Mistä terveimpiä lapsia?

  • Viestiketjun aloittaja Mistä
  • Ensimmäinen viesti
Kiinaäiti
Ja vielä sellainen tarkennus, että Kiinasta ei tällä hetkellä voi toivoa kuin 0 - 2 -vuotiasta tai sitten vanhempaa lasta, olikos sen raja nyt 6 vuotta?

Eli jos on esim. 48-vuotias, eikä halua kouluikäistä, Kiina jää pois laskuista.
 
eli siis
Kun Kiinan uudet säännöt kai kieltävät ikärajoitteet, niin vanha ei sitten enää saa adoptoida sieltä. Se juuri tässä minua harmittaa. Harmittaa, että Kiinalla ei varmaankaan olisi yläikärajaesteitä, mutta ne siis asettaa Suomen adoptiolautakunta. Kiinassahan ikää kunnioitetaan.

Mieheni täyttää pian jo 45. Minusta tuo ikäraja voisi olla vaikka 50. Elinikäkin on hurjasti noussut ja ihmiset ovat terveempiä pidempään. Kouluikäistä en haluaisi adoptoida, kun menettäisin koko varhaislapsuuden ja tällöin adoptiolapsi olisi biologista lastani vanhempi.

Parivuotiaan voisin hyvinkin ottaa, mutta Kiina ei siis suostu tämmöiseen.
 
Kun ei siellä ole
niitä adoptiovapaita parivuotiaita. Siksi Kiina ei "suostu".

Kiina on tehnyt valtavasti töitä saadakseen lapset mahdollisimman pieninä uusiin koteihinsa, mikä on pelkästään positiivinen asia.

Minusta se ikäraja on ihan oikea. Lionnollinen ja järkevä. Viisikymppinen ei ole enää vauvan vanhempi.

 
Essiorvokki
Miehesi iän lisäksi mahdollisessa adoptioluvassanne huomioidaan biologisen lapsesi ikä. Adoptiolapsen pitää Suomen käytännön mukaan tulla aina nuorimmaksi lapseksi perheeseen!
 

Onko siis suurin kriteeri lapselle se, että hänen on oltava terve? Lapsi ei todellakaan ole mikään tavara joka valitaan kaupasta tietyin ehdoin, on oltava terve, tyttö yms. jos todella haluaa äidiksi ja lapsen ja saada lapsen, eikö olisi silloin oltava valmis ottamaan lapsi vastaan juuri omana itsenään, sellaisena kun hän on? Ei se lapsi ole mikään näyttelyesine.Kaikki lapset ovat samanarvoisia.

Sitäpaitsi, eihän biologiselle lapsellekaan voi esittää tiettyjä vaatimuksia.Emme voi toivoa kriteerejä siitä, millainen lapsi sieltä on tultava. se tulee mikä tulee,eikö jokainen lapsi ole vanhemmilleen yhtä rakas ja ainutlaatuinen juuri sellaisena kun on? Jos lapsen suurin kriteeri on se,että hänen on oltava terve ja täydellinen niin silloin ollaan kyllä hakoteillä.
 
Mielenkiintoinen palsta ja hienoja ajatuksia!
Tuntuu hassulta ettei adoptiolapsesta saa toivoa samoja asioita kuin biologisesta, että lapsi olisi terve! Luulen, että adoptoineet tai sitä harkitsevat ovat käyttäneet paljon itsekkäitä ja epäitsekkäitä ajatuksia lapsen hankinnassa, ja toive lapsen terveydestä ei ole edes itsekäs!!
Sitä paitsi, nykyisen adoptiokäytännön mukaan jokainen joutuu tekemään sen valinnan haluaako adoptoida "terveen" vai erityistarpeita vaativan lapsen...vaikka lapsi ei olekaan kauppatavaraa käytäntö on tämä!
 
sanuk
Jatkan vielä viestiin jossa valaistiin fiksusti adoptioon luovutuksen taustatekijöitä kehitysmaissa. Täällä länsimaissahan ei-toivotut raskaudet hoidetaan yleensä "siististi" abortilla. Esimerkiksi Thaimaassa uskotaan sielunvaellukseen ja aborttia pidetään murhana, hyvin pahana tekona josta seuraa huonoa karmaa. Adoptioon luovuttamisen taustalla ei siis todellakaan ole aina päihteet tai "huonotapaisen elämän viettäminen". En ole varma mitä kirjoittajat mahtavat tarkoittaa huonotapaisella/huonolla elämällä, prostituutiotako? Se ei vissiinkään onneksi ole geneettisesti periytyvää. ...Lapsen taustasta ei voi kuitenkaan antaa takuita, ja adoptoijan on pystyttävä suhtautumaan tuomitsematta kaikenlaisiin mahdollisiin taustatarinoihin.

Päihteiden käytöstä löytyy jonkun verran tietoa: olen jostain lukenut / kuullut että Euroopasta adoptoitavien lasten taustalla olisi eniten päihteiden väärinkäyttöä. Esimerkiksi Suomessa tuskin kenenkään olisi pakko antaa lastaan adoptoitavaksi taloudellisista syistä, mikä kehitysmaissa on yleisin syy. Esimerkiksi Thaimaalaisessa kulttuurissa naisten alkoholinkäyttö on hyvin harvinaista. Eri maiden yleisimmistä huumeista, ja niiden mahdollisista vaikutuksista sikiöön, löytyy netistä tietoa.
 
Onkohan aloittaja nyt miettinyt asian ihan loppuun asti, siis haluaako lapsen? Ihan millä konstilla vaan, mistä vaan lapsen saa voi saada terveen tai sairaan. Minä voin synnyttää sairaan lapsen tai sinä vaikka ei huumeita tms käytettäisikään. Ainakin adoptioneuvonnassa kannattaa miettiä mitä sanoo (yhdenlapsenpolitiikka = terve lapsi jne), jos tosiaan lapsen haluu.
 
ymmärsinkö oikein että kiina on mahdollinen esim. jos on valmis adoptoimaan 6v. tai sitä vanhemman ja voikohan sen rajata että 6-7 v.
tietysti olettaen että omat lapset ovat sen ikäisiä että adoptio lapsi tulisi nuorimmaiseksi.
 
Kimppa
Olisi kiinnostavaa kuulla, millaisia nuo varhaisen hylkäämisen aiheuttama käytös on ollut. Tai miten se on näkynyt käytännössä? Se, että lapsella on rankka kokemus/ kokemuksia takana. Onko se eroahdistusta, rajojen koettelua, painajaisia.., mitä?
 

Yhteistyössä