Mistä te ostatte vapuksi niitä kelluvia rusinoita?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja "Vieras", 29.04.2013.

 1. Asiantuntija

  Asiantuntija Vieras

  #155 "Vanhat tavat kunniaan" puhuu asiaa. Olin juurikin tulossa päivittelemään näitä teidän uusavuttomuuksianne. Kuka haaskaa rahaa johonkin leijuviin Raise Up -rusinoihin kun kelluvatkin riittää...! Ne kuuluu itse liottaa ensin suolavedessä ja sitten lisätä simaan. Vanha, helppo ja halpa konsti. Sitten jos ne alkaa kesken kaiken laskeutumaan kun se suola niistä liukenee sinne simaan, niin sitten voidaan jo miettiä esim. Raisin Stay Up -suihketta, jota kun suihkasee siihen siman pinnalle, rusinat pysyvät hyvin pinnan tuntumassa eivätkä valahda pohjaan. Jos ei tykkää laittaa ylimääräisiä kemikaaleja elintarvikkeisiinsa, niin saatavilla on myös Push Up -tukisuodatin joka antaa rusinoille mekaanisesti tukea pullon sisällä ja pitää ne pinnalla. Suodatin sujautetaan pullon sisään (vaaditaan hieman sorminäppäryyttä) ja se koostuu pienistä kupeista jotka asettuvat rusinan ympärille ja antavat sille tukea joka suunnasta. Kannattaa ottaa rusinat mukaan kauppaan ja kysyä myyjältä apua oikean koon löytymiseksi. Olen huomannut että tavalliset Sun Maidit menee yleensä B-kuppeihin ja korintit A-kuppeihin. Jos käyttää muscatel-rusinoita niin tarvinnee C- tai D-kupin.
   
  #176
 2. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Voi KYYNEL! Minusta tämä on selvä osoitus, että asioille pitäisi vihdoin tehdä jotain. Mikseivät eläinoikeusjärjestöt ja poliittiset puolueet tee mitään, eivätkö ne halua nähdä ympärillään kaikkea tätä julmuutta.

  Milloin saadaan kelluvien rusinoiden tilalle uusi muoti, josta ei aiheudu eläimille täysin turhaa kärsimystä???!
   
  #177
 3. "Vappupallo"

  "Vappupallo" Vieras

  Mitähän seuraavaks?! :D
  Päivän naurut tää keskustelu ainaki tarjos! :D

  http://www.dansukker.fi/fi/inspiroidu/sesonkiherkut/itse-tehty-sima-tekee-vapun.aspx
   
  #178
 4. rops

  rops Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2011
  Viestejä:
  5 274
  Saadut tykkäykset:
  0
  [QUOTE="Vieras";28406276]Onpa hauskoja juttuja.

  Toivottavasti muistat aina pestä kelluvat rusinat ennen kuin syöt ne.
  Niitä kun ei tuolla kaukana käsitellä silkkihansikkain.[/QUOTE]
  Voiko ne laittaa tiskikoneeseen?
   
  #179
 5. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Tulee kuitenkin niin paljon edullisemmaksi kasvattaa itse rusinansiemenistä kuin hankkia jälleen uusia keittiölaitteita. Mahtaako akvaariosuodatin sopia?
   
  #180
 6. [QUOTE="Minä vain";28406427]Olipas taas tyhmä viestiketju !
  Tai niinhän se on että tyhmään kysymykseen tyhmä vastaus.
  Fariinisokeripussin kyljessä on siman teko-ohje, enää ei kyllä kerkiä täksi vapuksi :).
  Rusinat on ihan tavallisia rusinoita :D, jotka turpoessaan nousee siman pinnaööe kellumaan ja sima on valmista. namskis. Hyvää vappua kaikille :).[/QUOTE]

  Tarvitseeko provoilla? Vaikka ap ei ehtinytkään täksi vapuksi saada kunnon simaa tehtyä aidoilla kelluvilla rusinoilla, on hällä mahis ens vappuna se tehdä nyt kun tietää mistä niitä saa ja mitä merkkiä yms. Ei kaikki ole seppiä syntyessään.
   
  #181
 7. Virsu

  Virsu Vieras

  Tää ketju kelluvista rusinoista on vuoden paras ja varmaan tulee olemaankin.

  Eikös ole jännää että ne jotka eivät huumoria kestä ovat myös ne jotka pahoinpitelevät suomen kieltä ihan urakalla samoin kohtelevat muita ihmisä haukkumalla ja kiroilemalla yleisellä sivulla, heikkoutta kaikilla tasoilla :D kaikilla on hauskaa kai omalla tavallaan!

  Hauskaa vappua kaikille!
   
  #182
 8. "Eevi"

  "Eevi" Vieras

 9. Asiantuntija

  Asiantuntija Vieras

  [QUOTE="vieras";28406458]Tulee kuitenkin niin paljon edullisemmaksi kasvattaa itse rusinansiemenistä kuin hankkia jälleen uusia keittiölaitteita. Mahtaako akvaariosuodatin sopia?[/QUOTE]
  Toki se itse kasvattaminen tulee halvemmaksi, mutta kaikilla ei ole siihen aikaa. Mutta akvaariosuodattimesta saa kyllä hieman tuunaamalla oikein hyvän välineen tuohon tarkoitukseen. Myös jos taloudessa on jo teepallo, niin paremman puutteessa rusinat voi sujauttaa sen sisälle ja huljutella siellä simassa. Eivät koske pohjaan ja sima pysyy juomakelpoisena. :)
   
  #184
 10. Kelli

  Kelli Vieras

  Höpön höpö, mitään kelluvia rusinoita ole erikseen myynnissä. Rusinat saa kellumaan simaan kun muuttaa siman molekyylirakennetta ja rusinoiden antioksidantit sitten konsentroituu seoksessa. Siman molekyylirakenteen muuttaminen on käytännössä helppoa hommaa. lämmönvaikutuksesta nesteen tiheys kasvaa ja saa rusinat kellumaan. Parhaimpiin tuloksiin pääsee kun nesteen joukkoon lisää aomo annoksen pääsiäiseltä jäänyttä mämmiä ja pashan jämillä vasta loisto tuloksia saakin aikaan.
   
  #185
 11. siis onhan tää joku tsoukki.... mut fakta on et normaalit rusinat laitetaan siman pullotus vaiheessa pulloon ja ne painuvat pohjaan. kun sima valmista niin rusinat nousevat pintaan, kertoen siman tekijälle "juoma on valmista" en tiedä nykyisistä rusina vaihtoehdoista et eivätkö ne nousisi pintaan. eihän ne 100% kaikki aina nouse..DD mut toi on niinkuin se idea..DD
   
  #186
 12. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Mutta kun tämä on mammapalsta ja äiti-ihmisenä sitä haluaa olla tarkka, ettei lapsille tarjoa alkohoolia. Esim. kaupan simassa usein on alkohoolia (lueppa tuoteselosteet!), joten on tärkeää ensin varmistua rusinatestillä juomakelpoisuudesta.
   
  #187
 13. Asiantuntija

  Asiantuntija Vieras

  Nyt on kyllä pakko varoittaa kun tässä on käynyt niin monta asiaan perehtymätöntä kommentoimassa, että älkää nyt siis hyvät ihmiset juoko tänä vappuna sellaista simaa missä ne rusinat lilluvat siellä pohjassa. Se on, kuten tässä onkin jo monesti todettu, täysin juomakelvotonta. Rusina reagoi kielteisesti simapullon pohjaan ja muodostaa yhdisteitä, jotka nauttiessa suun kautta aiheuttavat häiriötiloja, esim. kaljuuntumista tai ennenaikaista vanhenemista (harmaita hiuksia, ryppyjä), tikkuperseisyyttä (tämä on vakava tila ja vaatii pikaista hoitoa) sekä puristavan pipon tunnetta otsalla.
   
  #188
 14. "Huolestunut"

  "Huolestunut" Vieras

  No ihan kiva hei. Olette sitten päästäneet niitä helium-rusinoita ilmatilaan! Olkaa nyt helvetissä huolellisempia kun käsittelette niitä. Mitä luulette että rusinoille tapahtuu kun helium pikkuhiljaa karkaa niistä (vrt. vappupallo)? Nyt nuo Suomesta karanneet (vai tahallaanko päästitte ne ilmoille?) rusinat ovat sataneet Moskovaan! Ulkoministeriöstä tuli juuri tieto, että venäläiset ovat antaneet asiasta nootin: "Moskovassa sataa paskaa. Vaadimme Suomea lopettamaan päästöt välittömästi ydinsodan uhalla!" Onko nyt kiva mitä? Tuleepa hauska vappu!
   
  #189
 15. S.P.

  S.P. Vieras

  Luen keskustelujanne harvakseltaan, mutta onneksi linkkejä on jaossa mm. FB:ssa. Ärsyttää vaan ne ihmiset, jotka ulkopuolelta tulevat (näsä)viisastelemaan. Uskaltauduin tämän viestin kirjoittamaan, kun joistakin viesteistä kävi ilmi, että selvästikään kaikki eivät ole hoksanneet viestiketjun ideaa.

  Jatkakaa samaan malliin, käyn kyllä mielelläni lukemassa :)
   
  #190
 16. Vappupukki

  Vappupukki Vieras

  Kyllä niitä saa ihan lähikaupastakin. Niitä pitää kysyä tiskiltä, koska ne ovat takahuoneessa punnuksen alla. Muutenhan pikkupojat päästävät ne kattoon.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #191
 17. Viisastunut

  Viisastunut Vieras

  Mulla lensi viime vuonna koko sima kattoon, kun laitoin liikaa kelluvia rusinoita, niin en tänä vuonna uskalla tehdä simaa ollenkaan. Kauhea siivo ja rusinanpalasia joka paikassa, haluan nautiskella vapaapäivästä enkä siivota hiki hatussa!! Onneksi sitä saa ostaa valmiina kaupasta, juuri oikeanlaisena :) Tänä vuonna aion myös syödä tosi paljon munkkirinkuloita, ne ei lihota yhtään, vaikka olisi suurikin munkin reikä!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #192
 18. "dille"

  "dille" Vieras

  Meillä laitetaan tuoreet viinirypäleet simaan ja siinä käydessä sitten muuttuvat ruskeiksi ja kelluvat koko ajan.
   
  #193
 19. Tuplarusina

  Tuplarusina Vieras

  papalle kun laittaa pelastusliivit päälle,niin rusinat kelluu.
   
  #194
 20. "joopajoo"

  "joopajoo" Vieras

  Tarkoitin turpoamisella lähinnä sitä, että kun ne likoavat sielä siman seassa, rusinat paisuvat/turpoavat koska ne imee sitä nestettä itteensä. Tarvitseeko kaikkea ottaa niin kirjaimellisesti, mutta tiedätte varmaan periaatteen.
   
  #195
 21. "Vieras"

  "Vieras" Vieras

  Ihanko totta??
  Onko se noin helppoa?
   
  #196
 22. Birgitte

  Birgitte Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2012
  Viestejä:
  2 357
  Saadut tykkäykset:
  2
 23. http://m.iltasanomat.fi/viihde/art-1288561395129.html?ref=mob-traf-hs-frontpage-4
   
  #198
 24. "Simasuu"

  "Simasuu" Vieras

  Tuolla niitä myydään:
  http://www.ihmeellinenhuone.fi/
   
  #199
 25. [QUOTE="Vieras";28406620]Ihanko totta??
  Onko se noin helppoa?[/QUOTE]

  No ei todellakaan ole noin helppoa - näethän tätä ketjua lukiessasi miten iso vaiva ihmisillä on ollut näiden kelluvien rusinoiden kanssa. Nuo trollikirjoitukset voi siis jättää ihan omaan arvoonsa. Haluavat varmaan päteä tai jotain.
   
  #200
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti