Mistä tulee tämä käsitys, ettei lapsille saisi pitää kuria muuten kuin keskustelemalla?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Yksi tuttu kauhistelee kun meillä kuritetaan lapsia jos lapset eivät tottele. Kuulemma se on julmaa eikä auta mitään ja tekee vaan lapsesta silmänpalvojan.

Mutta samaan aikaan se itse joutuu anelemaan lapsiaan tottelemaan ja lapset suomeksi sanottuna nauravat munattomalle äidilleen päin naamaa.

Mietin vaan, että koska se on alkanut uhohtua ihmisiltä, että lapsillakin on oma tahto ja oma etu? Aikuisten kohdalla sentään useimmat vieläkin ymmärtävät, että lakikirja ilman sakkoja ja vankilaa tarkoittaa kaaosta ja anarkiaa.
 
vierailija
Niin siis mitä kuritusta? Huoneeseen miettimään vai tukkapölly, lakikirjassahan lukee, että tukkapölly alkaa olla jo rikos.
Etkä sinä tiedä, mitä se "anelu" oikeasti on. Ehkä lapset eivät käyttäydy silloin, kun vieraita on paikalla, mutta muuten ovat yksiä enkeleitä.
 
vierailija
On aatteita ja periaatteita joita halutaan noudattaa oli seuraukset mitkä hyvänsä. Halutaan joku korkeampi ja pyhä juttu jota noudatetaan sokeasti. Ennen se oli yleensä uskonto ja nykyään taas tosiaan joku aate tai periaate. Lahkolaissaarnaajan kiihkolla paasataan jostain "lasten oikeudesta" joka on meille pyhästi asetettu ja jota tulee noudatettaman aikojen loppuun asti, aamen.
 

Yhteistyössä