Mikä merkitys joululla on teille, jotka ette usko Betlehemin tapahtumiin?

  • Viestiketjun aloittaja pipari
  • Ensimmäinen viesti
Latimeria
Keskitalven juhla. Osuu nykyisin aina likelle talvipäivänseisausta jolloin päivä on lyhimmillään ja siitä rupeaa taas pitenemään. Juhlitaan kuten joulua on alunperin juhlittukin, ennenkuin kristityt omivat sen itselleen. Jopa sana joulu tulee vanhasta nimestä Yule. Miksi kristityt juhlivat Joulua ja käyttävät vanhaa nimitystä?
No helkkari sentään, hyvin meitä on huijattu, että olisi muka alunperin kristillinen juhla :cautious: Ikinä ennen ei ole sattunut silmään tämä. Kiitoksia tiedoista (y)

Yule (engl.) on muinainen germaanien talvijuhla. Kuukalenterin vuoksi yulen paikka vaihteli joulukuun alusta tammikuun alkuun. Kristinuskon leviämisen myötä Yulen sisältö korvattiin kristillisellä sisällöllä, mutta juhlan nimi säilyi Yulesta suomennettuna jouluna.

Yulea viettävät nykyisin monet uuspakanat ja wiccalaiset.[3] Juhlan ajankohta on tällöin pohjoisella pallonpuoliskolla talvipäivänseisauksen mukaan noin 21. joulukuuta.

Luonnonuskontojen yule

Uuspakanat ja wiccat juhlivat yulea muun muassa polttamalla kynttilöitä ja muita tulia auringon paluun vertauskuvana. Kotia saatetaan koristella vihreillä koristeilla ja voidaan valmistaa yule-halko.[1][2] Luonnonuskovien juhlatavat on muodostettu vanhoista perinteistä kullekin yksilölle sopivaksi. Jotkut wiccat viettävät yulea ja talvipäivänseisausta perhejuhlana, toiset taas pitävät sen uskonnollisena juhlana ja viettävät perhejuhlaa jouluaattona.[2] Wiccalaisten vuodenkierron juhlamenojen tarkoituksena on auttaa ihmistä tuntemaan yhteyttä luonnon kiertokulkuun ja juhlistaa sen käännekohtia.[8] Auringon kierron juhlia järjestetään myös kesäpäivänseisauksena, kevätpäiväntasauksena ja syyspäiväntasauksena.
 
Latimeria
Ei kuulu enkelit eikä hengelliset hommat. Juhlimme sitä, että kaikilla läheisillä on lomaa ja kaikki saavat syödä kupunsa täyteen herkkuja. Juhlimme valoa ja tonttuja. Lasten riemua, ja sitä kun saa hyvän syyn antaa lahjoja. Juhlimme myöhäisiä aamuja ja lämmintä kotia.
Just näin :love:

Ei turhaa hössötystä eikä lahjoja kuin muutama ja nekin vaan tarpeeseen.