Mitä mieltä ootte äidistä joka asuu kirjastossa??

  • Viestiketjun aloittaja lue lisää
  • Ensimmäinen viesti
lue lisää
Menee aina heti kirjastoon kun se aukeaa lastensa kanssa. Kantaa koko ajan kirjoja....eikä oo koskaan kyennyt sosiaaliseen elämään. Lukee kirjoista kaiken eikä sillä oo mitään elämisen oppimista eikä mitään muutakaan. Näkö on huonontunut lisää kun koko ajan vaan lukee ja lukee ja optikot kieltäneet lukemisen. Vaatteet on aina samat ryysyt ja harmaata ja mustaa aina päällä. Vaatteet on nukkasia ja rumia.
 
vierailija
Luettavan teoksen tms. arvo on suoraan verrattavissa siihen miten paljon se kuluttaa näköä.

Seiska -Voi lukea aivan huoletta miten paljon haluaa.
Iltasanomat, Iltalehti -Voi lukea turvallisesti kaksi kertaa viikossa.
erilaiset lastenkirjat -Voi lukea turvallisesti kerran viikossa ja lapsille riittää kyllä harvemminkin olevat satuhetket.
erilaiset hömppäkirjat -Voi lukea turvallisesti kerran kahdessa viikossa.
koulukirjat -Turvallista lukea vain kerran kuukaudessa.
dekkarit yms -Kannattaa lukea korkeintaan kerran puolessa vuodessa yksi sivu.
tietosanakirjat yms. -Selvästi näkökykyä vaurioittavaa ja niistä saadun tiedon määrä ei riitä korvaamaan menetettyä näköä. Vältä näiden lukemista viimeiseen asti.
Dostojevski yms. -hulluko olet! Haluatko sokeutua!?!
 
  • Tykkää
Reactions: Mythago
vierailija
Tää on varma tieto että näkö huonontunut koko ajan lisää. Ei sillä että mua kiinnostaisi. Sitä taas kiinnostaa muut asiat kun omat....
Näkö huonontuu ihan muista syistä kuin lukemisesta. Lukeminen voi rasittaa silmiä, jos valaistus on huono, silmälaseissa on väärä vahvuus, sitä tekee koko päivän lepuuttamatta välillä silmiä yms. Mutta näkökykyä lukeminen ei vie tai sitten meillä olisi tuhansittasin työnsä puolesta paljon lukevia sokeita huollettavanamme. Hyvin monet ihmiset kun lukevat työssään näytöltä, papereista, kirjoista koko työpäivänsä ajan. Yhtä lailla sinä voit pilata silmäsi toljottamalla koko päivän nettiä, roikkumalla tällä palstalla kommentoimassa toisten lukuharjoituksia ajattelematta, miten näyttö (luurissa, kannettavassa, tabletissa, pöytäkoneessa) on tuhoisampaa kuin kirjan sivu. NÄytöltä katsominen kuivattaa silmäsi, aktivoi sinua liikaa silloin kun pitäisi levätä (ja mieti lapsiasi, miten saat heidät nukkumaan roikuttuaan jonkun pelin ääressä kirkkaan valon ääressä), kuivattaa ihoasi jne. Tätä kaikkea kirjat eivät tee.

JOs olet huolissasi tämän kyseisen tyypin liikunnallisesta puolesta,niin pysy aiheessa. Älä kiinnitä epäolennaiseen huomiota ja etenkään, kun et ole selvästikään ole terveydenhuollon ammattilainen.
 

Yhteistyössä