millanen rytmi teidän 3-vuotiailla on?

siis kuinka paljon nukkuvat? :)
yöllä/päikkyjä jos vielä niitä nukkuvat?

meillä nuo nukkuu "vieläkin" päikyt, 1,5-2h ja joka kerta pitää herättää päikyiltä,en mite kaua nukkusivat jos en herättäs :whistle: :/
yöunia nukkuvat n. 9,5-10h

välillä sitä miettii et ois paljon parempi jos nuo ei enää nukkus päikkyjä :/
mutta jos ne ei nuku päikkyjä ni ei ne oikee iltaan asti sit jaksa,muutaman kerran nähty ku ovat sanoneet että ei halua päikyille ni olen antanut valvoa niin sit tuossa 17 nukahetaan istualleen :D

ja päikkyjäkään ei ehkä tarvis nukkua nuin kauaa ku yöunille meno on sit välillä niin hiton vaikeeta |O

mutta mites teillä muilla :)
 
Meillä nukkuu vapaapäivinä yöunet 11-12 tuntia, päiväkotipäivinä päiväunet noin tunnin ja yöunet 22-23 -> 7 eli on ollut aika ongelma saada illalla nukahtamaan ja aamulla heräämään! Päiväkodissa ei suostuta siihen että olisi toisessa huoneessa kun muut nukkuu.
 
Ellenin äiti: suostuisitko, että lapsesi olisi yksin sen ajan kun muut nukkuu? Joskus voi olla käytännössä mahdottomuus järjestää asioita vanhempien haluamalla tavalla. Riippuu paljolti mm.p.kodin tiloista. Muutenkin kun vaan kaksi hoitajaa on tuohon aikaan ryhmässä+palaverit ym.paperityöt niin on mahdottomuus yhden revetä lastasi hoitamaan eli turvallisempaa, että lapsesi on muiden mukana nukkarissa.
 
meillä ei nukuta enää päiväunia,en siis yksinkertasesti saa tuota poikaa unille!
menee nukkumaan joskus20-21 aikaan ja nukkuu sen 10/12 tuntia..eikä välttämättä ole edes hirveän väsynyt illalla vaikka kaikkea puuhastellaankin päivän aikana.
Päiväkodissa nukkuu unet..en ymmärrä miten ei kotona nuku :eek:
 
Meillä tyttö nukkuu päikyt 1½-2 tuntia VAUNUISSA ja yöunet 21-07. Meillä toimii tämä systeemi. Tyttö nukkui vielä vuosi sitten aamupäivälläkin pienet tirsat. Ei kertakaikkiaan pärjäis ilman päiväunia eikä nukahda sänkyyn päivällä. Illalla ei nukahtamisessa ole ongelmia. Puolustan päiväunia!
 
Meillä illalla mennään nukkumaan klo 20-20.30 ja aamulla herätään siinä 7.30-8.30 eli noin 10-11 tuntia tulee yö unta. Päikkiritkin vielä nukutaan, muuten ei jaksais iltaa. Noin 1-1,5 nukkuu päikkäreitä. Ihan kiva, että saan vielä molemmat pojat (3 ja 2-vuotiaat) päiväunille, niin jää oma-aikaakin ja päivivä jolloin esikoinen tulee koulusta niihin aikoihin, niin jää kahden keskistä aikaa tytöllekin.
Mutta siis ilman päiväunia meillä ei olisi mukavaa perhe keskeistä iltaa. Tämä on pari kertaa todettu.
 
Meidän 3v nukkuu edelleen päikkärit 1½-2½h. Illalla käy nukkuu 20-21 ja aamulla herätys 06.20. Viikonloppuisin ei oikeen osaa nukkuu 7-7.30 pidempään. Jos unet jää väliin niin ilta menee kitinää ja kiukuttelua kuunnellessa. :kieh:
 
Meillä 3v nukkuu yöunia keskimäärin 11h yössä. Päiväunia nukutaan vain satunnaisesti ja maksimissaan tunnin, muuten ei rauhoitu yöunille illalla. Tyttö nukahtaa iltaisin noin klo. 20 (riippuen päivistä 19.30-21 välillä) ja herää joka aamu 6.30-7 välillä. Jos meinaa illalla nukahtaa liian aikaisin niin lähdetään vielä ulos puuhailemaan, siirtää kivasti nukahtamista :)
 
Täällä kans 2,8v ja nukkumisen kanssa totisesti seilaamista!!!
Ehkä tyttö hakee sitä unirytmiään.. Menee nukkumaan klo 21 ja herää hiukan jälkeen 7 eli yöunta on vaan 10 tuntia ja sitten päiväunia nukkuisi oikein mielellään jopa 3 tuntia, mutta olemme rajoittaneet siihen 2 tuntiin. Tyttö on päivisin kuin nukkuneen ruokous ja haukottelee jne. Välillä en tiedä mitä sen kanssa tehdä, kun on niin väsynyt. Siis olemme tehneet niin, että tyttö menee jo klo 20 sänkyyn, mutta unessa on vasta siinä 21 aikaan. Ja täällä ollaan parhaimmillaan koko ajan ulkona, kun on oma piha jne. Eli puuhaa kyllä piisaa! Välillä olen miettinyt, että pitäisikö olla vähemmän ulkona tai jotain.
 
meillä tyttö, pian 3v on tarvinnut aina kovasti unta! päiväkoti päivinä nukkuu vajaan 12 tunnin yöunet eli laittaa illalla 19-19.30 nukkuun ja herää samoihin aikoihin aamusta sekä nukkuu vajaan 2 tunnin päikkärit. viikonloppuisin nukkuu vielä "univelat" pois ja saattaa kevyesti nukkua 13-14 tunnin yöunet... silloin monesti jätetään jo päikkärit sitten väliin =) Nyt kesälomalla laitetaan päikkäreille vähän tilanteen mukaan, jos nukkuu reippaasti yli 12 tunnin yöunet niin sitten olllaa liisitty päiväunien kans.. :)
 
meidän 3v typy nukkuu 11-12h yöunia...päiväunia ei nuku kotona. Nyt on ollut kesäkuun "lomalla"hoidosta ja vielä on heinäkuunkin, niin ei ole nukkunut päiväunia ollenkaan... päiväkodissa nukkuu satunnaisesti, mutta yleensä kyllä n. 1h.
 
Onpa paljon nukuvia tässä ketjussa.. Meidän 2 v. 9 kk poika nukkuu 21-07 ja joskus jää vähän vajaaksi eli 9-10 h yö ja päiväunia 1 h. Ja jaksaa hyvin. Pk:ssa ei nuku päikkäreitä mut silloin nukkuun 20.30-7.30 yöunet.
 
Tyttö täytti kesällä kolme ja nukkuu 21-06 yöllä, suunnilleen. Viikonloppuisinkin valitettavasti herää viimeistään 07. Jäänyt varmaan vähän rytmi päälle :LOL: Yhdet päikkärit nukkuu tarhassa. Kotona nukkuu myös viikonloppuna yhdet suunnilleen 1-2h päikkärit. Ja jos ei nuku, niin sen kyllä huomaa illalla. Energiaa riittää :whistle:
 
Olen samaa mieltä Luppiksen kanssa. Pimu on nyt 2v5kk ja päikyt jäivät kolme kuukautta sitten kokonaan pois. Päiväunet siirtyivät myöhemmäs ja myöhemmäs ja sitten ei illalla tullut uni. Nyt tyttö touhuaa innokkaana koko päivän ja nukkuu 20.30-7.00 (7.30) eli 10-11 tuntia. Hän on ollut aina vähäpäiväuninen, mm. siirtyi yksiin päiväuniin 7-kuisena ja silloinkin päikkärit oli alle kolmetuntisia.

Hoitoon tyttö menee kuun vaihteessa, saas nähdä miten se rytmiin vaikuttaa.
 

Yhteistyössä