Mitä maksaa tuolin verhoilu?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Ap, 07.01.2009.

 1. Ap

  Ap Vieras

  Onko se vaikeaa tehdä ite? Saako mistää päällisiä puunojallisiin nojatuoleihin.
   
  #1
 2. Nalkuttava Talonmies

  Nalkuttava Talonmies Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2007
  Viestejä:
  28 309
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole vaikeaa tehdä itse, jos tekee irtopäällisen. Vaikeampaa, jos tekee kiinteän. Ikeasta ja nettimyyntifirmoista saa irtopäällisiä, mutta usein ne eivät sovi kaikkiin tuoleihin. Onko kyseessä ruokatuoli vai nojatuoli. Ruokapöydän istuimen verhoilu on helppoa ja halpaa...

  Verhoilu maksaa kankaan mukaan + langat + koristenauhat/tarranauhat + kaavapaperi + vanha lakana. Kannattaa suosiolla ostaa laadukas kangas, jos tekee esim nojatuoliin päällisen. Sellaisen joka kestää pesua ja kulutusta.

  Kaavapaperista kannattaa tehdä ekat kaavat tuolin päällä. Sitten teet haluessasi lakanasta testipäällisen ja korjaat kaavat (isontamista/pienentämistä). Mä kyllä viilasin osia suoraan tuolin päällä eli tein rauhallisessa tahdissa ja sovitin tuoliin joka välissä.
   
  #2
 3. vieras

  vieras Vieras

  Minä verhoilutin penkin, talonpoikaistyylinen eli maksoi kankaineen 1500 mk eli aikaa on ja kangas maksoi 300 mk metri ja meni 3 m eli työnhinnaksi jäi noin 600 mk.
   
  #3
 4. miljoonakala

  miljoonakala Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2004
  Viestejä:
  3 762
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuolin muodosta riippuen vaihtelee vaikeus mutta ei se nyt mitään ydinfysiikkaa ole. Kunnollinen kangas maksaa, tuolia ei oikein kannata lähteä verhoilemaan millään pilipalikankaalla vaan ihan kunnon huonekalukankaalla. Se maksaa sitten kyllä vähän enempi kuin ihan tavis kangas.

  Lisään vielä että verhoilua kannattaa miettiä huolella. Kiinteää verhoilua ei ole aina pakko tehdä vaan irtonaisellakin pärjää joskus.
  Napit, soljet yms. kiristimet ja kiinnittimet vaan käyttöön.
   
  #4
 5. viima80

  viima80 Vieras

  mene työväenopistoon kurssille jos haluat tehdä itse. monissa alkoi nyt keväälläkin. tänään alkaa ilmoittautuminen!!! ja jos ammattilaiselle viet niin riippuu ihan millainen tuoli sinulla on. kannattaa ottaa kuva mukaan ja mennä kysymään.
   
  #5
 6. Ap

  Ap Vieras

  Kiitos teille :) tuolit on nojatuolit, sellaiset jossa istuin ja selkänoja ovat pehmeät mutta käsinojat (vai mitkä ne on) ovat puuta ja ne saa ruuvattua irti. Helpoinhan tietysti olis irtopäällinen kun en ole oikeen ompelun ammattilainen... Aiemmin näissä on ollut vaan sellaiset tukevat "liinat" päällä, mutta niistä sivuilta näkyy vanha väri ja haluaisin värimuutosta... No pitää alkaa katsella hintoja ja irtopäällisiä.
   
  #6
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti