään, muita ihmisiä ja koko maailmaakin. On myös ilo tietää enemmän kuin muut ja jakaa heille tämä tieto. Mutta että omistaa enemmän kuin muut, paljonko iloa se tuottaa? Aina löytyy joku vielä rikkaampi, jota kohtaan on helppoa ja jopa oikeutettua tuntea katkeruutta. Omaisuuden kerääminen on kilpailu, jota ei voi voittaa."

  Niin, tuo kohta kirjassa neurologien yhteistyön kariutumisesta jäi mieleen erityisesti: mikä siinä oppikirjassa oli pannaan julistamisen syynä? Itselläni on kyseinen kirja NEUROLOGIA ja siinä lukee, että päänsärkyä aiheuttaa natriumglutamaatti" - monen muun aineen ohella.

  Viimeaikoina olen yhdestä televisio-ohjelmasta saanut selville, että masennuslääkkeitä on käytetty migreenin estoon:-(
  Mahavaivoihin sit ei olekaan olemassa parantavaa lääkettä. Jos käytät jotain vitamiinia, jätä ne kaikki kaikki pois enne kuin aloitat mitään MÄÄRÄTTYÄ lääkitystä ja aloita päiväkirjan pito jo tänään, miten mikäkin olossi vaikutti. Muuten menee koko elämä helposti solmuun:-(
   
  #7
 8. "paula"

  "paula" Vieras

  uppista!

  Ihan kuin olis aikaisemminkin ollut puhetta samasta asiasta;-)
   
  #8
 9. vierailija

  vierailija Vieras

  Kyllä vastasin, mutta makkaran ym fosfaatit tosiaan aiheuttavat masennusta, on ollut monessakin dokkarissa. Katso ylearkistosta fosfat i maten, siellä se lukee!
   
  #9
 10. vierailija

  vierailija Vieras

  :sick:
   
  #10
 11. vierailija

  vierailija Vieras

  Sulatejuustojen sulatesuolat ym taisi olla ykkösenä siellä, sitten muut... makkara ja lisätty fosfaatti --- AIHEUTTAA masennusta.
   
  #11
 12. vierailija

  vierailija Vieras

 13. vierailija

  vierailija Vieras

 14. vierailija

  vierailija Vieras

  kuka noita suojelee yhä?
   
  #14
 15. vierailija

  vierailija Vieras

 16. vierailija

  vierailija Vieras

  Aloita käsityöharrastus. Neulominen on ihanan terapeuttista. Ilman sitä en olisi enää hengissä draumaattisten kokemusten jälkeen. Onko sulla kaveria, joka innostaisi ulkoilemaan, uimaan jne. ?
   
  #16
 17. vierailija

  vierailija Vieras

  Toi on hyvä idea! Aloita helposti ohjeella, mistä jätät kuvion pois, esimerkiksi tällainen lakki. Lanka täytyy olla sellaista, ettei kutita, ei siis "sukkalankaa", joka usein on kartsalankaa.
  Hahtuvastakin onnistuu, tulee ihana:love:
   
  #17
 18. vierailija

  vierailija Vieras

  oho - aloitustehtailija ylitöissä:rolleyes:
   
  #18
 19. vierailija

  vierailija Vieras

  Onhan melkoinen kiire, kun täytyy vuorokaudessa saada koko revohka läpi:D
   
  #19
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti