Millainen on iskiaskipu?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Tiiteni, 26.04.2009.

 1. Tiiteni

  Tiiteni Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2007
  Viestejä:
  533
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan mulla se? Ei ole kova kipu, mutta häiritsee nukkumista. On vasemmassa "lonkassa". Vaikea paikallistaa. Siinä jossain pakaran seudussa juileksii ja jomottaa. Tuntuu välillä seisoessakin, muttei yleensä liikkeellä. Makuullaan on pahimmillaan. Ei tahdo löytyä hyvää asentoa ja jos löytyy, niin vähän ajan päästä on taas vaihdettava kylkeä. Onkohan vika sängyssä, lonkassa vai korvien välissä :LOL: ?
   
  #1
 2. Pessi

  Pessi Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2007
  Viestejä:
  18 537
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se on sellaista saatananmoista tuskaa |O meinaa jalka lähteä alta tai selkä jumittua siihen samaan asentoon. Säteilee pakaran kautta reiteen.
   
  #2
 3. murmeli

  murmeli Vieras

  Mulla säteilee pohkeeseen asti ja on aivan pirun kipeä välillä. Tekis mieli melkein sahata silloin jalka katki.
   
  #3
 4. Tiiteni

  Tiiteni Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2007
  Viestejä:
  533
  Saadut tykkäykset:
  0
  No ei mulla varmaan sitten ainakaan kovin paha iskiaskipu voi olla. Taitaa olla vika liian pehmeässä sängyssä. Särkylääkekään ei auta. Inhottava heräillä vähän väliä kääntämään kylkeä ja asettelemaan jalkaa, niin, ettei koskisi.
   
  #4
 5. LisaMarie

  LisaMarie Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2005
  Viestejä:
  21 834
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyl tuo iskiakselta kuulostaa. Se voi olla kovin vaihtelevaa.
  Mulla se oli sellasta ei suoranaista kipua, mutta silti hyvin tuskainen olo pääosin lonkassa tai jossain tuolla alaselässä, ei oikein tienny onko se lonkka vai alaselkä. Pahinta oli istuminen ja minkäänlaista nukkumisasentoa ei tahtonu löytyä, kun aina se lonkka tuntui menevän jumiin. Kyljellään tyyny polvien välissä oli siedettävintä.
  Pystyyn ei päässy, kävelin 2 viikkoa 90 asteen kulmassa.
   
  #5
 6. sh

  sh Vieras

  Todellinen iskiaskipu on todella kovaa kipua,joka säteilee pakaran kautta reiteen ja siitä polven alapuolelle.Sen pystyy paikallistamaan erittäin hyvin,se kun kulkee hermoratoja pitkin - mistä ja mitä reittiä niin se riippuu siitä,missä nikamavälissä vamma on.Kun kerran on kokenut niin taatusti tietää! Sinun kuvailemasi kipu ei ole iskiasta - voi olla esim.si-nivelestä johtuvaa.Ihmiset kyllä yleisesti käyttävät iskiaskipu-nimitystä puhuessaan monenmoisista kivuista,mutta kaikki pakarassa ja lonkassa tuntuva ei sitä suinkaan ole.Todelliseen iskiashermosärkyyn ei myöskään tavalliset kipulääkkeet auta - tarvitaan tujumpia troppeja! Tuon kokenut ja leikattu!
   
  #6
 7. LisaMarie

  LisaMarie Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2005
  Viestejä:
  21 834
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jaa juu, unohdin noi sähköiskut nilkkaan ja ranteeseen asti pahimmillaan.
  Ja särkylääkkeet ei tosiaan auta.
   
  #7
 8. Tallamuspurkuna

  Tallamuspurkuna Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2008
  Viestejä:
  6 762
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se on ihan hirveää :| Alkaa tuolta jostain pakaroiden sisältä, lantioluusta. Valtaa koko saakelin pakaran ja reidenkin vielä. Tuntuu ettei pysty liikkumaan eikä varsinkaan seisomaan sen puoleisella jalalla missä kipu pahimpana on :/
  Kuopuksen odotusaikana siitä kärsin ja voin sanoa että se on HIRVEÄÄ!!! Supistuksetkaan ei ollu niin pahoja :/
   
  #8
 9. kokeiles

  kokeiles Vieras

  Kuulostais,että pakarassa vois olla lihasjumi (lihas nimeltä piriformis).Kokeiles venyttää sitä selällään maten niin,että käsillä tartut polven ympäriltä (venytettävä jalka koukussa,toinen suorana lattialla) ja viet sitä polvea pitkälle kohti vastakkaista olkapäätä.Sitten voit vielä toisella kädellä painella sieltä pakarasta,löytyykö kipeää kohtaa... Ja jos sen löydät niin sitäpä voipi hieroskella ilman venytystäkin.Jos piriformis jumittee niin helpottanee. terveisin fysioterapeutti
   
  #9
 10. LisaMarie

  LisaMarie Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2005
  Viestejä:
  21 834
  Saadut tykkäykset:
  1
   
  #10
 11. Tiiteni

  Tiiteni Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2007
  Viestejä:
  533
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mullakin välillä auttaa (vähäksi aikaa) tyyny jalkojen välissä, muttei kovin pitkään sekään. Harmi, kun on runkopatjasänky, niin pitäisi koko sänky vaihtaa eikä siinäkään ole takeita, että auttaako
  :( . Ei mulla ole kävelyyn vaikuttanut. Liikkeellä olo onkin helpompaa kuin makaaminen.
   
  #11
 12. vieras

  vieras Vieras

  Koko vasen puoli selkää, pakaraa ja reittä säteilee kiukkuista kipua, jalka pakenee alta, sängystä ei pääse ylös jos nyt sattuu pystymään siellä makamaan...
  Ja tätä iloa takana yksi raskaus ja toista vielä edessä 3kk... Eikä auta panadolit. :(
   
  #12
 13. Sellasta että yhtäkkiä kesken kävelyn voi jalka mennä alta. Äkillistä, vihlovaa pakarakipua. en osaa paremmin selittää.. Onneksi mulla liittynyt vain raskausaikoihin.
   
  #13
 14. LisaMarie

  LisaMarie Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2005
  Viestejä:
  21 834
  Saadut tykkäykset:
  1
  Juu, tavallaan, ei liikkuessa sattunu, mutta ei vaan saanu selkää suoraan. Koomista köpöttelyä...
   
  #14
 15. Tiiteni

  Tiiteni Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2007
  Viestejä:
  533
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vinkistä. Kävin muutama viikko sitten hierojalla ja sen jälkeen olikin vähän aikaa helpompaa. Pitää kokeilla tuota venyttelyä. En vain ole uskaltanut, kun tuntuu, että sitten se vasta kipeytyykin. Nyt pitää kuitenkin painua pehkuihin. On huomenna 14 tunnin työpäivä |O .
   
  #15
 16. sh

  sh Vieras

   
  #16
 17. LisaMarie

  LisaMarie Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2005
  Viestejä:
  21 834
  Saadut tykkäykset:
  1
   
  #17
 18. kokeiles

  kokeiles Vieras


  Jos on aiemmin helpottanut hieronnassa niin menes uudestaan ja sano,että ottaa erityisesti tuota pakaran seutua =)
   
  #18
 19. Tiiteni

  Tiiteni Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2007
  Viestejä:
  533
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otin Dolanin äsken (joskus määrätty hartiajumitukseen). Ihan kuin olisi jotenkin peppukin rennompi... :D . Ei, nyt on kyllä pakko painua pehkuihin!
   
  #19
 20. Tiiteni

  Tiiteni Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2007
  Viestejä:
  533
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitäiskin tilata tuo hieroja myös. Kun sais tämän flunssakierteen ensin poikki.
   
  #20
 21. Mirra

  Mirra Vieras

  Kipu on perkeleellistä. Kestänyt neljä kuukautta. Kulkee alaselkä, pakara, reisi, polvi ja pohje eniten, varpaat väliä. Ei pysty kuin katkokäveleen. Lääkkeet ei auta. Ja nukkuessa ei löydä asentoa. Ihan ku joku puhaltas ilmapalloa pohkeen sisälle, sit se yhtäkkiä laukee itsestään ja kipu hellittää. Pohje on arka. Koko jalka puutuu ja pistelee, on niin kuin äimänneuloilla....
   
  #21
 22. Nyt kuudes viikko menossa. Terveyskeskuslääkäri ei anna mitään lääkitystä, pystyn kävelemään max 100 metriä kepin kanssa kyyryssä. Yöunet tunnin-kahden pätkissä. Alkaa olla huumori vähissä. Koko kesä pilalla, taloudelliset menetykset suuret. En pysty käymään käytännössä edes kaupassa.
   
  #22
 23. vieras

  vieras Vieras

  Milloin hoitoon

  Hoitoon on hakeuduttava välittömästi, jos iskiasoireen yhteydessä kehittyy nilkan ojentaja- tai koukistuslihasten tai reisilihasten heikkoutta, virtsaumpi tai ulosteen pidätysongelmia. Tilanne voi tällöin vaatia välitöntä leikkaushoitoa puristuneiden hermojen vapauttamiseksi.

  Koska valtaosa välilevypullistumista paranee itsestään, ei pelkkä kipu, puutuminen tai pistely välttämättä edellytä lääkärin tutkimusta ja hoitoa. Käytännössä kuitenkin hoitoon joudutaan yleensä hakeutumaan, jos käsikaupasta saatavat tulehduskipulääkkeet eivät riitä kivun hallintaan tai potilas tarvitsee sairauslomaa. Tavallisissa tapauksissa parasta välilevytyrän kuntoutusta on normaaleihin askareisiin ja liikuntatottumuksiin palaaminen, kun kipu sen sallii. Vuodelepo ei edistä iskiaspotilaan toipumista, vaikka joskus kivun vuoksi vuodelepo tarpeen. Mikäli vaivat jatkuvat 6-8 viikkoa, ryhdytään harkitsemaan leikkaushoidon mahdollisuutta. Manipulaatiohoidon, venytyksen ja fysikaalisten hoitojen vaikuttavuudesta ei ole näyttöä välilevytyrän hoidossa, eikä niitä suositella.

  Milloin välilevytyrä on leikattu, tehokas harjoittelu aloitettuna 4-6 viikkoa leikkauksen jälkeen edistää toipumista, eikä potilaan ole tarpeen rajoittaa liikkumistaan.

  http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00236
   
  #23
 24. Sole

  Sole Vieras

  Mulla kestänyt kipua 4viikkoa. Tämä oli ensimmäinen kerta kun iskiasoireita olen saanut. Sain viime viikolla todella pahan kipukohtauksen, siinä ei voinut kuin itkeä ja huutaa, kipu oli sietämätön! Mitenkään päin ei voinut olla:( Sairaalassa antoivat kipupiikin ja lihasrelaksanttia suoraan lihakseen-ei apua. Kotiin voltaren 50mg pillerit 3krt/pvä + relaksantit 2krt/pvä+ panadol 1mg 3krt/pvä. Omalääkäri laittoi lähetteen fyssarille ja antoi tramalia suoraan lihakseen, tämä vasta vei kivun pois-muutamaksi päiväksi. Toissailtana taas sama helvetillinen kipukohtaus ja taas napsitaan pillereita kun purkkaa....
   
  #24
 25. "teitsi"

  "teitsi" Vieras

  Osaahan olla, Mirraa lainaten, perkeleellinen toi "pakarakipu". Mulla alkoi viime keväästä silloin tälloin tuntua kipua oikeen pakaran sisällä nivelessä, yleensä liikuskellessa. Ja nyt viikonloppuna hän ärtyi vallan kiukkuiseksi, useita kertoja äkkinäinen viiltävä kipu, joka säteili ko. nivelestä käytännössä koko kroppaan pysäyttäen kaiken toiminnan. Tänäänkin juilinut useita kertoja lupaavasti. Vähitellen varovasti kokeillen pääsee liikkeelle, mutta nyt ei juoksennella ei. Kun mietin niin mullakin on muuten nukkuessa muutamia kertoja kummasti pakottanut saman puolen takapohjetta niin että herännyt. Kysynkin teiltä kohtalotoverit, onko millaisia diagnooseja ja apuja löytynyt?
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti