Millainen aamiainen oikein raskaan työn tekijälle ( miehelle)?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Tuo ei ole terveellistä.
Mutta sen avulla jaksaa tehdä raskasta työtä, jota ei pysty tekemään pupunruoalla ja pähkinöillä.
Riippuu tietenkin mitä raskailla töillä tarkoitetaan?
Jos työttömyyden jälkeen konttorin paperinkääntely ja näytön tuijottelu lasketaan raskaaksi työksi, sitä pystyy tekemään ilman aamiaistakin.
Tekee hyvää linjoillekin olla vähän vähemmillä kaloreilla.
 
vierailija
Joo, tuhti neljän viljan puuro, siihen päälle jugurttia ja itse poimittuja marjoja :sneaky:
Käy ensi kesänä ja syksynä poimimassa pakastin täyteen marjoja. Laita niihin hieman sokrua sekaan, niin säilyy hyvin pakastimessa. Sokrua ei tarvitse myöskään lisätä myöhemmin kun marjat ovat menossa puuron/jugurtin tms sekaan eli suht vähäsokerinen ja terveellinen vaihtoehto. (y) Mansikat, vadelmat, karviaiset, viinimarjat ovat aika helppoja poimia ja niitä voi poimia lähes roskattomia eli säilöminen on helppoa. (y)
 
r0s
Pari ruisleivän siivua ja niille muutama siivu kinkkua, siivut juustoa ja kummallekin vielä paistettu kananmuna. Hedelmä ja kourallinen pähkinöitä vielä matkaevääksi. Toki kahvia myös.
 
vierailija
https://uutisvuoksi.fi/uutiset/lahella/ca411545-2096-402d-8a7b-d3dbd84680f2


Evälahdella työskentelevä Miika Matikainen pitää huolta ravitsevasta ja säännöllisestä ruokailusta. Hän kertoo syövänsä työlounaalla kasviksia muun ruoan ohessa, mutta aamupalaksi riittää usein voileipä ja kahvi.

— Koko päivän jaksaa, kun muutaman tunnin välein syö monipuolisesti.

Matikainen kertoo, että kehonkoostumusmittaukset näyttivät hänelle normaaleja lukemia.


— Urheilua ja vapaapalokuntaa harrastavana pidän huolen siitä, että ruokavalio on kunnossa. Työpäivän jälkeen voi lähteä vaikka suoraan palohälytykseen, koska säännölliset ateriat pitävät virkeänä.

Työterveyslaitoksen johtaja Jaana Laitinen kertoo, että raskasta työtä tekevän tulisi syödä säännöllisesti 3—4 tunnin välein. Rytmin lisäksi aterian laadulla on merkitystä.

— Työmaalla ei karpata! Ruumiillista työtä tekevän on tärkeää syödä riittävästi hiilihydraatteja ja kuituja, eli perunaa, pastaa, ruisleipää, kasviksia ja hedelmiä, Laitinen tiivistää.
 

Yhteistyössä