Mistä te ostatte vapuksi niitä kelluvia rusinoita?

  • Viestiketjun aloittaja "Vieras"
  • Ensimmäinen viesti
Asiantuntija
#155 "Vanhat tavat kunniaan" puhuu asiaa. Olin juurikin tulossa päivittelemään näitä teidän uusavuttomuuksianne. Kuka haaskaa rahaa johonkin leijuviin Raise Up -rusinoihin kun kelluvatkin riittää...! Ne kuuluu itse liottaa ensin suolavedessä ja sitten lisätä simaan. Vanha, helppo ja halpa konsti. Sitten jos ne alkaa kesken kaiken laskeutumaan kun se suola niistä liukenee sinne simaan, niin sitten voidaan jo miettiä esim. Raisin Stay Up -suihketta, jota kun suihkasee siihen siman pinnalle, rusinat pysyvät hyvin pinnan tuntumassa eivätkä valahda pohjaan. Jos ei tykkää laittaa ylimääräisiä kemikaaleja elintarvikkeisiinsa, niin saatavilla on myös Push Up -tukisuodatin joka antaa rusinoille mekaanisesti tukea pullon sisällä ja pitää ne pinnalla. Suodatin sujautetaan pullon sisään (vaaditaan hieman sorminäppäryyttä) ja se koostuu pienistä kupeista jotka asettuvat rusinan ympärille ja antavat sille tukea joka suunnasta. Kannattaa ottaa rusinat mukaan kauppaan ja kysyä myyjältä apua oikean koon löytymiseksi. Olen huomannut että tavalliset Sun Maidit menee yleensä B-kuppeihin ja korintit A-kuppeihin. Jos käyttää muscatel-rusinoita niin tarvinnee C- tai D-kupin.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja ei näin;28406370:
Tää video ei sitten ole herkille. Sisältää julmuutta eläintä kohtaan. Videolla syötetään juurikin tätä Lidlin Blow up raisin merkkiä eläimelle ja näette varmaankin minkä mallinen tämä eläin parka on? Ei mene kauaakaan kuin kuuluu POKS, niin saavat mopata seiniltä tuota raukkaa :( Ei kiva. Mun mielestä kelluvat rusinat on turhake ja liian isot riskit väärinkäytölle.

Chinchilla with Raisin - YouTube
Voi KYYNEL! Minusta tämä on selvä osoitus, että asioille pitäisi vihdoin tehdä jotain. Mikseivät eläinoikeusjärjestöt ja poliittiset puolueet tee mitään, eivätkö ne halua nähdä ympärillään kaikkea tätä julmuutta.

Milloin saadaan kelluvien rusinoiden tilalle uusi muoti, josta ei aiheudu eläimille täysin turhaa kärsimystä???!
 
[QUOTE="Vieras";28406276]Onpa hauskoja juttuja.

Toivottavasti muistat aina pestä kelluvat rusinat ennen kuin syöt ne.
Niitä kun ei tuolla kaukana käsitellä silkkihansikkain.[/QUOTE]
Voiko ne laittaa tiskikoneeseen?
 
"vieras"
#155 "Vanhat tavat kunniaan" puhuu asiaa. Olin juurikin tulossa päivittelemään näitä teidän uusavuttomuuksianne. Kuka haaskaa rahaa johonkin leijuviin Raise Up -rusinoihin kun kelluvatkin riittää...! Ne kuuluu itse liottaa ensin suolavedessä ja sitten lisätä simaan. Vanha, helppo ja halpa konsti. Sitten jos ne alkaa kesken kaiken laskeutumaan kun se suola niistä liukenee sinne simaan, niin sitten voidaan jo miettiä esim. Raisin Stay Up -suihketta, jota kun suihkasee siihen siman pinnalle, rusinat pysyvät hyvin pinnan tuntumassa eivätkä valahda pohjaan. Jos ei tykkää laittaa ylimääräisiä kemikaaleja elintarvikkeisiinsa, niin saatavilla on myös Push Up -tukisuodatin joka antaa rusinoille mekaanisesti tukea pullon sisällä ja pitää ne pinnalla. Suodatin sujautetaan pullon sisään (vaaditaan hieman sorminäppäryyttä) ja se koostuu pienistä kupeista jotka asettuvat rusinan ympärille ja antavat sille tukea joka suunnasta. Kannattaa ottaa rusinat mukaan kauppaan ja kysyä myyjältä apua oikean koon löytymiseksi. Olen huomannut että tavalliset Sun Maidit menee yleensä B-kuppeihin ja korintit A-kuppeihin. Jos käyttää muscatel-rusinoita niin tarvinnee C- tai D-kupin.
Tulee kuitenkin niin paljon edullisemmaksi kasvattaa itse rusinansiemenistä kuin hankkia jälleen uusia keittiölaitteita. Mahtaako akvaariosuodatin sopia?
 
rulliva kesuna
[QUOTE="Minä vain";28406427]Olipas taas tyhmä viestiketju !
Tai niinhän se on että tyhmään kysymykseen tyhmä vastaus.
Fariinisokeripussin kyljessä on siman teko-ohje, enää ei kyllä kerkiä täksi vapuksi :).
Rusinat on ihan tavallisia rusinoita :D, jotka turpoessaan nousee siman pinnaööe kellumaan ja sima on valmista. namskis. Hyvää vappua kaikille :).[/QUOTE]

Tarvitseeko provoilla? Vaikka ap ei ehtinytkään täksi vapuksi saada kunnon simaa tehtyä aidoilla kelluvilla rusinoilla, on hällä mahis ens vappuna se tehdä nyt kun tietää mistä niitä saa ja mitä merkkiä yms. Ei kaikki ole seppiä syntyessään.
 
Virsu
Tää ketju kelluvista rusinoista on vuoden paras ja varmaan tulee olemaankin.

Eikös ole jännää että ne jotka eivät huumoria kestä ovat myös ne jotka pahoinpitelevät suomen kieltä ihan urakalla samoin kohtelevat muita ihmisä haukkumalla ja kiroilemalla yleisellä sivulla, heikkoutta kaikilla tasoilla :D kaikilla on hauskaa kai omalla tavallaan!

Hauskaa vappua kaikille!
 
Asiantuntija
[QUOTE="vieras";28406458]Tulee kuitenkin niin paljon edullisemmaksi kasvattaa itse rusinansiemenistä kuin hankkia jälleen uusia keittiölaitteita. Mahtaako akvaariosuodatin sopia?[/QUOTE]
Toki se itse kasvattaminen tulee halvemmaksi, mutta kaikilla ei ole siihen aikaa. Mutta akvaariosuodattimesta saa kyllä hieman tuunaamalla oikein hyvän välineen tuohon tarkoitukseen. Myös jos taloudessa on jo teepallo, niin paremman puutteessa rusinat voi sujauttaa sen sisälle ja huljutella siellä simassa. Eivät koske pohjaan ja sima pysyy juomakelpoisena. :)
 
Kelli
Höpön höpö, mitään kelluvia rusinoita ole erikseen myynnissä. Rusinat saa kellumaan simaan kun muuttaa siman molekyylirakennetta ja rusinoiden antioksidantit sitten konsentroituu seoksessa. Siman molekyylirakenteen muuttaminen on käytännössä helppoa hommaa. lämmönvaikutuksesta nesteen tiheys kasvaa ja saa rusinat kellumaan. Parhaimpiin tuloksiin pääsee kun nesteen joukkoon lisää aomo annoksen pääsiäiseltä jäänyttä mämmiä ja pashan jämillä vasta loisto tuloksia saakin aikaan.
 
ei ihan uusavuton
siis onhan tää joku tsoukki.... mut fakta on et normaalit rusinat laitetaan siman pullotus vaiheessa pulloon ja ne painuvat pohjaan. kun sima valmista niin rusinat nousevat pintaan, kertoen siman tekijälle "juoma on valmista" en tiedä nykyisistä rusina vaihtoehdoista et eivätkö ne nousisi pintaan. eihän ne 100% kaikki aina nouse..DD mut toi on niinkuin se idea..DD
 
"vieras"
siis onhan tää joku tsoukki.... mut fakta on et normaalit rusinat laitetaan siman pullotus vaiheessa pulloon ja ne painuvat pohjaan. kun sima valmista niin rusinat nousevat pintaan, kertoen siman tekijälle "juoma on valmista" en tiedä nykyisistä rusina vaihtoehdoista et eivätkö ne nousisi pintaan. eihän ne 100% kaikki aina nouse..DD mut toi on niinkuin se idea..DD
Mutta kun tämä on mammapalsta ja äiti-ihmisenä sitä haluaa olla tarkka, ettei lapsille tarjoa alkohoolia. Esim. kaupan simassa usein on alkohoolia (lueppa tuoteselosteet!), joten on tärkeää ensin varmistua rusinatestillä juomakelpoisuudesta.
 
Asiantuntija
Nyt on kyllä pakko varoittaa kun tässä on käynyt niin monta asiaan perehtymätöntä kommentoimassa, että älkää nyt siis hyvät ihmiset juoko tänä vappuna sellaista simaa missä ne rusinat lilluvat siellä pohjassa. Se on, kuten tässä onkin jo monesti todettu, täysin juomakelvotonta. Rusina reagoi kielteisesti simapullon pohjaan ja muodostaa yhdisteitä, jotka nauttiessa suun kautta aiheuttavat häiriötiloja, esim. kaljuuntumista tai ennenaikaista vanhenemista (harmaita hiuksia, ryppyjä), tikkuperseisyyttä (tämä on vakava tila ja vaatii pikaista hoitoa) sekä puristavan pipon tunnetta otsalla.
 
"Huolestunut"
No ihan kiva hei. Olette sitten päästäneet niitä helium-rusinoita ilmatilaan! Olkaa nyt helvetissä huolellisempia kun käsittelette niitä. Mitä luulette että rusinoille tapahtuu kun helium pikkuhiljaa karkaa niistä (vrt. vappupallo)? Nyt nuo Suomesta karanneet (vai tahallaanko päästitte ne ilmoille?) rusinat ovat sataneet Moskovaan! Ulkoministeriöstä tuli juuri tieto, että venäläiset ovat antaneet asiasta nootin: "Moskovassa sataa paskaa. Vaadimme Suomea lopettamaan päästöt välittömästi ydinsodan uhalla!" Onko nyt kiva mitä? Tuleepa hauska vappu!
 
S.P.
Luen keskustelujanne harvakseltaan, mutta onneksi linkkejä on jaossa mm. FB:ssa. Ärsyttää vaan ne ihmiset, jotka ulkopuolelta tulevat (näsä)viisastelemaan. Uskaltauduin tämän viestin kirjoittamaan, kun joistakin viesteistä kävi ilmi, että selvästikään kaikki eivät ole hoksanneet viestiketjun ideaa.

Jatkakaa samaan malliin, käyn kyllä mielelläni lukemassa :)
 
Viisastunut
Mulla lensi viime vuonna koko sima kattoon, kun laitoin liikaa kelluvia rusinoita, niin en tänä vuonna uskalla tehdä simaa ollenkaan. Kauhea siivo ja rusinanpalasia joka paikassa, haluan nautiskella vapaapäivästä enkä siivota hiki hatussa!! Onneksi sitä saa ostaa valmiina kaupasta, juuri oikeanlaisena :) Tänä vuonna aion myös syödä tosi paljon munkkirinkuloita, ne ei lihota yhtään, vaikka olisi suurikin munkin reikä!
 
  • Tykkää
Reactions: Kissimi
"joopajoo"
Alkuperäinen kirjoittaja Siäni;28406210:
Todella kummallinen väite. Tavalliset rusinathan on kuolleita, ei ne enää miksikään turpoa! Kelluvat rusinat kelluvat juuri siksi että ne on elävänä pakastekuivattuja ja elpyvät nesteessä. Ei tarvitse olla elävän ravinnon harrastaja tämän ymmärtääkseen!

Kannattaisi nyt mennä vaikka kirjastoon ja lainata vaikka kreivitär Sparren klassinen keittokirja vuodelta 1936. HYvin perinpohjainen kuvaus löytyy.
Tarkoitin turpoamisella lähinnä sitä, että kun ne likoavat sielä siman seassa, rusinat paisuvat/turpoavat koska ne imee sitä nestettä itteensä. Tarvitseeko kaikkea ottaa niin kirjaimellisesti, mutta tiedätte varmaan periaatteen.
 
"Vieras"
siis onhan tää joku tsoukki.... mut fakta on et normaalit rusinat laitetaan siman pullotus vaiheessa pulloon ja ne painuvat pohjaan. kun sima valmista niin rusinat nousevat pintaan, kertoen siman tekijälle "juoma on valmista" en tiedä nykyisistä rusina vaihtoehdoista et eivätkö ne nousisi pintaan. eihän ne 100% kaikki aina nouse..DD mut toi on niinkuin se idea..DD
Ihanko totta??
Onko se noin helppoa?
 
ärsyttävää dissausta
[QUOTE="Vieras";28406620]Ihanko totta??
Onko se noin helppoa?[/QUOTE]

No ei todellakaan ole noin helppoa - näethän tätä ketjua lukiessasi miten iso vaiva ihmisillä on ollut näiden kelluvien rusinoiden kanssa. Nuo trollikirjoitukset voi siis jättää ihan omaan arvoonsa. Haluavat varmaan päteä tai jotain.
 

Yhteistyössä