Laita kylmään veteen ja sitten hellalle levy päälle.Alkuperäinen kirjoittaja chef:Niistä tulee ihan rumaanäköiset kun ne hajoaa ja mä haluan että ne on kauniita :kieh:
Millä mä voin estää sen, ettei ne hajoa kun ne keitän?
Tähän en pysty...etikka haisee niin pahalle, että mä en voi käyttää sitä misään. En sen enempää ruoanlaitossa, kuin siivouksessa tai pyykkihuollossakaan :xAlkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita:Mä laitan keitinveteen tilkan etikkaa.
Hmmm...eli mun pitäis ennakoida mun kananmunanhimo useampi tunti ennen kuin niitä syön. Ei onnistu :saint:Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Munien pitää olla huoneenlämpöisiä kun laitat ne veteen.
No, itse säilytän kananmunat aina huoneenlämmössä leipomista jne. varten ja hyvin säilyy.Alkuperäinen kirjoittaja chef:Hmmm...eli mun pitäis ennakoida mun kananmunanhimo useampi tunti ennen kuin niitä syön. Ei onnistu :saint:Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Munien pitää olla huoneenlämpöisiä kun laitat ne veteen.
Se reikä on se juttu, kertoo minun hyperruoanlaittajamieheni. Hällä ei munat hajoile... Tosi helppo naputtaa, pieni reikä, ei tule sitä kautta muna ulos, mutta ilmat tulee ja ilmat ne sen munan räjäyttää.Alkuperäinen kirjoittaja chef:Ok, eli mä kokeilen seuraavaksi sitä kylmää vettä...mulla vaan on semmonen muistikuva että ne ois hajonnut siltikin. Joskin saattanee johtua siitä että ne hakkautuu toisiaan vasetn kun ne kiehuu niin kovalla.
Millä se reikä siihen sitten tehdään?Alkuperäinen kirjoittaja Lalaa:Se reikä on se juttu, kertoo minun hyperruoanlaittajamieheni. Hällä ei munat hajoile... Tosi helppo naputtaa, pieni reikä, ei tule sitä kautta muna ulos, mutta ilmat tulee ja ilmat ne sen munan räjäyttää.Alkuperäinen kirjoittaja chef:Ok, eli mä kokeilen seuraavaksi sitä kylmää vettä...mulla vaan on semmonen muistikuva että ne ois hajonnut siltikin. Joskin saattanee johtua siitä että ne hakkautuu toisiaan vasetn kun ne kiehuu niin kovalla.
Jollain veitsenkärjellä naputat. Meillä on pieniä ns. pihviveitsiä, jonka kärjellä naputan pikkuruisen reiän siis jompaan kumpaan päähän, kun munan laittaa veteen näkee, kun ilma porisee pois reiästä. Ilmahan laajenee kun lämpenee, siksi muna räjähtää.Alkuperäinen kirjoittaja chef:Millä se reikä siihen sitten tehdään?Alkuperäinen kirjoittaja Lalaa:Se reikä on se juttu, kertoo minun hyperruoanlaittajamieheni. Hällä ei munat hajoile... Tosi helppo naputtaa, pieni reikä, ei tule sitä kautta muna ulos, mutta ilmat tulee ja ilmat ne sen munan räjäyttää.Alkuperäinen kirjoittaja chef:Ok, eli mä kokeilen seuraavaksi sitä kylmää vettä...mulla vaan on semmonen muistikuva että ne ois hajonnut siltikin. Joskin saattanee johtua siitä että ne hakkautuu toisiaan vasetn kun ne kiehuu niin kovalla.
Ok, tätä kokeillaan seuraavalla kerralla sittenAlkuperäinen kirjoittaja Lalaa:Jollain veitsenkärjellä naputat. Meillä on pieniä ns. pihviveitsiä, jonka kärjellä naputan pikkuruisen reiän siis jompaan kumpaan päähän, kun munan laittaa veteen näkee, kun ilma porisee pois reiästä. Ilmahan laajenee kun lämpenee, siksi muna räjähtää.Alkuperäinen kirjoittaja chef:Millä se reikä siihen sitten tehdään?Alkuperäinen kirjoittaja Lalaa:Se reikä on se juttu, kertoo minun hyperruoanlaittajamieheni. Hällä ei munat hajoile... Tosi helppo naputtaa, pieni reikä, ei tule sitä kautta muna ulos, mutta ilmat tulee ja ilmat ne sen munan räjäyttää.Alkuperäinen kirjoittaja chef:Ok, eli mä kokeilen seuraavaksi sitä kylmää vettä...mulla vaan on semmonen muistikuva että ne ois hajonnut siltikin. Joskin saattanee johtua siitä että ne hakkautuu toisiaan vasetn kun ne kiehuu niin kovalla.
No tällä kertaa levy on nelosella ja niin vaan poks kuului.Alkuperäinen kirjoittaja Marilii:Sieltähän se syykin tuli. Keität munia liian kovalla lämmöllä.
No haloo, jos munat pitää keittää, niin veden lämpötila on 100 astetta oli sitten levy millä asteella hyvänsä... Ja tuskin Chef on munia hyppyttämällä (liian kovasti porisee) rikkonut...Alkuperäinen kirjoittaja Marilii:Sieltähän se syykin tuli. Keität munia liian kovalla lämmöllä.