mikä siinä on, että se nukkumaanmenoaika klo20

  • Viestiketjun aloittaja miikkuli
  • Ensimmäinen viesti
elli -88
Meidän tyttö kohta 3 v. menee kello 20 nukkumaan. Herätys on sitten n. klo 6.30 aamulla. Hyvin lapsi nukahtaa ja menen itsekin aika aikaisin nukkumaan, siinä klo 21 tienoilla, opiskelija kun kerta olen. Mies sitten taas on asia erikseen, valvoo aina sinne puolille öin... :O
 
Huoooh
Lapset tarvitsevat rutiineita ja sääntöjä, joista saavat perus turvallisuudentunteet jota kaikki lapset ihan oikeasti kaipaavat.
Lapsi myöskin kasvaa ja oppii nukkuessaan (aivojen kehitys, yms), joten uni on lapselle todella tärkeää. Lapset myöskin tarvitsevat paljon unta.
Joten jos 5-vuotias menee yöunille 22 tms ja herää 7 aikaan aamulla, ei hän todellakaan saa unta tarpeeksi.
Kannattaa muistaa, että vielä yläasteikäinen lapsi tarvitsee reippaasti unta, kehittyvässä ja kasvavassa iässä kuitenkin.

Kannattaa tutustua uniin ja nukkumiseen vaikka MLL:n sivuilta, tms..
 
tiukkis vai asioista tietävä?
Lapset tarvitsevat rutiineita ja sääntöjä, joista saavat perus turvallisuudentunteet jota kaikki lapset ihan oikeasti kaipaavat.
Lapsi myöskin kasvaa ja oppii nukkuessaan (aivojen kehitys, yms), joten uni on lapselle todella tärkeää. Lapset myöskin tarvitsevat paljon unta.
Joten jos 5-vuotias menee yöunille 22 tms ja herää 7 aikaan aamulla, ei hän todellakaan saa unta tarpeeksi.
Kannattaa muistaa, että vielä yläasteikäinen lapsi tarvitsee reippaasti unta, kehittyvässä ja kasvavassa iässä kuitenkin.

Kannattaa tutustua uniin ja nukkumiseen vaikka MLL:n sivuilta, tms..
Meinasin kirjoittaa vastauksen mutta tässä yllä onkin jo kaikki, mitä halusin itsekin sanoa. Moni vanhempi ei tunnu ymmärtävänkään, miten EHDOTTOMAN tärkeää riittävä uni on lapselle (ja nuorellekin). Se kun vaikuttaa niin moneen asiaan, liian vähäisen unen merkkinä kun ei ole pelkkä ulospäin näkyvä väsymys. Esim. monen adhd-epäilyn (tai muun tarkkaavaisuushäiriön) taustalla onkin lähinnä vain lapsen liian vähäiset unet. Nyrkkisääntönä, että yleensä alakouluikäinen tarvitsee vielä n. 10-11 tunnin unet, murrosikäisetkään eivät paljon vähemmillä pärjäile (esim. 8h on jo liian vähän). Leikki-ikäisen unen tarve voi olla hyvinkin 11-12h. Meillä lapset menevät klo 20 sänkyyn, puolisen tuntia menee iltasatujen lukemiseen ym. Nukkumaanmenoajasta en arkena juurikaan suostu joustamaan, vapailla voidaan tarvittaessa joustaakin (mutta lyhyen vkonlopun aikana ei kannata lapsen rytmiä sekoittaa suuresti). Ekaluokkalaisemme unen tarve on aika lailla 10h, 4-vuotiaamme tarvitsee n. 11h unta ja siitä pidän huolen, että heillä on mahdollisuus nukkua tuon verran myös arkipäivinä!
 
Meillä se on sen takia pyhä, että lapset ovat siihen aikaan niin väsyneitä että nukahtavat helposti. Jos menee yliväsymyksen puolelle, lapset ei nukahda vaan riehuvat viimeiseen asti. |O
no okei ei sitä kellonaikaa niinku minuutilleen tarvi kattoo, koska eihän lapset kellosta tiedä. siis pienet lapset. mutta usein he ovat väsyneitä just tolloin kello 20. eli ihan kohta! :wave:
Ei munkaan poika kelloa tunne, mut usein se kuitenkin alkaa olla väsyny siinä klo 20 ja saattaa sanoa että pannaan hänet nukkumaan. Joku sille kertoo että aika on vaikkei viisareista tajuakaan.Samaten kun herää aika tarkkaan joka aamu.Ja illalla nukahtaa tosi nopsaa kun laittaa sopivasti sänkyyn.
 
"vieras"
Siis kunnia-asia, häh? No. meillä on lasten nukkumaanmenoaika klo 20, myös viidesluokkalaiselle. Me toivottais kovasti, että siinä voitaisiin joustaa vähän, se on oikeasti välillä epäkäytännöllistäkin..!
Mutta minkäs teet, kun ipanat ovat sitten aamusella kiukkuisia kuin pikkupirut, jos menee myöhempään :( Yksilöitä ollaan kaikki.
 
Mä suoraan sanottuna olisin hiukkasen tyytyväisempi, jos meidän neiti ei menisi nukkumaan klo 19-20. Koska tuo on tosi aikainen aika, jos tarvii illalla missään käydä.

Mutta minkäs teet. Tuo on neidin itse valitsema rytmi. Kirjaimellisesti vain nukahtaa tuohon aikaan ja nukkuu sitten 12-13 h.
 
:LOL: Jotenki alko naurattaa. oma lapsi kun on nukkunut just siellä missä on sattunu nukuttaan.
jaa, meillä on tehty asiat sen mukaan että pojan päiväunet ja ruokailut pysyy vakiona..
koska muualla kuin sängyssä tuo jätkä ei ole nukkunut, ja jos ei ole nukkut päiväunia niin on sen hyvin äkkiä myös huomannut.. kun se ei syö ja mistään ei tule mitään, ilta on yhtä huutoa ja riehumista, nukahtaminen illalla on hankalaa ja yö on äärimmäisen rikkonainen..
hyvä jos jollain se ei ole niin tarkkaa.. :snotty:
 
"vieras"
on niin pyhä joillekkin? Nauru meinaa päästä, kun se on melkein elämää suurempi kysymys.... Ja kun tuttuni saa sen aina kuulostamaan sille,että se tekee hänestä paremman äidin.

Itse voin sanoa olevani hyvä äiti lapsilleni ilman sitä hehkutustakin. Joo tämä nyt on vähän sekava sepustus, kun ei pysty kirjoittamaan pipillä sormella :D

Siis asia ok minulle sen osilta,että tietenkin jokainen tekee miten haluaa. Se vain huvittaa miten asia esitetään... Kunhan purkaunnun...kiitos
Emmä kyllä tajua mistä sä repäisit ton hyvä äiti jutun tuohon nukkumaanmenoaika-asiaan ? Liekkö sulla itselläs vähän kuitenkin joku morkkis tai alemmuus asiaa kohtaan, kun edes ajattelet moista. Nukuta sinä lapsesi mihin aikaan haluat, meillä lapset menee nukkumaan.. ei klo 20, vaan klo 19-19-30, ja ihan siksi että he kerkeävät hyppiä seinille jo puoli kuudesta lähtien ihan tarpeeksi.. Etten koe aiheelliseksi venyyttää enää yhtään sitä nukkumaan laittamista muöhemmäksi. Joutaisivat vaikka aikaisemminkin ja varmaan nukahtaisivatkin.

Niin ja päiväunetkin meillä nukutaan, minkäs mahdan että on niin vilkkaita lapsia jotka juoksevat ja hyppivät kokoajan, että väsyvätkin ihan kunnolla aikaisin.
 
"vieras"
jos meillä laitettais lapset nukkuu klo 20, ne heräis klo 21-22, luulisvat nukkuneensa päiväunet.. monesti todettu ja siks menevätkin nukkuu ysin-kymmenen maita.. tosin meillä nukutaanki aamulla pidempään ku ei oo minnekään menoo
 
Siis luuleeko joku että jos lapsi menee myöhemmin nukkumaan kuin klo 20, sillä ei ole mitään rytmiä? Heh. Meillä mennään nykyään 20-21 aikaan nukkumaan koska aamulla on aikainen herätys, mutta silloin kuin ei ollut rytmi HUOM SIIS SILTI rytmi oli myöhempi ja lapset saivat silti nukkua tarpeeksi. Yhteiskunnan rytmiin kerkeää kyllä tottumaan vaikkei olisi vauvasta asti klo 20 nukutettu ;)
 
"nunnu"
keväällä mein lapset 5,7 ja 9v menivät nukkuun n. 19.00-19.30 nyt n. 20.00 ja meillöä alkaa porukka oleen jo tosi väsynyttä silloin ei se katso onko kesäloma tai viikonloppu.

käytiin laivalla laiva lähti 21.15 mein lapset oli puolipökerryksissä terminaalissa ja kauhee kiukkuaminen hyttiin päästiin niin poika 7v kysy että saako alkaa nukkumaan no me toden totta laitettiin lapset nukkuun nukahtivat heti ( ja mäkun olisin joustanut mein nukkumaan meno ajoista)
 

Yhteistyössä