mikro on erittäin vaarallinen

  • Viestiketjun aloittaja ap
  • Ensimmäinen viesti

Mä muistan ammattikoulun ekalla ( okei, siitä on jo yli 10vuotta )meidän opettaja esitteli keittiötä ja mikron kohdalla pysähdyttiin ja muikkeli sanoi " Mikroon ei sitten saa tuijottaa, muuten kypsyy silmät päässä"

Pahinta tossa oli että se oli tosissaan :D
 
vieras
Kaikki on nykyään vaarallista,mitä enemmän tutkitaan sitä enempi ihmiset on"vaarassa"..Yks nainen joutu mielisairaalaan ku alkoi pelätä säteilyä, kaukosäädin,kännykkä,mikro jne..
 
yksi kemisti täältä sivusta
Provo tai ei; pakko vastata
Jos mikro pystyisi muuttamaan aminohappojen stereokemiaa kuten L-proliinin D-muotoon, niin olisi bioteknologialla helpot ajat edessä ;-)
Epäilen suuresti ap:n kykyä ymmärtää lukemaansa....
Lisäksi käytämme kemian syntetiikassa mikroa jokapäivä molekyylien valmsitukseen ja usko minua, me kyllä käytämme koko laitearsenaalin varmistaaksemme tuotteiden "atomien sijainnit"
 
pimpula
Mä kierrän noi mikrot aina kaukaa,jos sellaseen satun törmäämään..En ymmärrä,miten jotkut ihmiset on niiiiin rohkeita,että uskaltavat kayttää mikroa.Musta se on ainaki tosi pelottava vempele.Selkäpiitä ihan karmii,ku ajattelenki koko asiaa..
 
Mikro lensi nyt roskiin
Mikrouuni käyttää ruoanlämmittimenä huipputeknologiaa. Mikroaaltouunissa oleva magnetroni synnyttää mikroaaltoja eli sähkömagneettista säteilyä, jonka taajuus on yleensä 2,45 GHz. Mikroaaltojen ruokaa lämmittävä vaikutus perustuu ruoassa olevien poolisten molekyylien (esim. vesimolekyyli) liikutteluun. Poolisen molekyylin toinen pää on varautunut positiivisesti ja toinen negatiivisesti, jolloin muuttuvassa sähkökentässä molekyylit alkavat liikkua sähkökentän mukaan. Molekyylien liike aiheuttaa ruoan lämpenemisen. Ja liikettä on tosiaankin tarpeeksi. 2,45 Ghz tarkoittaa, että ruoan vesimolekyylit "kääntävät päätänsä" puolelta toiselle 2,45 miljardia kertaa sekunnissa! Tämä liike repii ympärillään olevat molekyylit hajalleen tai muuttaa niiden muotoa. Tätäkin tärkeämpää on muistaa, että mikrouuni kehittää säteilyä. Ei radioaktiivista eikä edes kovin suuritehoista, mutta säteilyä kuitenkin! Jo maalaisjärki sanoo, ettei säteily saisi mitenkään liittyä ruokaamme.

Riippumattomissa tutkimuksissa on lukuisia kertoja saatu näyttöä mikroaaltouunin haitallisista vaikutuksista ruokaamme. Mikrossa lämmitetty ruoka menettää suuren joukon vitamiineja. Lisäksi hiilihydraatit, proteiinit ja rasvat muuttuvat negatiiviseen muotoon. Mikrouunissa käsitelty ruoka on kirjaimellisesti tyhjää kuollutta massaa, josta on elimistölle vain haittaa.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Mikro lensi nyt roskiin:
Ei radioaktiivista eikä edes kovin suuritehoista, mutta säteilyä kuitenkin! Jo maalaisjärki sanoo, ettei säteily saisi mitenkään liittyä ruokaamme.
Uunissa kypsytetty tai muutoin lämmitetty ruoka säteilee myös. Parempi kun jätät senkin väliin.
 
mikro helvettiin
ilkeää porukkaa täällä.

Ajatellaanpa nyt vaikka tuota luonnollisuutta tässä asiassa. Esi-isämme ovat tulella lämmittäneet ruokansa. Joten se olisi varmasti paras tapa.

Mikro ruoka maistuukin paskalle. muistan mukulana kun asustelin isäni ja isoäitini kanssa ja isoäiti valmisti ruuan puuhellalla. Ruoka maistu täysin erilaiselta kuin sitten taas äitini luona mikrossa lämmitetty pöperö. (äiti on erinomainen kokki) Mutta siellä oli mikro, jossa tuli sitä ruokaa lämmitettyä ja se maistu oikeasti paskalle! En sitten suostunutkaan mukulana syömään mikro ruokaa! Ja siinä kohtaa en ainakaan tajunnut ajatella mitään säteilyä, pahalle se maistu! Yök! Yksinkertaista!

Ruuan maku kertoo myöskin sen laadun. Jos syöt rikasteilla kasvatettua ruokaa ja vertaat sitä luomuun, niin taas maistuu paskalle! Ei pääse tästä mihinkään.

Maailma kehittyy niin kovaa vauhtia, että itse ihminen ei taida pysyä perässä ja todellakin uskon, että mikro voi olla yksi syy suureen syöpälukuumme suomessa! Yhdyn siis mikron vastustajiin! Kokeilkaahan syödä vaikka pari kk ruokaa ilman mikroa, ni jo alkaa makunystyröissä olla ihmettelemistä kun tunkee suuhunsa mikro paskaa! Hyh hyh!

Minä heitin mikron helvettiin ja en ole kaivannut pätkääkään. Se on viisi minuuttia kun on ruokansa hellalla lämmittänyt tahi puuhellalla jos se on valmiiksi lämmin! Eivät nuo ainakaan niin paljoa säteilytä ku mikro ja ruoka maistuu ainakin paremmalle!!
 
dfghj
"Jo maalaisjärki sanoo, ettei säteily saisi mitenkään liittyä ruokaamme. "

No miten ne kasvit sitten kasvaa, jos ne ei saa auringonvaloa.

Ei näitä säteilyasioita voi miettiä ihan pelkästään maalaisjärjellä. Tavallisen uunin lämpövastus säteilee, aurinko säteilee, maa säteilee ja ihmiset säteilevät. Ja jos asunnossasi toimii radio tai kännykkä niin sinne tulee säteilyä. Ja vaikka viet radiosi ja kännykkäsi pois asunnostasi ne samat säteet tulevat sinne sisälle vaikka siellä ei vastaanotinta olisikaan.
 
Schrödingerin yhtälö
Alkuperäinen kirjoittaja Mikro lensi nyt roskiin:
Jo maalaisjärki sanoo, ettei säteily saisi mitenkään liittyä ruokaamme.
Säteily liittyy oleellisesti ruokaamme, sillä ilman sitä meillä ei edes olisi ruokaa. Lisäksi, jos lämmität ruokasi hellalla, lämmität kuitenkin ruokasi lämpösäteilyllä ;) Säteilyä ei pääse yksikään elävä otus/kasvi maapallolla pakenemaan.

Säteilyn perustyyppejä:

sähkömagneettinen säteily (radioaallot, infrapunasäteily, valo, ultraviolettisäteily, röntgensäteily, gammasäteily)

gravitaatiosäteily

hiukkassäteily (alfasäteily, beetasäteily, neutronisäteily)

"Vaarallista" säteilyä on suurenerginen ionisoiva säteily, esim. röntgensäteily, gammasäteily ja radioaktiivisten atomiytimien hajoamisessa syntyvät hiukkassäteilyt. Ympäristösämme on runsaasti ionisoivan säteilyn lähteitä, esim. avaruudesta tuleva kosminen säteily ja maaperän luonnollinen radioaktiivisuus (esim. radon-kaasu). Useimpien aineiden atomien joukossa on myös radioaktiivisia isotooppeja. Tästä johtuen me kaikki altistumme jatkuvasti heikolle ionisoivalle säteilylle. Ihminen on sopeutunut ympäristön normaaliin säteilyyn samoin kuin kasvit ja eläimet.

Mikroaaltouunilla ei ole mitään tekemistä ionisoivan säteilyn kanssa. Mikroaaltouunissa ruoan lämmityksen hoitavat lyhyet radioaallot. Myös esimerkiksi kännykät ja televisio käyttävät radioaaltoja, eri taajuksilla vain. Radiotaajuiset kentät aiheuttavat kehossa lämmönmuodostusta. Voimakas radiotaajuinen säteily voi aiheuttaa palovammoja.

 
pyhä
jeesus sentään! Jengi valittaa jostakin mikrosta ja sanoo että se on erittäin vaarallinen? :OOO
Meni ainakin mulla aika pahasti yli. Mikro heiluttelee jotakin atomeita tms. ja sitä kautta ruoka lämpiää. Sama tapahtuu vaikka tunkisit sen ruokas pannulle. Pitänee varmaan lopettaa toi ruuan lämmittäminen sitten kokonaan?
 
"Simo"
Monet kirjottajat osoittavat aivan uskomatonta epätuntemusta biologian, fysiikan ja kemian saralla. Tiedoksi ap:lle ja vastaaville, että valkuaisaineet eli proteiinit kypsyvät n. 40-50celsiusasteessa. SIKSI verta tai äidinmaitoa ei voi lämmittää mikrossa. Jossei sitä sekoittaisi koko ajan, hyytyisivät proteiinit ja tuhoutuisivat vitamiinit paikoista, joista lämmittettävä aine on kuumentunut enemmän. Esimerkiksi veren punasolut tuhoutuvat ja vereen saattaa syntyä pieniä hyytymiä, jotka äkkiä aiheuttavat esimerkiksi aivoveritulpan. Jos esim. ihmisen ruumiinlämpötila nousee n. 45Celsiukseen, alkavat elimistön proteiinit (joita on PALJON) hyytyä ja seurauksena on varma kuolema. Siksi iho luovuttaa tehokkaasti lämpöä mm. hikoilemalla :)

Mutta takaisin mikroon, ja sen vaikutuksiin: lämpö ylipäätään on käytännössä atomien liikettä (mistä nimi LÄMPÖliike). Ne värähtelevät jollakin taajuudella. Tätä taajuutta voidaan kiihdyttää mikroaalloilla. TAI VAIHTOEHTOISESTI VAIKKA HELLAN LEVYLLÄ, jolloin energiaa menee paljon enemmän hukkaan ja ruokaan syntyy karsinogeenejä. Värähtely on huoneenlämmössäkin jo HYVIN voimakasta. Värähtelyn voimistaminen eli esim. ruoan lämmittäminen ei vaikuta atomien rakenteeseen kyllä millään tavalla. Viittaus isomeriaankin on aika tuulesta temmattu, sillä erilaisia isomeerejä esiintyy luonnossakin yhtälailla.

Ylipäätään kypsennetty ruoka on ihmisen elimistölle vierasta.
 
....
Itse kyllä oikeasti käytän mikroa niin harvoin kun mahdollista. Varmasti säteilymäärät ja mikron aiheuttamat muutokset ruokaan ovat tämän hetken tutkimustiedon valossa siedettävällä tasolla, mutta ei muutamakymmen vuosi on kuitenkin aika lyhyt aika, joten mitään pitkäkestoista tutkimusta ei edes voi olla asiasta.
Ja toisaalta koko ajan esim. kännyköiden säteilyn aiheuttamista ongelmista tulee uutta tietoa, joten outoa olisi, jos ei myös mikron kohdalla uuttakin tietoa vielä asiasta tulevaisuudessa selviäisi.
 
www.mave.foorumi.eu
Alkuperäinen kirjoittaja äly hoi;17406280:
ja minä taas välitän myös ympäristöstämme ja siksi lämmitän mm puuron mikrossa =) voithan sinä toki käyttää ruoanlaittoon 15-20-kertaisesti sähköä mutta minä en halua tehdä sitä.

lämmitän mikrossa siis mm teevettä itselleni, teen puuroa ja lämmitän ylijäämäruokia. teen itse ruokamme, joten tuleehan sitä hellaa ja uuniakin käytettyä jonkin verran.

mutta oikeasti. teet itsestäsi aika typerän kuuluttamalla suureen ääneen, että mikro tuottaa säteilyä. ota vähän selvää asioista ja tule sitten uudestaan kertomaan; sitten kuulostat uskottavammalta ja voimme sitten keskustella mikroaaltouunin mahdollisista haitoista.
Itse olet aivoton perusjuntti! Mieti vähän asioita!
 
rekisteröimätönkäyttäjä2011
isäni piti kerran sormea ihan mikron vieressä, ku mikro oli päällä. uskomatonta, mutta sen peukalo tummu. eli sekin tavallaan alkoi "kypsymään". :(
Tuota joo. tosiaan tuollanen mikro kannattaa laittaa vaihtoon ja kannattaa hankkia muutenkin sellanen mikro, jossa ei ole läpinäkyvää lämpölasia. Kyllä nekin on toki säteilyeristettyjä, mutta kannattaa tuollanen mikro ehdottomasti laittaa heti paikalla vaihtoon, jossa säteily käy noin voimakkaasti läpi ! On varmempaa olla kokonaan umpisuojattu mikro, jossa ruoan pyörimistä tosin ei näe. Mutta onko sen näkemin niin tarpeen, jos se on paljon suojatumpi versio, jossa sitä ei näe. No tietenkin nämä suojatummat versiot on usein kalliimpia. Mutta mikäs siinä. Sehän on vain yhden kerran sijoitus. Hankkii kerralla kunnon vehkeet!
 
"masaka"
Kun ateria tai juoma lämmitetään tai valmistetaan mikrossa, käytetään hyväksi sitä, että sähkömagneettista säteilyä on mahdollista muuttaa lämmöksi. Kyse on siis yksinkertaisesta ja turvallisesta energian lajin vaihdosta.
Mikroaallot ovat sähkömagneettisia säteitä, jotka liikkuvat tietyllä aallonpituudella ja sisältävät tietyn määrän energiaa. Kun ne osuvat ruokaan tai juomaan, energiaa siirtyy erityisesti vesimolekyyleihin. Tästä seuraa, että ainesosat alkavat joko värähdellä paikallaan tai liikkua. Molekyylien liike saa aikaan ruoan tai juoman lämpenemisen. Ilmiö ei eroa lainkaan luonnollisesta lämpöliikkeestä.
Mikroaaltojen mukana ei siirry ruokaan tai juomaan mitään. Jotkin ravintoaineet, kuten C-vitamiini, kestävät huonosti lämpöä, joten ne tuhoutuvat myös mikrossa. Toisista taas tulee lämmön vaikutuksesta – kypsennys*tavasta riippumatta – paremmin imeytyviä.
Värähtelevä vesi kuumentaa ruoan
Magneto*troniksi kutsutulla sähkölaitteella tuotetut mikroaallot ohjataan metalliputkella uuniin. Kotelon peltiseinät heijastavat mikroaaltoja, ja metallipotkurin avulla ne saadaan leviämään kaikkialle uunissa. Kun mikroaallot osuvat annokseen, etenkin vesimolekyylien liike siinä nopeutuu säteiden mukanaan tuoman energian vaikutuksesta. Näin ruoka tai juoma kuumenee.
 
jorma12
Ymmärrän kyllä,että verta ei saa lämmittää mikroaaltouunissa,mutta en kyllä suostu uskomaan,että ruoan lämmittäminen mikrossa olisi mitenkään vaarallista.

Mikrot ovat olleet jo niin kauan käytössä,että jos niistä oikeasti olisi jotain haittaa,niin eiköhän se olisi jo huomattu.
Tupakkakin on vielä hyllyllä, ja sitä vedetään keuhkot paskana, vaikka se tappaakin melko monta ihmistä vuodessa, sekä terveyshaitat ovat jokaiselle ilmeiset. Silti tupakkaa poltetaan.
 
tohottaja
entä säteileekö lanttu? silloin sitä pitää muistaa varoa. tämä voidaan testata yksinkertaisella kysymyksellä, esim. paljonko on yksi plus yksi. mikäli lanttu ei säteile, ei vastausta tule tai se on väärin. mikäli lanttu säteilee, tulee oikea vastaus. siinä se.
 

Yhteistyössä