Mistä te ostatte vapuksi niitä kelluvia rusinoita?

  • Viestiketjun aloittaja "Vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"mie"
[QUOTE="nuuh";28405818]Suosittelen kaikkia simanharrastajia nyt liittyymään AmazingRaisins.com sivuilla FloutingRaisinsClubiin!! Sieltä saa ensi kevääksi kotiin toimitettuna juuri oikeaan aikaan ne oikein kelluvat rusinat. Pieni jäsenmaksu 399 Australian dollaria, veloitus luottokortilta. Siis nää on ihan parhautta![/QUOTE]

Joo liityttiin! Iloista katseltavaa oli kun posteljooni leijui pakettimme kanssa paikalle. Todellinen postininja! Laitan jokaisen lapsen taskuihin näitä rusinoita niin ovat helppoja paimennettavia vapputorilla, kun voi pongata muiden päiden yläpuolelta. Mutta a ja o tietenkin rusinoiden oikea annostelu sinne taskuihin, ettei lapset leiju pilvimaille ikuisiksi ajoiksi!
 
"Mie"
[QUOTE="jep jep";28406059]Huoh... Voi näitä nykyajan uusavuttomia ihmisiä[/QUOTE]

No kuule jos sulla on äiti joka osas näyttää sulle miten helium rusinoita tehdään, niin kivat sulle. Meidän muitten tarvii se ite opetella.
 
Vanhat tavat kunniaan
Ilman tai heliumin käyttämine on näitä uuden ajan hömpötyksiä. Ei kelluvia rusinoita minun tai isoäidin nuoruudessa noin tehty. Perusfysiikan kirjoissakin kerrotaan, että kappale kelluu kun sen tiheys on pienempi kuin nesteen tiheys. Eli ratkaisu on saada rusina turpoamaan.
Monet ovat varmaan huomanneet, että kun syö suolaista ruokaa niin alkaa turvottaa. Hyvä kun sormukset mahtuu sormeen. Eli helpoimmalla ja halvimmalla pääsee, kun laittaa rusinat suolakylpyyn noin viikkoa ennen käyttöä. Siihen kelpaa ihan perinteiset rusinat ja tavallinen ruokasuola. Merisuolan tai sormisuolan käyttä on kyllä ihan vaan snoppailua.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28403852]Se voi olla kyllä maksatutkakin. Etenkin jos on viime aikoina maistunut vähän liikaa. Eikö sekin voi piipittää?[/QUOTE]

Kyl se maksatutka rupee näillä ohjeilla piipittämään, etenkin jos siman keittää sen seitsemän kertaa ja ottaa tisleet talteen ja juo tippaleipien kanssa.. takuuvarmasti kelluu muukin ku rusinat vappuaamuna!
 
Hipsteri
Vain todella uusavuton osataisi valmiita "Raise Up Raisins". Minä olen kyllä tehnyt kelluvat rusinat itse noudattaen vanhaa tunnettua chileläistä perinnereseptiä. Loppiaisen aikoihin rusinoihin tehdään pieni reikä ja siihen laitetaan 3,7 mg hiivaa (chileläistä, ei mitään markettitavaraa!) ja 0,5 mg ruokasoodaa. Rusinan reikä peitetään kevyellä paraffiini-sinetillä ja säilytetään lämpökaapissa (37 astetta) vappuun jolloin ne ovat valmiita. Tämä prosessi tuo esiin rusinan tummat suklaamaiset aromit ihan eri tavalla kuin valmistuotteissa.
 
"joopajoo"
Rusinat on kuivatettuja viinirypäleitä! Ja niin tosiaan, simaan siis kuuluu tavalliset rusinat, mut ne sitte turpoo ja nousee siman pintaan merkkinä siitä koska sima on juomakelpoista
 
Siäni
[QUOTE="joopajoo";28406142]Rusinat on kuivatettuja viinirypäleitä! Ja niin tosiaan, simaan siis kuuluu tavalliset rusinat, mut ne sitte turpoo ja nousee siman pintaan merkkinä siitä koska sima on juomakelpoista[/QUOTE]
Todella kummallinen väite. Tavalliset rusinathan on kuolleita, ei ne enää miksikään turpoa! Kelluvat rusinat kelluvat juuri siksi että ne on elävänä pakastekuivattuja ja elpyvät nesteessä. Ei tarvitse olla elävän ravinnon harrastaja tämän ymmärtääkseen!

Kannattaisi nyt mennä vaikka kirjastoon ja lainata vaikka kreivitär Sparren klassinen keittokirja vuodelta 1936. HYvin perinpohjainen kuvaus löytyy.
 
Asiantuntija
Vinkkinä suosittelen, että kannattaa pistää rusinoita sukkaan ja pyörittää sitä ilmassa noin minuutin ajan. Sen jälkeen rusinat ovat niin sekaisin että kelluvat.
 
*kops* kUAli nauruun
pahuksen vaikeaa olla nauramatta ääneen, kun jaan työhuoneeni toisen henkilön kanssa ja "teen töitä" ... vedet silmissä. Hyvää vappua!

Ja oikeasti, ottaako joku tämän tosissaan ja tarjoaa "oikeita ohjeita" :D
 
ei näin
Tää video ei sitten ole herkille. Sisältää julmuutta eläintä kohtaan. Videolla syötetään juurikin tätä Lidlin Blow up raisin merkkiä eläimelle ja näette varmaankin minkä mallinen tämä eläin parka on? Ei mene kauaakaan kuin kuuluu POKS, niin saavat mopata seiniltä tuota raukkaa :( Ei kiva. Mun mielestä kelluvat rusinat on turhake ja liian isot riskit väärinkäytölle.

http://www.youtube.com/watch?v=mPP_sGuqNhI
 
Cinsinnatus
Keitetään niitä rusinasopassa kannen alla puolituntia.Rusinoihin tulee herkullinen aromi rusinasopasta. Laitetaan siivilä kattilan päälle ,johon rusinat nousevat rusinasopasta.Rusinoitten laittaminen simapulloon tapahtuu pullon ollessa vielä tyhjä ,eli pullo käännetään ylösalaisin, jolloin rusinat nousevat pullon pohjalle.Pulloon asennetaan erikoiskorkki, jossa on venttiili ilman pääsemiksi ulos ja täyttöventtiili ,josta sima ruiskutetaan pulloon.
Korkki kierretään nopeasti paikoilleen jotta rusinat eivät pääse karkuun pullosta.
Pullotuslaite maksaa noin 15 euroa nettikaupasta. Kiinasta saanee tilattua vitosella.
 
"Hartsa"
Kerrassaan hyviä vinkkejä!

Yksi hyvä keino on myös manipuloida itse simaa perunajauholla tai esim. Maizenalla kelluntaefektin luomiseksi (ns. piimäistäminen). Tässä metodissa voi siis käyttää ihan tavallisia halpisrussinoita.
 
Conrad Mikahottinen
On tainnut hameväeltä mennä rusinat ja lusikat sekaisin!

Rusinat pannaan simasuun toimesta pullonpohjaan, ja sieltä nousevat, kun hyväksi havaitsevat! Samaa rusina(reikää) siinä käytetään kuin tavallisestikin, eikä mitään erikoisvalmisteisiä.

On nykyajan vaemmeet sen verta uusavuttomia, jos eivät tuota tiedä!
 
Jhep
Täällä aikaisemmin mainittiin Bhlow Jobs (Steve Jobsin veli) Raisings, joilla saa varmasti rusinat nousemaan. Jos haluat, että rusinat pysyvät pinnalla, niin ainoa oikea vaihtoehto on Stray Up (Stray Cats bändin promo tuotteita) Raisings. Toinen hyvä vaihtoehto on myös Bush Up (George Bushin veli) Raisings, jos rusinat tarvitsevat tukea pysyäkseen pinnalla.
 
"Minä vain"
Olipas taas tyhmä viestiketju !
Tai niinhän se on että tyhmään kysymykseen tyhmä vastaus.
Fariinisokeripussin kyljessä on siman teko-ohje, enää ei kyllä kerkiä täksi vapuksi :).
Rusinat on ihan tavallisia rusinoita :D, jotka turpoessaan nousee siman pinnaööe kellumaan ja sima on valmista. namskis. Hyvää vappua kaikille :).
 

Yhteistyössä