Miksi vauvavuonna pitäisi käydä "tuulettumassa"?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 18.10.2019.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Oon pienen lapsen äiti, vauva oli koliikkivauva mutta nyt jo mennyt hieman paremmin. Univelkaa on edelleen kamalasti ja se ei varsinaisesti vähenny, kun vauva ei vieläkään oo mikään hyvä nukkumaan.

  Yllättävää kyllä mun ongelmaksi on muodostunut lähipiiri, jonka mielestä mun on PAKKO pöästä tuulettumaan, eli siis baariin, keikalle, yömenoihin, mutta mä en HALUA. Haluan nukkua. Haluan olla vauvan kanssa. Haluan olla illat kotona. Päivisin mulle ois ihan ok nähdä, mutten halua iltamenoja.

  Nyt painostus alkaa mennä naurettavuuksiin, ku mua syytetään isäsuhteen muodostumisen estämisestä, kireästä napanuorasta, ylihuolehtivuudesta, lapsen edun polkemisesta ja vaikka mistä, kun en ANNA lapsen jäädä isän kanssa ja oppia olemaan ilman mua.

  Mikä järki tässä on? Siis mulle ihan ok jos joku haluaa ja jaksaa mennä mut mä en HALUA. Varmasti tulee sekin aika että haluan, mut se aika ei oo nyt. Ihan sama kuka siitä suuttuu.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #1
 2. vierailija

  vierailija Vieras

  Tarkennan siis että lapsen isälle tilanne on ok, mutta kavereilla, sukulaisilla ja jopa työkavereilla menee syvälle tunteisiin kun en oo vielä ollu missään iltamenoissa tai reissussa.
   
  #2
 3. Aqela

  Aqela Vieras

  Ei pidä. Se menee joka haluaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #3
 4. vierailija

  vierailija Vieras

  En koskaan ole havainnut tuollaista. Valitatko jatkuvasti? Tuotko marttyyrina esille kuinka et nyt miiiisssäään käy kun lapsen kanssa menee kaikki aika, vai onko sulla jotenkin poikkeavan alkoholisoitunut lähipiiri? Ei mun lähipiirissä ole tuollaista, osa haluaa mennä parille nopeastikin ja osa ei, makuasia.
   
  #4
 5. vierailija

  vierailija Vieras

  Ymmärrän että tätä palstaa lukee moni siksi että oma paha olo hetkeksi helpottaa kun saa olla muille ilkeä, joten toivottavasti helpotti. :)
   
  #5
 6. vierailija

  vierailija Vieras

  Täh? Ei ollut tarkoitus olla ilkeä, vaan nimeomaan miettiä onko ap:n käytöksessä marttyyriä vai onko hänen lähipiirinsä vähän vinksahtanut, tekstistä päätellen viimeinen todennäköisempi...
   
  #6
 7. vierailija

  vierailija Vieras

  Minä kävin tuulettumassa HalpaHallissa ostoksilla itsekseni, kun vauva oli pariviikkoinen. Tuttava päivitteli, että kuinka jo nyt olen liikkeellä ilman vauvaa (isänsä kanssa). Jossain vaiheessa pikkuvauva-aikoina kävin myös kampaajalla - ah mikä ihana kokemus se oli olla ihan itsekseen "hemmoteltavana":
   
  #7
 8. vierailija

  vierailija Vieras

  Eikö se isäsuhde kehity siinä kun äiti nukkuu univelkaa pois samalla kun isä on vauvan kanssa?
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #8
 9. m1es

  m1es Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2014
  Viestejä:
  9 449
  Saadut tykkäykset:
  1 398
  Amerikkalaisilta opittua roskakulttuuria. Toisaalta esim. Ranskassa aika moni äiti (en tarkoita maahanmuuttajalähiöiden äitejä) palaa työelämään kun lapsi on 3 - 6 kk vanha.
   
  #9
  Viimeksi muokattu: 19.10.2019
 10. vierailija

  vierailija Vieras

  eli sä vain vtuilet täällä muille.
   
  #10
 11. vierailija

  vierailija Vieras

  ap on vinksahtanut. on luonnollista antaa isänkin olla hetki lapsen kanssa,ei tarvitse koko ajan olla kontrolloimassa siinä vieressä. tuollaiset äidit ovat hirveitä ja tiedän tapauksia. pahimmassa tapauksessa tulee avioero koska äiti ei huolehdi enää yhtään itsestään ja ei käy missään,ei ole enää mitään omia menoja ja mies ei ymmärrä. eikä mies ymmärrä miksi miestä ei voida jättää vahtimaan lasta koska naisesta se mies ei osaa samalla tavalla hoitaa ja en mä halua lähteä kun ei se kuitenkaan pärjää, se saattaa antaa iltamaidon 5 minuuttia myöhässä ja sitten on koko aikataulu pielessä ja joudun itkemään asiaa koko ensiyön...
   
  #11
 12. Aqela

  Aqela Vieras

  Pitääkö väkisin mennä baariin? On muitakin tapoja tuulettua. Entä ne naiset jotka eivät käyneet baareissa ennen raskautta?
  Miksi luulet ap. olevan tuollainen?
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • List
  #12
 13. vierailija

  vierailija Vieras

  Viestistäsi päätellen todellakin tarvitset tuulettumista kipeästi.
   
  #13
 14. vierailija

  vierailija Vieras

  No en mä baariin käskenyt vaan ihan voi mennä tuulettumaan vaikka kahville tai ruokaravintolaan ystävien kanssa tai vaikka päiväksi kylpylään tms. Tai vaikka jumppatunnille. Lenkille yksin.
   
  #14
 15. vierailija

  vierailija Vieras

  Oletko miettinyt asiaa niin että läheiset ja ystävät saattavat nähdä jotain, mitä sinä et itse havaitse? Eikä ehkä miehesikään kun on niin lähellä tai ei vaan uskalla sanoa?

  Ehkä käytöksesi on jotenkin selkeästi muuttunut (toki muuttuu aina äidiksi tullon jälkeen - mutta puhun nyt suuremmasta muutoksesta). Ja tämä huolettaa lähipiiriäsi. Ehkä olet takertunut vauvaan ei niinkään vauvan tarpeita täyttääksesi vaan itsesi vuoksi... voi olla monta syytä miksi läheisezi toivoisivat, sinun parhaan nimissä, että irrottaisit ihan hetkeksi. Kuten joku jo tuolla kirjoittikin, saatat antaa tästä sanallisesti indikaatiota vaikka päivittelemällä jatkuvasti väsymystä.

  Erikoista tuossa on korkeintaan se, että tuulettuminen pitäs tapahtuu vaikka baarissa. Tuulettua voi niin monella eri tapaa.

  Lapsen kannalta se voi olla vain positiivista jos jossain vähän kävisit. Saattaa meinaan olla niinkin että väsynyt tilasi pitää sinun ja vauvan välillä sellaista yhteyttä, jonka vauvakin vaistoaa => vaikuttaa vauvaan esim levottomuuden muodossa. Tiedäthän sen tilanteen kun näet miehesi olevan huonolla tuulellella? Vaikka hän kuinka väittää että kaikki on ok, silti tunnistat mielialan ja se vääjäämättä vaikuttaa suhun. Halusit tai et. Niin voi käydä vauvankin kanssa joka tunnistaa väsymyksesi ja reakoi siihen.
   
  #15
 16. Aqela

  Aqela Vieras

  Ap. sanoi että päivällä voi mennä. Illalla haluaa olla kotona. Ymmärrän tuon. En mäkään haluaisi lähteä illalla jonnekin.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #16
 17. vierailija

  vierailija Vieras

  Hoi Mitä vtua tämä tarkoittaa => ei noin ei missään nimessä. Vaan Näin - >
   
  #17
 18. vierailija

  vierailija Vieras

  Isot on ongelmat sulla....
   
  #18
 19. vierailija

  vierailija Vieras

  Kohta se on myös sun ongelma
   
  #19
 20. vierailija

  vierailija Vieras

  Ongelma päivällä lähdln kanssa vaan voipi olla se että isä& läheiset on töissä. Mutta ei toki edelleenkään tarkoita että tarttee lähtee bilettään. Veikkaa joka tapauksessa että taustalla on läheisten huoli joka on ap:n toiminnan/käytöksen kautta huomannut.
   
  #20
 21. vierailija

  vierailija Vieras

  Jos on kotona päivällä lapsen kanssa ja isä on töissä. Niin illalla on hyvä antaa isän olla lapsen kanssa ja itse voi lähteä jonnekin. Ei tarvitse baariin mennä.
   
  #21
 22. vierailija

  vierailija Vieras

  Tuskimpa vaan. Muista ottaa aamulääkkeet, kello on jo yli puolenpäivän
   
  #22
 23. Aqela

  Aqela Vieras

  Aikamoisia selvännäkijöitä ketjussa. Päätellään vaikka mitä ap. tekstistä. o_O
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #23
 24. Aqela

  Aqela Vieras

  Viikonloppu on yleensä vapaa. Jännää kun veikataan ap.stä vaikka mitä.
   
  #24
 25. vierailija

  vierailija Vieras

  On se. Olen tulossa jo
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti