Millainen on vauvalle tehtävä ph-mittaus?

Tässä tapauksessa se on suunniteltu tehtäväksi n 8-9kk ikäiselle vauvalle. Sen verran sain ennakkotietoa, että joku piuha laitetaan nenän kautta nieluun vuorokauden ajaksi.. mutta paljon heräsi kysymyksiä, joihin en lääkäriltä ennättänyt puhelimessa saada vastauksia. Onko kivulias vauvalle? Miten ihmeessä sen piuhan saa siellä nenässä pysymään koko vuorokauden? Meidän tyttö on muutenkin kova hankamaan nenäänsä, epäilen, että raplaa piuhat irti ennen kuin ennättää huomatakaan.. Miten onnistuu syöminen? Entä nukkuminen? Onko kuitenkin sen arvoinen tutkimus, että kannattaa se teettää, vaikka kuulostaakin vähän tukalalta?
 
meidän pojalle se tehtiin, kun oli 5kk. Ei sitä huomannutkaan, kun se sinne livautettiin. Sattui nielaisemaankin juuri oikeassa kohdassa. Teipattiin huolella, että ei sitä pienellä hieromisella irti saa, eikä vähän kovemmallakaan kiskaisulla. Syöminen ja nukkuminen sujui hyvin, sen yhden vrk joutui sitten vähän tarkemmin kyttäilemään, että mitä puuhailee. Ja siinähän meillä ainakin piti merkata siihen laitteeseen ne koska syö, koska makaa jne. Meille siitä ei sattunut juuri suurempaa hyötyä olevan, mutta ei haittakaan. Ainoa, missä vaiheessa poika pienen hetken itkaisi, oli teippien poisto. Muuten ei härveli haitannut menoa.
 
Minuakin kovasti mietityttää tuo mittaus. tuntuu että miksi se pitää tehdä. Eikö ekaksi voisi kokeilla esim kaksi viikkoa sitä lääkettä ja jos siitä olisi apua niin tarvitseeko tuollaisia mittauksia tehdä?"! Harmittaa lapsen puolesta viedä sitä kokeisiin...

yksi lääkäri sanoi ettei voi antaa lääkettä kokeiluun ja yhdeltä taas kuulin että oli antanut kokeiluun ja jos auttoi niin sai lääkettä lisää ilman kokeita.
 
Meidän tytölle tehtiin jo 2kk iässä ja piuhan laitto oli vähän ikävää mutta muuten oli niin kun ei olisikaan. Ja sillon kun ne laastarityyppiset teipit poistettiin, itki hetken.

Ap:n lapsen iässä voi tietty olla vähän hankalaa, kun sen ikäinen varmaan jo räpeltää piuhoja. Toisaalta ne on tosiaan teipattu nenästä ja naamasta niin hyvin, ettei varmaan lähde, mutta jatkuuhan ne siihen laitteeseen asti.

Itse olin kyllä oikein tyytyväinen kun mittaus tehtiin niin ei tarvinnut arpoa. Tosin lopputulos meillä oli se, että mittauksessa oli makuulla ollessa epänormaalin voimakkaita arvoja, mutta vuorokauden keskimääräinen tulos oli kuitenkin normaali. Näin ollen toimenpiteitä tai lääkitystä ei tehty. Yösyötöt onneksi loppui aikaisin, joten ne ei ainakaan pahentaneet öisiä virtauksia. No, refluksi taitaa meillä olla perinnöllinen taipumus kun mulla ja miehellä on molemmilla todettu refluksi. Kavereiden lapsilla on ollut samaa eikä ole mitattu, ne on jääneet vähä arvoituksiksi ja aikanaan parantuneet.

Jos itsestäsi tuntuu ettet halua mittausta, ei sitä ole pakko tehdä. Hankkiudu toiselle lääkärille lapsen kanssa.
 

Yhteistyössä