mitä hyvää teette avokadosta???

  • Viestiketjun aloittaja ap
  • Ensimmäinen viesti
A shadieeyah
Alkuperäinen kirjoittaja umbrella78:
Alkuperäinen kirjoittaja A shadieeyah:
pirtelöä.
puoli avocadoa,hunajaa ja 3dl maitoa ja tehosekkarilla sekaisin.
Nam, kuulostaa hyvältä :p
on se..ja :ashamed: :whistle: ;) lemmenjuoma..no joo ainakin anopin kotimaassa plus ryyditettynä kourallisella pähkinöitä jos haluaa :saint:
 
halipupu
Mun äiti teki sellaista, että koversi avokadosta sisuksen pois ja soseutti, sekaan katkarapuja ja oliskohan ollu myös raejuustoa ja mausteeksi ainakin vähän aromisuolaa. Valmis avokado-katkarapusalaatti tarjoillaan sitten niistä tyhjiksi koverretuista avokadonkuorista. En enää muista ihan tarkasti reseptiä, mutta voin kyllä kysyä sen, koska haluaisin tehdä itsekin näitä vaikka viikonloippuna alkupalaksi.
 
Avokadoa laitan salaatteihin, leivän päälle viipaloituna, välillä ihan sellaisenaan tilkalla balsamviinietikkaa päällä :p Sisko tekee välillä meille guacamolea.

Mistä te löydätte kypsiä avokadoja? Meillä ainoastaan kallis pieni lähikauppa myy kypsinä, muualla ovat kovia ja vihreitä...
 
Rukoilijasirkka
Alkuperäinen kirjoittaja ninaTT:
Avokadoa laitan salaatteihin, leivän päälle viipaloituna, välillä ihan sellaisenaan tilkalla balsamviinietikkaa päällä :p Sisko tekee välillä meille guacamolea.

Mistä te löydätte kypsiä avokadoja? Meillä ainoastaan kallis pieni lähikauppa myy kypsinä, muualla ovat kovia ja vihreitä...
Pitää aina valikoida ja sit pitää keittiön pöydällä pari päivää. raakoja saa melkein joka paikasta kyllä. :/
 
Alkuperäinen kirjoittaja ninaTT:
Avokadoa laitan salaatteihin, leivän päälle viipaloituna, välillä ihan sellaisenaan tilkalla balsamviinietikkaa päällä :p Sisko tekee välillä meille guacamolea.

Mistä te löydätte kypsiä avokadoja? Meillä ainoastaan kallis pieni lähikauppa myy kypsinä, muualla ovat kovia ja vihreitä...
aika koviahan ne on kaupasta kotiin kannettuna, täytyy aina ennakoida tuo avocadon himo :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Rukoilijasirkka:
Alkuperäinen kirjoittaja ninaTT:
Avokadoa laitan salaatteihin, leivän päälle viipaloituna, välillä ihan sellaisenaan tilkalla balsamviinietikkaa päällä :p Sisko tekee välillä meille guacamolea.

Mistä te löydätte kypsiä avokadoja? Meillä ainoastaan kallis pieni lähikauppa myy kypsinä, muualla ovat kovia ja vihreitä...
Pitää aina valikoida ja sit pitää keittiön pöydällä pari päivää. raakoja saa melkein joka paikasta kyllä. :/
Moni luulee, että avokadon kuuluu olla raikkaan vihreä :whistle: (jotain lajiketta olen maistanu, joka oli vihreänä ok, mutta ne isot ei tod ole)
 
A shadieeyah
vinkki minkä joskus joku kokki antoi ja sillä se on toiminu..tietty kuoren väri ruskeisempi ja kokeilee näppituntumalla..
mutta siinä kapeammassa päässä on se ruskea nypylä niinku kannan jämä..
sitä kun painaa alaspäin ja jos se joustaa tarpeeksi niin on kypsää.
 
"vierailija"
en muista nyt miten söin avokadoni, mutta rakkaani kanssa sen kuitenkin söin, vai oliko se joku muu nainen. rakas se kuitenkin oli, sillä rakastan naisia, mutta en muista kuka nainen se oli.taisi olla naapuri, tai sitten se oli joku muu. voi olla että se oli jostain toisesta kaupungista. mutta nainen kuitenkin. ja rakas minulle. en oikein muista.
terveisin demsntikko vai mikä se oli. en muista.
 
pakko kertoa
Ihan pakko kehua, että avokadoa kun muussaa ja maustaa valkosipulilla, sipulilla, tirauksella sitruunaa ja lisäksi sipulikeittoaineksia eli sitä mausteseosta niin avot!! Aivan ihanaa ja siihen sit dippailen milloin mitäkin :) tai syön ihan sellaisenaan. Katkarapujen kanssa myös hyvää. Suosittelen ja sipulikeittoaineksia laittaa vain sen verran kuin itse haluaa :)
 

Yhteistyössä