J

vierailija
Siinä Nurmijörvessä on vain yksi mutta: Marinin hallitus haluaa kieltää autolla töihin ajamisen tai ainakin se tekee siitä niin kallista ettei kaikilla ole Marinin hallituksen "kunnianhimoisen" ilmastopolitiikan toteuttamisen jälkeen ole enää varaa käydä töissä.
 
vierailija
Nurmijärvi on ihan näppärä, mutta ainakin meidän perheessä tämä vaatii kaksi autoa, jotta arki toimii. Työvuorot eivät vain mene yksiin, joten siksi kaksi. Ja tosiaan, jos autoilu tehdään törkykalliiksi niin silloin ei enää käydä töissä Hki-Vantaa-sektorilla Nurmijärveltä.
 
vierailija
Talon rakentaminen tähtää varmasti useamman vuoden elämiseen, joten kannattaa todella miettiä tuo kulkeminen. Itse suosittelisin miettimään jotain radanvarsikaupunkia, vaikka sitten vähän kilometrimääräisesti kauempaa. Autoilijoita ajetaan ahtaalle eikä se tule muuttumaan. Miten olisi Kerava-Jokela-Hyvinkää -sektori?
 
vierailija
Meillä ei ole mahdollisuutta käydä julkisilla töissä, tai menisi ainakin hyvin kalliiksi. Työpaikat ovat liikkuvia, voivat vaihdella espoon länsiosasta vantaan itäosaan. Myös lähikunnissa voi olla. Siinä mielessä Hyvinkää, eritoten Jokela on melko huonoja vaihtoehtoja. Keravalla, Järvenpääsaä ja muissa lähikunnissa ei ole sopivia tontteja ole
Vielä kalliimmaksi se tulee aikanaan kulkea henkilöautoilla.
 
vierailija
Rajamäen päältä ei mene kauheasti lentokoneita (Nurmijärven kirkonkylän kohdalta vielä menee), eli onhan siellä aika rauhallista + uimahalli. Jotkut huhut kyllä kertovat, että sinne ollaan rakentamassa hankalamman nuorison sijoituskotia, mutta mennee vielä valituskierrokselle. Ja aikansa saa Helsinkiin körötellä. Mutta mistä nyt kukakin tykkää.
 
Voi olla, mutta meille tärkeää on myös työmatkoihin menevä aika. Nykyinen työmatka 30min autolla yhteensuuntaan, julkisilla sama matka olisi 1h 20min. Kesken päivän vaihdettava välillä kohdetta, niin julkiset ei oikein sovi tähän työhön. Meillä myös työnantaja maksaa hyvät matkakorvaukset, ettei silleen mitenkään miinukselle jäädä
Miten olisi Lohja? Nyt pääsee moottoritietä kehien sisäpuolelle nopeasti ja jos sattumalta hallituksen lupaus toteutuisi, olisi tulevaisuudessa nopea junayhteys käytössä.
https://www.etuovi.com/myytavat-tontit/lohja
 
vierailija
Itse Rajamäellä lapsuuden asuneena voin vain suositella lämpimästi paikkaa. Sieltä löytyy pariskunnille sekä myös lapsiperheille kaikki tarvittava läheltä ja isommat kaupat löytyvät Hyvinkäältä. Alueena Rajamäki on rauhallinen ja alueelta löytyy hyvät ulkoilualueet ja Helsinkiin ajaa noin tunnissa riippuen tietysti ruuhkista yms.

Jos perheessä on pieniä lapsia jotka tarvitsevat päiväkotia niin sitä paikkaa ei välttämättä saa juuri Rajamäeltä, koska siellä niin paljon tarvetta päiväkoti paikoista mutta Nurmijärven kirkonkylällä joka on noin 10 kilometrin päässä löytyy myös hyviä päiväkoteja ja se on myös kätevästi moottoritien varressa.

Iso peukutus siis Rajamäelle!
 
Lohja on Suomen sateisimpia paikkoja.
Ja siellä on kaikki Suomen punkit.
Sateesta on vain hyötyä, ei tarvitse kesällä käyttää kuutioittain vesijohtovettä nurmikon vihreänä pitämiseen. Niitä punkkeja ei pihalle tule, jos sitä nurmikkoa leikkaa. Pahimmat punkkiseudut Suomessa ovat Paraisten ja Kotkan saaristossa, siellä saa punkinpuremasta todennäköisimmin taudin.
 
vierailija
Katso Lohjan Routio. Siitä nopeasti moottoritielle ja uusi koulu ja päiväkoti on vieressä. Muijala myös hyvä, mut siellä ei välttämättä löydy helpolla tonttia.
 

Yhteistyössä