Miks se on niin kamalaa haluta luonnonmukainen synnytys?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Orion-, 14.10.2009.

 1. Bad Virgin-

  Bad Virgin- Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2008
  Viestejä:
  43 334
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kauan sun synnytykset on kestäneet?
   
  #101
 2. Mahoton mirri

  Mahoton mirri Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2004
  Viestejä:
  6 964
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mä olen molempiin synnytyksiin mennyt avoimin mielin ja asenteella et meen tilanteen mukaan. Ekassa oli epiduraali ja jaksoin neidin hienosti ponnistaa maailmaan, toisessa oli ilokaasu (ei auttanut) ja yhden annoksen sain kohdunkaulapuudutetta ja olin niin kipeä et taju meinasi lähteä kun aukesin vajaassa tunnissa yli puolet. Sitten kun olisin tarvinnut "tujumpaa" tavaraa niin olinkin auki ja eiku ponnistamaan (kohdunkaulapuudutteen teho oli hävinnyt) ja olin niin kipeä etten meinannut jaksaa ponnistaa. Tytön sydänäänet laski 47-48 ja kätilöillä tuli hätä, imukuppia hakemaan ja sen jälkeen olis ollu hätäsektio. Onneks sain ponnistettua viimeisillä voimilla kun yhdellä kätilöllä oli kädet mun toosassa repimässä vauvaa ja mies ja toinen kätilö pumppas mun mahaa et saadaa vauva elävänä ulos. Eka synnytys meni paljon paremmin kuin jaksoin, ei tarvinnu noin hirveitä kipuja kokea. Mieluummin tarvittaessa puudutteet entä riski synnyttää kuollut lapsi sen takia ettei jaksa enään kun pitäisi pinnistellä ilman puudutteita.
   
  #102
 3. Emilyn

  Emilyn Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2006
  Viestejä:
  13 842
  Saadut tykkäykset:
  1
  Epiduraalin käyttämisen myötä noita toimia tehdään nykyään paljon useammin. Luonnollisessa synnytyksessä harvemmin. Eppareitakin jostain syystä täälläpäin tehdään enemmän mitä jossain muualla, tosin nykyään ilmeisesti niitä on älytty ainakin yrittää alkaa välttää, aiemmin repsailtu rutiinilla välihoja..
   
  #103
 4. ninaTT

  ninaTT Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2007
  Viestejä:
  18 923
  Saadut tykkäykset:
  0
  :eek:

  Tuota... Synnyttäminen ei ole sairaus. Se sulla on nyt mennyt hiukan ohi :hug: Raskaus ja synnytys ovat ihan normaaleja asioita eivätkä viittauksia sairauteen. Sen sijaan migreeni, hampaiden reikiintyminen jne ovat sairauksia jotka usein vaativat hoitoa.

  Tiedonpuutetta on se, että pidetään täysin normaalia osaa ihmisen elämästä sairautena, josta ei voi selvitä ilman lääketieteellistä interventiota.

  Kipukin on suurimmaks osaks pään sisällä. Jos synnytystä pidettäisiin sinä normaalina tapahtumana mitä se oikeasti on ja käyttäydyttäisiin sen mukaisesti, niin tuskin se niin paljoa sattuis. Mulle synnytys oli enemmänkin kova fyysisen ponnistus. Ei se oikeastaan varsinaisesti sattunut paljon. Sen sijaan jos olisin ryhtynyt siihen tietämättä asiasta mitään, olisin varmaan ollut hyvin peloissani ja pyytänyt lääkkeitä ja kokenut ponnistelun enemmänkin kipuna.

  Soisin ihmisten ottavan hieman enemmän vastuuta tästä synnytyskulttuurista. Mikä oikeus on pilata muitten synnytykset ja edistää synnytysten medikalisaatiota tämmösellä hysterian lietsomisella.
   
  #104
 5. vouhkausta

  vouhkausta Vieras

  Jos on vaikeuksia luetun ymmärtämisessä, kannattaa lukea vaikka kaksi kertaa ajatuksella teksti läpi.
   
  #105
 6. Emilyn

  Emilyn Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2006
  Viestejä:
  13 842
  Saadut tykkäykset:
  1
  :flower: :flower: :flower:
   
  #106
 7. **

  ** Vieras

  en minäkään :)
  Mun pointti oli siis se et jokaisella on omat juttunsa mistä olla ylpeä. Ei sitä toisten välttämättä tarviikaan ymmärtää.

  Mä en tiiä miten sitä selittäis... Äitiyteen ehkä kuuluu se sellanen uhrautuminen? Ja se on hyvä alottaa jo synnyttäessä :D En tiiä, mut mulle jäi parempi olo luomusynnytyksestä ku epiduraalista. Mä tunsin itteni sillon paremmaks. Mut en mä sano et joku muu ois huonompi, se on se mikä MULLE oli tärkeen tuntusta, eikä tarvii olla muilla.

  Mut se ennakkoajattelu, et tarvii puudutukset, on musta ärsyttävää, ei siks et se ois jotenki kamalaa vauvalle tai muuta, vaan siks kun mua harmittaa et ihmiset ei luota itseensä ja "luontoon"
   
  #107
 8. vera

  vera Vieras

  Älä vääntele toisten sanoja.
  Kukaan ei ole väittänyt synnytystä sairaudeksi mutta jos siitä mitään tietäisit, niin tajuaisit että raskaus ja synnytys on usein rankkoja naisen vartalolle ja aiheuttaa täten OIREITA.

  Oireita voidaan hoitaa, joka lääketieteen avuin tai muilla keinoin.
  Joskus oireita ei tarvitse hoitaa, joskus tarvitsee.
  Raskaus voi aiheuttaa mm. sairaalahoitoon vievää pahoinvointia, kovia kipuja, hepatoosia, vaarallisen korkeaa verenpainetta...
  Synnytyksessä voi käydä ilmi, ettei lapsi mahdu kuolematta alakautta.
  Repeämiä joutuu usein tikkaamaan, verenvuoto ei aina lopu.... monia oireita ja ongelmia voi tulla.

  Aina ei ole kyse sairaudesta, jos jotain hoidetaan. Lääketiede auttaa monia OIREITA, jotka eivät ole varsinaisia sairauksia tai edes oireyhtymiä.
  Raskaus voi aiheuttaa oireita, jopa altistaa sairauksille, vakavillekin.   
  #108
 9. meah

  meah Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2007
  Viestejä:
  15 238
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja onko jotain tutkittua tietoa siitä, että niiden tekeminen liittyy nimenomaan epiduraalin, vai onko käytäntö vain yleistynyt ja tullut rutiiniksi siinä samalla, kuin se epiduraalikin?
   
  #109
 10. ninaTT

  ninaTT Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2007
  Viestejä:
  18 923
  Saadut tykkäykset:
  0
  MIKSI IHMEESSÄ sanat "normaali" ja "luonnollinen" ja niiden vastakohdat aiheuttavat noin kovia tunne ryöpsäyksiä? Jospas miettis oikeasti niiden merkityksiä eikä rupea rakentamaan omassa päässään linnoja siitä, miten tuo varmaan tarkoittaakin "huono, epäonnistunut, paha, paska" eikä sitä, mitä siinä lukee.
   
  #110
 11. Emilyn

  Emilyn Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2006
  Viestejä:
  13 842
  Saadut tykkäykset:
  1
  Virallisesti jotain 10h. Enkä olisi halunnut piikkejä selkääni pitemmälläkään jaksolla (siihenhän joku aina vetoaa, että kun sulla oli niin lyhyet ja helpot synnytykset, heh heh!), onneksi supistuksissakin on pieniä taukoja välissä. Tokasta supisteli ensimmäisen synnytyksen malliin viikkojen ajan ennen kuin tositoimiin pääsi. Ja usein se epiduraalin ottaminen voi vielä vain pidentää synnytystä.
   
  #111
 12. ninaTT

  ninaTT Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2007
  Viestejä:
  18 923
  Saadut tykkäykset:
  0
  Peesi.
   
  #112
 13. Estu

  Estu Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2007
  Viestejä:
  8 702
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mä olen mennyt tilanteen mukaan.
  Kahdessa on ollut epiduraali, kolmannessa spinaali.

  Ei voisi vähempää kiinnostaa, miten muut synnyttävät. Luomuna tai ei, ei kuulu mulle.

  Mitä lääkkeisiin tulee, niin tulee todella, todella harvoin napattua mitään lääkettä.

   
  #113
 14. pippamama

  pippamama Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.08.2008
  Viestejä:
  2 313
  Saadut tykkäykset:
  0

  Useimmissa synnytyksissä on kyse kahden ihmisen hyvinvoinnista. Vauvan ja äidin. Ne puudutukset, joka ikinen, samoin kuin muutkin lääketieteelliset toimenpiteet VOIVAT vaarantaa vauvan hyvinvoinnin. Toisissa tapauksissa niistä voi toki olla hyötyäkin, mutta riskit on myös tiedostettava.

  Migreenilääkkeitä (ainakaan useimpia) ei ole todettu turvallisiksi raskauden aikana, joten ihmiset eivät niitä käytä silloin kun ovat raskaana. Aika harvoin syöpälääkkeitäkään käytetään raskausaikana ja jos käytetään niiden riskit ja hyödyt harkitaan tarkoin.
  Muutenkin kun on kyse vain minusta itsestäni niin ei ole niin justiinsa, mutta kun lisätään mukaan vauva jota kannan ja kasvatan sisälläni niin kyllä menee tarkemmaksi.
   
  #114
 15. Juu

  Juu Vieras

  Mä en oo koskaan ottanu lääkitystä kuukautiskipuihin. Jotkut vähän ihmettelee kun kerron etukäteen kaikille että halun kokee mun kuukautiset luonnollisina, enkä aio ottaa tässäkään kuussa mitään lääkkeitä. Mä halun kokea kuukautiset sellasena kun luonto ne tarkotti, ja oon tosi ylpee siitä! Mulla on ollu jo monet sadat luomukuukautiset!

  Sitten on tietty se toinen kasti joka vinkuu jokaisesta hyttysenpistosta ja endometrioosista, mut niitä varten on sitten kaikki luonnottomat särkylääkkeet.

  Haluatteko muuten kuulla mun luomuhammaslääkärikäynnistä tai luonnollisesta flunssasta viime talvelta?

   
  #115
 16. Scarlett O Harava

  Scarlett O Harava Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2004
  Viestejä:
  61 206
  Saadut tykkäykset:
  107
  Tuli tässä vain mieleen, että mulle ittelle ei taida joku epiduraali olla enää kovin kummoonen lisä verrattuna niihin myrkkyyhin joita muhun on pumpattu. :whistle: Nimimerkillä mm. radioaktiivista ainetta suoniinsa saanut.
   
  #116
 17. mi

  mi Vieras

  Etkös sinä ole ap lapseton ihminen? :D :D ymmärrät jos luoja suo niitä lapsi sulle :D
   
  #117
 18. Bad Virgin-

  Bad Virgin- Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2008
  Viestejä:
  43 334
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla kesti 16h ja 3,5h,aikamoinen ero :D
  Mitä sä teit silloin kun kipu on kovimmillaan? Tosissaan kiinnostaisi edes yrittää synnyttää luonnollisesti,mutta miten mä kestän sen kivun :D
   
  #118
 19. Jenis

  Jenis Vieras

  Luepa tuo mun vastaus läpi ihan ajatuksella. Edellinen kirjoittaja rinnasti synnytyksen syöpään ja hampaiden reikiintymiseen. Ne ovat sairauksia. Itse en puhunut MITÄÄN synnytyksessä tulevien oireiden lääkitsemisestä, vaan siitä, että KAIKKI eivät tarvitse lääkitystä. En ole ottanut mitään kantaa kenenkään muun synnytykseen kuin omaani, josta sinä, kaikella kunnioituksella, et tiedä yhtään mitään, ja minä sitten taas toisaalta aika paljon.
   
  #119
 20. lollerp

  lollerp Vieras  Voi jumalauta, älkää vänkyttäkö oireista, sairauksista KUN ETTE TIEDÄ ASIOISTA ETTEKÄ EDES TERMEISTÄ!!!!

  Sinä jos joku et nyt todellakaan tiedä, tajua, mitä tarkoittaa sana sairaus ja sana oire. Et näköjään todellakaan tajua, ettei kaikki ole sairauksia mitä voidaan hoitaa. Hoidetaan myös oireita, oireyhtymiä.

  Et tunnu todellakaan älyävän mitä kaikkea raskaus ja synnytys voi aiheuttaa siitä huolimatta, ettei ole sairaus.
  Oireita ja osa niistä erittäin vakavia. Osaan ei auta kuin lääke.

  Mutta juu, näin saadaan kätevästi väkiluvut alas, kun pidetään synnytystä tapahtumana jota ei tarvitse koskaan, missään tilanteessa lääkitä, koska ei ole sairaus.

  Turha varmaan käydä neuvolassa! Miksi käydä.... kun ei raskaus ja synnytys sairauksia ole. Senkun on kotona ja synnyttääkin siellä.

  Jos olette niin luomuja, olkaa sitten kunnolla, eikä puoliksi!
   
  #120
 21. Scarlett O Harava

  Scarlett O Harava Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2004
  Viestejä:
  61 206
  Saadut tykkäykset:
  107
  Vai, että kipu on pään sisällä. Just just. Mä siis kuvittelin sen kaiken kivun siinäkin vaiheessa, kun en ollut saanut yhtään mitään kivunlievitystä. Sitten kun sain niin se oli joku peräpuikko joka ei auttanut yhtään mitään. Mä siis kuvittelin sen kivun sellaaset 29 tuntia ja vasta sitten sain sen spinaalin (joku ei muuten riittänyt lähellekään synnytyksen loppua ). :xmas:
   
  #121
 22. Emilyn

  Emilyn Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2006
  Viestejä:
  13 842
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuo synnytyksen kesto lasketaan niin oudosti, esikoisestakin ensimmäiset "oikeat" supistukset ja limatulppaa tuli 24h ennen vauvan syntymään mutta synnytys laskettiin käynnistyneeksi vasta siitä eteenpäin kun supistuksia tuli 10min välein.

  Mitä tein kun kipu oli kovimmillaan? Liikuin, itkin, huusin ja kiroilin :saint:
   
  #122
 23. Jenis

  Jenis Vieras

  Kiitos samoin. Ei kannata rinnastaa synnytystä ja syöpää, jollei tahdo rinnastaa synnytystä ja syöpää.
   
  #123
 24. luomuloota

  luomuloota Vieras


  Sun raskaus ja synnytys ei todellakaan ole ns. luonnollisia, jos olet käynyt neuvolassa ronkittavana, ultrattavana ja kusemassa purkkiin.

  Jos sun verenpainettas on mittailtu ja sikiön sydänääniä kuunneltu, olet hyvin kaukana ns. luomusta ja luonnollisesta synnytyksestä.

  On naurettavaa pitää itseään jonain luomuna ja niin ah luonnollisena, jos ei edes raskaudesta ja synnytyksestä selviä täysin yksin, ilman mitään tutkimuksia.

  Raskaus ja synnytys eivät siis ole sairauksia, eikä edes oireita.
  On normaalia oireilla, normaalia ja luonnollista kuolla synnytykseen, komplikaatioihin.

  Täten, voisittekohan älytä ettette ole todellakaan luomuja ja luonnollisia niin kauan kuin mm.
  -käytte ultrissa
  -kusette purkkeihin, annatte verta
  -menette sairaalaan
  -kuuntelette sydänääniä
  -annatte jonkun hipelöidä jatkuvasti alapäätänne
  -annatte tikata alapäänne
  -leikkaatte napanuoran (purkaa mieluummin poikki)

  Kyllähän luomu tulee sitten hoitaa täysin luomuna, eikä melkein!
   
  #124
 25. Bad Virgin-

  Bad Virgin- Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2008
  Viestejä:
  43 334
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mä oon taas ollut hirveen hiljanen ja tyyni,kun se kipu on kovimmillaan :D
  Pitää seuraavaksi kokeilla kiroilua :D
  Kätilötkin kun ovat ihmetelleet,miten rauhallinen voin olla vaikka oli kauheet kivut päällä =)
   
  #125
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti