Mielenterveys - tukiko neuvola?

Viestiketju alueella 'Isät' , aloittaja opinnäytetyö2016, 30.03.2016.

 1. opinnäytetyö2016

  opinnäytetyö2016 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2016
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Perhe ja mielenterveys

  Olemme kolme hoitotyön opiskelijaa Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja teemme opinnäytetyötä aiheesta Mielenterveyshäiriöstä kärsivien vanhempien kokemuksia neuvolan antamasta tuesta vanhemmuuteen. Opinnäytetyötämme varten keräämme kirjoitelmia vanhemmilta, joilla on tai on ollut mielenterveyden häiriö odotuksen aikana tai lapsen syntymän jälkeen, ja tahtovat kertoa omista kokemuksistaan koskien neuvolasta saatua tukea ja sen laatua.

  Sekä äidillä että isällä voi olla erilaisia mielenterveyden häiriöitä. Näitä voivat olla mm. masennussairaudet (esim. raskaudenaikainen/synnytyksen jälkeinen masennus), ahdistuneisuushäiriö, syömishäiriöt sekä psykoosit (esim. lapsivuodepsykoosi). Neuvolalla on keskeinen rooli vanhemmuuden tukemisessa ja perheiden hyvinvoinnin edistämisessä.

  Tarinan kokemuksistasi voit kirjoittaa nimettömästi ja vapaamuotoisesti, hyödyntäen esimerkiksi alla mainittuja kysymyksiä:

  - Miten mielenterveyshäiriösi tunnistettiin neuvolassa tai mistä ja miten hait itse apua?


  - Tukiko neuvola sinua tilanteessasi? (esim. tiedonanto, koti- tai lisäkäynnit, erikoissairaanhoidon palvelut, vertaistukiryhmät)

  - Millaisena koit yhteistyösuhteen hoitavan neuvolatyöntekijän kanssa? (Luottamus/kohtaaminen/yhteistyön sujuvuus/tuen antaminen tai sen puute)


  - Koetko tuen vastanneen perheenne yksilöllisiä tarpeita ja elämäntilannetta?

  - Millaisen tuen koit kohdallasi merkityksellisimmäksi?

  - Millaista tukea olisit kaivannut vahvistamaan vanhemmuuttasi?


  Opinnäytetyön kautta pyrimme tuomaan neuvoloille tietoa mielenterveyden häiriöstä kärsivän perheen tukemisesta vanhemman näkökulmasta, mikä mahdollistaa neuvolatyön kehittämisen.

  Mikäli olet halukas jakamaan kokemuksesi, olethan meihin yhteydessä sähköpostitse. Voit kirjoittaa meille vapaamuotoisen kirjeen tai ilmoittaa yhteystietosi, jolloin voimme olla Sinuun yhteydessä puhelimitse ja sopia haastattelusta kasvokkain/puhelimitse. Olemme erittäin kiitollisia kaikista vastauksista koskien opinnäytetyötämme.

  Opinnäytetyössä vastaukset käsitellään luottamuksellisesti ja osallistumisen voi keskeyttää milloin tahansa. Tutkimusraportissa aineistoa käsitellään niin, ettei yksittäistä vastaajaa ole mahdollista tunnistaa. Työn valmistuttua vastaukset hävitetään asianmukaisesti.


  Yhteydenotot:

  [email protected]

  Heidi Mannermaa

  Laura Penttinen

  Minna Kajiwara
   
  #1
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti