https://uutisvuoksi.fi/uutiset/lahella/ca411545-2096-402d-8a7b-d3dbd84680f2
Evälahdella työskentelevä Miika Matikainen pitää huolta ravitsevasta ja säännöllisestä ruokailusta. Hän kertoo syövänsä työlounaalla kasviksia muun ruoan ohessa, mutta aamupalaksi riittää usein voileipä ja kahvi.
— Koko päivän jaksaa, kun muutaman tunnin välein syö monipuolisesti.
Matikainen kertoo, että kehonkoostumusmittaukset näyttivät hänelle normaaleja lukemia.
— Urheilua ja vapaapalokuntaa harrastavana pidän huolen siitä, että ruokavalio on kunnossa. Työpäivän jälkeen voi lähteä vaikka suoraan palohälytykseen, koska säännölliset ateriat pitävät virkeänä.
Työterveyslaitoksen johtaja Jaana Laitinen kertoo, että raskasta työtä tekevän tulisi syödä säännöllisesti 3—4 tunnin välein. Rytmin lisäksi aterian laadulla on merkitystä.
— Työmaalla ei karpata! Ruumiillista työtä tekevän on tärkeää syödä riittävästi hiilihydraatteja ja kuituja, eli perunaa, pastaa, ruisleipää, kasviksia ja hedelmiä, Laitinen tiivistää.