mistä puolueetonta tietoa lasten rokotuksista??

Viestiketju alueella 'Rokotukset' , aloittaja elea, 28.08.2005.

 1. elea

  elea Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2005
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  siis tämä taitaa olla niin kuuma peruna ettei puolueetonta tietoa saa mistään..

  tietäisittekö te mistä?? kirjoja, nettisivuja tms..

  en ole vastaan enkä rokotusten puolesta... haluan vain tietoa.
  neuvolasta ei ainakaan saa muuta kun ihmettelyä miksi kysyn asiasta. rokotusinfon sivuilta ei taas löydy mitään kun on niin sekavat sivut. ktv(?) sivuilta taas ehdottomasti rokotusten kannattajien sivut.
   
  #1
 2. Henna

  Henna Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2004
  Viestejä:
  283
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  KTL. ;) Eikä se ole varsinaisesti rokotusten kannattajien sivut, vaan Suomen Kansanterveyslaitoksen eli kokolailla eniten faktoihin perustuvaa tietoa, mitä netistä löydät. Toinen oikein hyvä sivusto on se rokotusinfo. Näiden kahden lisäksi luotettavaa ja monipuolista tietoa on aika harvassa...

  Onhan noita sivustoja muitakin, mutta kuten sanoit, eivät kaikki kovinkaan puolueettomia. Oikeasti kukaan maallikko ei pysty puolueettomasti puhumaan rokotteiden puolesta tai vastaan, ja eivät aina asiantuntijatkaan. Tuossa nyt jotain, mistä aloittaa...

  http://www.sairaslapsi.com/frame.cfm?sprog=4&grp=3&menu=3
  http://www.yle.fi/akuutti/arkisto2004/160304_b.htm
  http://www.avoin.helsinki.fi/laaketiede/EK2_4.html
  http://www.uku.fi/laakekasvatus/1.8.1.htm
  http://www.soneraplaza.fi/ellit/artikkeli/0,2705,h-2093_a-267935,00.html
  http://www.rokotusinfo.fi/linkit_html
   
  #2
 3. vierailija_

  vierailija_ Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.05.2004
  Viestejä:
  2 155
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  Sivuilla on paljon myös puolitotuuksia ja myös täysin paikkansapitämätöntä tietoa esim. rokotteiden haitoista, esim. väitetään että MPR-rokotteella ei tutkimusten mukaan ole
  muita haittavaikutuksia kuin lyhyt, ohimenevä kuume.

  Jos jonkun elinkeinona on välittää rokotteita ja tutkia
  rokotteita mm. yksityisten rokotevalmistajien rahoituksena,
  ei kyseessä ole puolueeton taho. Kansanterveyslaitoksen
  toimintakertomusten mukaan viime vuosina 17-19 prosenttia
  on ollut ns. yhteisrahoitteista tutkimusta johon tulee
  yksityistä rahaa, ja suurimpien yksityisten rahoittajien
  joukossa on suuria yksityisiä rokotevalmistajia. Suomi
  on rokotekokeilujen "suurvalta" väestöönsä nähden,
  ja rokotetutkijan etu toki on, että ihmisten suhtautuminen
  rokotteisiin on mahdollisimman myönteistä, sillä tavallahan
  koehenkilöiksi lapsensa antavien vanhempien osuus on
  mahdollisimman suuri.
   
  #3
 4. Paloma

  Paloma Vieras

  Mutta Ktl:n sivuilta löydät myös esin kattavan listan rokotusten haittavaikutuksista, nyt vuodelta 2003, Siis kaikki vuoden mittaan raportoidut tapaukset ja kaikenikäsille annetuista rikotteista.
  Ei mitään kovin vakavaa, itse sain ainakin melko huojentuneen mielen.
   
  #4
 5. Henna

  Henna Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2004
  Viestejä:
  283
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  Aivan totta. Sivustolta löytyy tädellinen lista kaikista raportoiduista haittavaikutuksista, jopa sellaisista joiden syy-yhteys on epäselvä. Julkaisisiko täysin puolueellinen sivusto sellaisia? Kuten sanoin, se on eniten faktatietoa netissä joka tapuksessa...
   
  #5
 6. ninuska

  ninuska Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  KTL:n jakama tieto on erittäin puolueellista, sen puolueellisempaa et löydä mistään. Kaiken lisäksi se on erittäin väritettyä ja vääristeltyä. Se perustuu täysin siihen mitä on sovittu että rokotteista kerrotaan ja halutaan olla suomessa yleisesti mieltä. Olen itse tutkinut asiaa erittäin paljon. Haittavaikutusrekisteriin otetaan vastaan vain minimaalinen osa haittailmoituksista, loput jätetään merkitsemättä erilaisiin verukkeisiin vedoten; esim. että vaikutus, vaikkakin on kaikkien osapuolten mielestä täysin selvä rokotusreaktio,i lmenee "liian" myöhään .Eli sen ajankohdan jälkeen mikä on sovittu aikarajaksi, yleensä yksi vuorokausi .On rokotteita joiden aiheuttamat reaktiot ilmenevät vasta viikkojen kuluttua.Myöskin puolueelista, mutta ehdottoman asiapitoista tietoa joka perustuu täysin kansainvälisiin tutkimuksiin jopa sadan vuoden ajalta saat kirjasta Viera Scheibner : Rokotukset. Kirjoittaja on australialainen tohtori, nyt jo eläkkeellä joka on paneutunut aiheeseen kunnioitettavalla huolellisuudella. Rokotusinfo Ry:n sivut kannattaa lukea huolella ja sialtä linkit osiosta pääsee yahoogroupin rokotussivuille joihin tarvitsee sitten rekisteröityä. Suosittelen lämpimästi perehtymään sieltä irtoavaan tietoon. Sivu perustuu ajatusten vaihtoon, viestejä on luettavissa tuhansia. Siellä voi esittää kysymyksiä ja lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja niihin saatuja vastauksia. Ei mikään turhanpäivänen aihe joten kannattaa paneutua asian vaatimalla hartaudella.

  Rakkaudella kanssasisarenne, kolmen lapsen äiti Matilda :flower:
   
  #6
 7. elea

  elea Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2005
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  [
  KTL. ;) Eikä se ole varsinaisesti rokotusten kannattajien sivut, vaan Suomen Kansanterveyslaitoksen eli kokolailla eniten faktoihin perustuvaa tietoa, mitä netistä löydät. Toinen oikein hyvä sivusto on se rokotusinfo. Näiden kahden lisäksi luotettavaa ja monipuolista tietoa on aika harvassa...

  Kiitän tiedoistanne ja linkeistänne. Näin taas tuli palautetta nopeasti siitä ettei KTL ole kannattajien sivut, anteeksi en sitä tarkoittanutkaan... :)

  Rupean nyt sitten selailemaan aiheesta paljonkin. Esikoiselle pistin aikoinaan kaikki rokotukset kyseenalastamatta mitään mutta nyt tokan kohdalla mietin kahdesti... nyt kun on asiaa vielä aikaa miettiä. Ystävämme vauva kuoli rokotukseen minkä sai 3kk ikäisenä... juu, tiedän että on tosiaan se 1 % muiden rokotettujen joukossa mutta sinne haittarekisteriin eivät edes ilmoittaneet... kuitenkin siis KIITÄN ja toivon että saan sielun rauhan tässä asiassa jossain vaiheessa kun tiedän näistä hieman enemmän.
   
  #7
 8. Henrietta

  Henrietta Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2004
  Viestejä:
  8 078
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  Anteeksi nyt, mutta siihen haittavaikutusrekisteriin merkitään todellakin jokainen ilmoitus, joka KTL:lle tehdään! Myös ne, joiden syy on epäselvä ja joita ei hyväksytä rokotteiden aiheuttamaksi. Ilmoituksia ei siis todellakaan tule moninkertaisesti rekisterin tietoihin nähden. Pieni puute on siinä, että kaikki neuvoloiden terveydenhoitajat eivät osaa/halua tehdä ilmoistusta kaikista ilmenneistä oireista. Siihen ei kuitenkaan ole KTL syypää, sillä päin vastoin ilmoittamisesta tiedottamiseen on viime aikoina erityisesti opastettu. Jos omalla lapsella ilmenee oireita rokotuksesta, tulee vaatia, että rokotteen antanut henkilö tekee ilmoituksen, tai nykyään sen voi tehdä jopa itse netistä tulostettavalla kaavakkeella.

  Totta kai on hyödyllistä ja ihan mukavaa lukea aiheesta käytyä keskustelua, mutta siinä täytyy muistaa se, että kyse on mutu-perusteella käydystä, tavallisten ihmisten keskustelusta. Ei siis minkään sortin asiantuntijoiden tiedoista.

  Asia on hankala, jokainen ajattelee oman lapsensa parasta, mutta virallisten instanssien mustamaalaminen ei auta ketään.

  :hug: Neljän lapsen äiti ja lääkäri itsekin
   
  #8
 9. vierailija_

  vierailija_ Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.05.2004
  Viestejä:
  2 155
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  Ei Kansanterveyslaitoksesta kerrotun mukaan.
  Esimerkiksi vanhempien tekemiä ilmoituksia ei Kansanterveyslaitoksesta kerrotun mukaan kirjata. Ei myöskään vanhalle lomakkeelle tehtyjä, vrt:

  "Tämän vuoksi ne vanhoilla lomakkeilla tehdyt ilmoitukset, joissa rokotus on annettu vuoden 2005 puolella, joudutaan palauttamaan. Palautuksessa on mukana uusi lomake ja tiedot mistä lomaketta voi tilata ja tulostaa."

  http://www.ktl.fi/portal/suomi/osiot/terveyden_ammattilaisille/ajankohtaista/uusi_rokotusten_haittavaikutusten_ilmoituslomake/

  Lisäksi Kansanterveyslaitoksesta annetaan ja on annettu ohjeita, mitä ilmoittaa ja mitä jättää ilmoittamatta.
  Kansanterveyslaitoksesta kerrotun mukaan Kansanterveyslaitos ei tällaisia vanhempien ilmoituksia ota käsittelyyn. Kannattaa myös huomata, että Kansanterveslaitos toimittaa saamistaan ilmoituksista vain pienen osan (ne jotka on luokitellut vakaviksi) eteenpäin varsinaiseen lakisääteiseen lääkkeiden haittavaikutusrekisteriin, jota ylläpitää Lääkelaitos. Toisin kuin Kansanterveyslaitos, Lääkelaitos ottaa käsittelyyn myös vanhemmilta tulevat ilmoitukset.

  Kansanterveyslaitos ei ole virallinen instanssi mitä rokotehaittojen tilastointiin tulee, vaan Kansanterveyslaitoksen mukaan se ylläpitää haittarekisteriä Lääkelaitoksen kanssa solmitun suullisen sopimuksen perusteella.
   
  #9
 10. kysymys

  kysymys Vieras

  kiva jos joku osaisi auttaa,pitäis päästä vuoden 2002 joulukuussa bcg rokotuksesta leikkaus ja tuberkuloosilääkitys hoitoon johtaneen haittavaikutuksen jäljille.olisin vaan halunnut tarkistaa onko kela kirjannut tiedon. haittavaikutusilmoituksen olen tehnyt ja pääsin vuoden 2003 sivuille...olisko näin että vuoden 2002 haittavaikutukset siirretty vuoden 2003 mappiin tai sinne "kuuluisaan mappi ööhön"
   
  #10
 11. Henrietta

  Henrietta Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2004
  Viestejä:
  8 078
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  En edes jaksa alkaa enää oikoa kaikkia virheitäsi, mutta...
  KTL kirjaa ylös rekisteriin KAIKKI ilmoitukset mahdollisista haittavaikutuksista, mutta Lääkelaitokselle ilmoitetaan niistä vain poikkeavat tai vakavat. KTL:n sivustolla näkyvät haittavaikutusrekisterissä siis todellakin kaikki ilmoitukset, jotka sinne on tehty. Lääkelaitoksen rekisteriä täällä ei kai ole kehotettukaan tutkimaan? Osviittaa antaa vuoden 2003 rekisteriin tutustuminen siellä KTL:n sivuilla.
  Ilmoituskaavakkeen uudistumisen jälkeen todellakin KTL vastaanottaa myös vanhempien tekemät ilmoitukset, mutta sitä ennen kannattaa tutustua kriteereihin ja täyttöohjeisiin. Ja ottaa tai ei, jokaisella on oikeus vaatia lääkäriä tai terveydenhoitajaa täyttämään tuo kaavake, jos lapsi oireita saa. Vanhaa kaavaketta saa käyttää ennen uudistusta annettujen rokotteiden haittavaikutusten ilmoittamiseen ja uutta taas uusien, tänä vuonna annettujen rokotusten osalta.

  Plääh, en jaksa...Joten keskustelu päättyy osaltani nyt. Toivottavasti jokainen tekee päätöksensä itse ja saa tarvittavan tiedon ilman ulkopuolisten rokotevastustajien tai -puolustajien painostusta.

  Mutta loppuun kysymys: Mikä KTL sitten on, jos ei virallinen instanssi?
  Kannattanee tutustua internetistä löytyvään esittelyyn näin alkuun, mm. organisaatiokaavioon.
  ;)
   
  #11
 12. Henrietta

  Henrietta Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2004
  Viestejä:
  8 078
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  http://www.ktl.fi/portal/suomi/osiot/esittely/organisaatio/etusivu/
   
  #12
 13. Saana

  Saana Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2004
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  Minun on pakko osallistua myös tähän keskusteluun sen verran, kun KTL:n puolueettomuutta on joissain viesteissä asetettu kyseenalaiseksi... Toiminnan rahoituksesta tulee kaikkiaan 90% julkiselta puolelat ja lopuistakin löytyy tarkka selvitys vaikkapa hakemalla sieltä sivustolta vuoden 2004 toimintakertomuksen. :hug: KTL vastaa toiminnastaan suoraan sosiaali- ja terveysministeriölle.
   
  #13
 14. vierailija_

  vierailija_ Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.05.2004
  Viestejä:
  2 155
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  Mihin tämä väite perustuu? Ainakaan lomakkeen täyttöohjeessa ei mitään tuollaista kerrota, päinvastoin ohjeiden mukaan ilmoitus käsitellään vain jos siinä on tarvittavat allekirjoitukset. (ts. rokotetun/huoltajan JA ilmoittajan). Toisinsanoen ohjeen mukaan ilmoituksia ei oteta käsittelyyn edes siinä tapauksesssa että huoltajan allekirjoitus puuttuu.

  Kaikenlaista voi vaatia, kokonaan eri asia on toteutuvatko vaatimukset.

  Yksi käytännön esimerkki siitä, kuinka kattava haittaseurantamenettely on, että kuolemaan johtanut BCG-yleisinfektio tuli kirjatuksi haittarekisteriin vasta sen jälkeen kun potilaan läheisen kuvaus tapahtumasta meni oikeuskanslerille.
   
  #14
 15. donna

  donna Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2005
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikkia haittavaikutuksia ei ensinnäkään ilmoiteta eteenpäin. Kaikkia ei myöskään kirjata ylös KTL:n haittavaikutus rekisteriin. KTL on puolueellinen organisaatio eikä sen antama tieto ole luotettavaa.
   
  #15
 16. ni-mimerkki

  ni-mimerkki Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  18.07.2007
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rokotusinfo on julkaissut tietoja siitä miten KTL:n rokoteosasto saa rahoitusta lääkefirmoilta. Rokotusinfon KTL:lä saaman tiedon mukaan rahaa tulee enemmän lääkefirmoilta kuin budjetista. Asiasta löytyy tietoa esim.

  http://www.rokotusinfo.fi/tekstit/ktl_roko_rahoitus_2007_html

  ja Rokotusinfon tiedotteesta

  http://www.rokotusinfo.fi/yhd/tiedotteet/tiedote_080928_html

  josta lainaus:

  "KTL kilpailuttaa nykyään n. 10 miljoonan euron vuosittaiset rokotehankinnat. Jos KTL:n uudet suositukset toteutuvat, kasvavat hankinnat huomattavasti suuremmiksi. Lisäksi KTL vuonna 2008 tilasi lintuinfluenssarokotteita lääkeyhtiö GlaxoSmithKlinelta n. 36 miljoonalla eurolla peruttuaan sitä ennen aiemman n. 20 miljonan euron rokotetilauksen kertoen syyksi toimittajan vaikeudet pysyä aikataulussa.

  Kansanterveyslaitos ja Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus STAKES lakkautetaan vuoden loppuun mennessä ja niiden tehtäviä jatkaa pääosin uusi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Rokotuksiin liittyvien tehtävien sijoittamisesta ei vielä ole julkisuudessa esitetty yksityiskohtaisia ratkaisuja.

  Suomalaisen selvityksen mukaan "proteiinikonjugoidun pneumokokkirokotteen teho akuutin otiitin ehkäisyssä on vähäinen." (9)

  Rokotusinfo ry on vuonna 2002 toimintansa aloittanut potilaan oikeuksien puolesta toimiva kansalaisjärjestö, joka jakaa tietoa rokotteista, puolustaa rokotteiden vapaaehtoisuutta ja toimii rokotusturvallisuuden parantamiseksi. "
   
  #16
 17. marsipaani88

  marsipaani88 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hänhän on sitten varmasti expertti asian suhteen :p
   
  #17
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti