Mistä tietää onko kädessä murtuma?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vieras, 28.07.2009.

 1. vieras

  vieras Vieras

  Kaaduin lauantaina pyörällä pahasti ja käteen sattu pahiten, olen käyny päivystyksessä, mut mitään ei kuvattu, lääkäri vaan taivutteli kättä ja sanoi että pelkkä ruhjevamma. Käsivarsi tuosta kyynerpäästä alaspäin on sininen ja mustelmilla, niin kipeä, että pitkähihasta paitaakin on vaikea pitää. Turvotusta myös.

  Musta alkaa tuntumaan että siinä vois olla murtuma, vai voiko ruhjevamma olla näin kipeä ja kolmatta päivää?

  Mulla oli sen kaatumisen jälkeen koko yläkroppa kipeenä, kyljet ja rintakehä...mutta nekin on alkanu jo paranemaan, eikä pahemmin ole kipeenä.
   
  #1
 2. jep

  jep Vieras

  käyppä uudelleen lääkärissä ja vaadi kuvaus. joskaan nyt ei paljon enää ole tehtävissä jos siellä murtuma onkin...
   
  #2
 3. ap

  ap Vieras


  Miksi ei oo mitään tehtävissä? Mulla oli kerran kämmenessä murtuma, olin sen kanssa 10 päivää kotona, kunnes en enää kestäny kipua ja menin päivystykseen, se kuvattiin ja kipsattiin...parani hyvin.
   
  #3
 4. Huisi hippu

  Huisi hippu Vieras

  vaikka ois murtuma, hiusmurtumakin ei sille tehtäis muuta kuin tukiside. paranee viikossa tai kahdessa jot et liikuttele sitä, mulla meni joskus ranne kun keinuin keunussa, kädellä otin vastaan kun osuin puuhun, kuvattiin, ei ollu murtumaa. kun mun sormen keskimmäisestä luusta lohkes pala, siis selvä murtuma sormeni turposi, oli kipee päivän, 2viikkoo paketissa ja sit alko toimia normaaliin tapaan.
   
  #4
 5. Turbojurpo

  Turbojurpo Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2008
  Viestejä:
  16 765
  Saadut tykkäykset:
  8
  Lauantaisin saattaa kuvantamispalveluja olla huonosti saatavilla. Käy arkipäivänä kättäsi valittamassa ja voit päästä paremmin kuviin.
   
  #5
 6. vieras2

  vieras2 Vieras

  Kannattaa käydä kuvauttamassa... itselläni oli rannemurtuma, liukastuin lauantaina iltapäivällä, kävin päivystyksessä ja lääkäri käänteli/väänteli kättä ja totesi ettei rajua murtumaa näytä olevan, mutta pitäisi käydä vielä röntgenissä seuraavan päivänä. Kävin kuvissa ja murtuma löytyi.

  Sunnuntaina kuvien perusteella nuori lääkäri (kandi?) päätteli että hoidoksi riittää pelkkä lasta ja side. Kysyin asiaa vielä myöhemmin terveyskeskuksen "omalääkäriltämme", hän oli sitä mieltä että ranne vaatii kipsilastan. Loppujen lopuksi ranne kipsattiin torstaina eli noin viisi päivää myöhemmin kuin ranne murtui.
   
  #6
 7. ap

  ap Vieras

  Voinko mennä suoraan päivystykseen tän kanssa vai pitääkö ensin yrittää aikaa terveyskeskuksesta? Viimeksi menin päivystykseen kun oli murtuma, eikä ainakaan sanottu ettei olis saanu mennä.
   
  #7
 8. 1

  1 Vieras

  Kaaduin pari päivää sitten luistellessani, ja ranteeni vääntyi. Ranteeni oli koko loppu päivän kipeä, mutta kipu kuitenkin helpotti iltaa myöten. Seuraavana aamuna kipu oli jo lähtenyt. Kuitenkin iltaa myöten kipu tuli takaisin. Ranteeseeni sattuu jos nostan jotain painavaa, tai heilutan kättäni. Minulla ei kuitenkaa ole mustelmia, eikä käteni ole turvonnut. Onko mahdollista että minulla olisi veneluun murtuma?
   
  #8
 9. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Miksi ihmeesä et mene lääkäriin, ei sitä murtumaa ilman röntgenkuvaa löydä.
   
  #9
 10. Sartsuu

  Sartsuu Vieras

  Eli oltiin tänää laskettelemassa menin vahingossa sellasta "karusellia" päin ranne on ollut siitä asti mustelmilla ja turvonnut voisikohan ranteessa olla murtuma
   
  #10
 11. torvi

  torvi Vieras

  Itselle on käynyt just sama ja sillon menin heti lääkäriin. Jos siinä onkin murtuma niin se voi johtaa kuolioon johonka taas ei ole parannuskeinoa vaan käsi amputoidaan
   
  #11
 12. torvi

  torvi Vieras

  Sinun kannattaisi käydä näyttämässä sita ajoissa
   
  #12
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti