Mitä tarjota vieraalle jolla Crohnin tauti?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Hei Paula! Tervetuloa vaikka meidänkin osastolle hoitoon! Paska haisee ja veri lentää perseestä mutta lupaan että meillä on hyvät lääkkeet sinullekin :cautious: (y)
Ilman kortisonia ei varmaan tulla toimeen pitkiin aikoihin? Ruoasta nyt olikin kysymys eikä mulla ole mitään vaivaa eikä lääkitystäkään. Ei teiltä työt lopu, vaikka ne Adderat ja muut - ainakin karrageenia E407 sisältävät tuotteet kiellettäisiin kokonaan, sillä sehän aiheuttaa tulehdusta. Voisithan nyt kertoa, mitä on tyrkyllä(y)
 
vierailija
Gastroenterologian osastolla työskentelevänä sanoisin että ------
Sulla olisi hyvä tilaisuus saada selville, onko asiakkaista joku JOSKUS käyttänyt itsehoitovalmisteita, joissa on natriumlauryylisulfaattia, josta tulee aftoja (y)
Pelkäätkö, että teiltä loppuu työt, jos ne joku selvittäisi? Se, että esimerkiksi loperamidivalmisteet ovat usein itsehoitovalmisteita, johtuu yksinkertaisesti siitä, että suolettomat tarvitsevat niitä jatkuvasti ja että vastaanotot täyttyisivät yksistään heistä, reseptinuusijoista. Ei se silti tarkoita, että se olisi turvallista kenenkään käyttää: tulehdus pahenee niistä ja vaiva kroonistuu eli pitkittyy:sick::(
 
vierailija
Tee pannari luomukermasta ja mantelijauhosta. Päälle luomuhunajaa. Ei ole vaikeaa. Voitele uunipelti Lidl*n luomuvoilla. Siinä ei ole suolaa, niin ei tartu pannari peltiin kiinni. Maistuu kaikille:)
 
vierailija
Niin, täällä on monenlaisia kauppiaita, jotka eivät usko, ettei askorbiinihappoa tai glutamiinhappoa, glysiiniä tai hydrolysaatteja eikä mitään hermomyrkkyä, jotka vahvistavat makua, kannata käyttää ollenkaan. Se aistimushan tapahtuu aivoissa! Useat niistä ovat muuntogeenisiä, mutta esimerkiksi Piltin neuvontapuhelimessa ei ollut henkilöllä lupa kertoa, mitä heidän vitamiinipussin kyljessä lukee, kun itselleni (terve ihminen, lääkkeetön yhä!) ei sellainen sovi ollenkaan! Saattaahan tuo sama tyyppi olla täälläkin - mikä estää?
Minulla aistimukset tapahtuvat peräsuolessa.
 
vierailija
Minulla aistimukset tapahtuvat peräsuolessa.
Täällä Lidlin kauppias terve. Voin sanoa, että Crohnin syndrooma syntyy S- ja K-firmojen liikkeiden ruoan takia. Oletkos koskaan kuullut 1900-luvun puolella, että kukaan Lidlin tuotteita käyttänyt suomalainen olisi sairastunut mikinkään syndroomaan - ei Crohnin, Adlercreutzin eikä Cronenbergin syndroomaan. Ei myöskään Coppolan, Fellinin eikä Lynchin syndroomaan.
 
vierailija
Täällä Lidlin kauppias terve. Voin sanoa, että Crohnin syndrooma syntyy S- ja K-firmojen liikkeiden ruoan takia. Oletkos koskaan kuullut 1900-luvun puolella, että kukaan Lidlin tuotteita käyttänyt suomalainen olisi sairastunut mikinkään syndroomaan - ei Crohnin, Adlercreutzin eikä Cronenbergin syndroomaan. Ei myöskään Coppolan, Fellinin eikä Lynchin syndroomaan.
Niin, googlaa vasiten oriola, soija ja evira... Ei kukaan puutu siihen:alien:
 
vierailija
Shellakka täytyy saada myös pois kaikesta, mitä ihmisen suuhun tai iholle on tarkoitettu. Se nimittäin on huonekalujen ja soittimien kiiltoon tarkoitettua l a k k a a, ei missään muodossa nieltävää.:sick:
36 lääkevalmisteessakin sitä on.

Ja guar on diabeteslääkettä, eikä sitä pitäisi käyttää lisäaineena ollenkaan, kun se aiheuttaa uniapneaa.

Mitä vielä jäi kertomatta?
 
vierailija
Jaa-a miten ois papuja lampaansuolessa
Ei.
"Monet pavut sisältävät proteiineihin kuuluvaa myrkyllistä lektiiniä (fytohemagglutiniinia). Useat pavut sisältävät lisäksi yhdisteitä, jotka estävät proteiinien hajoamista ruoansulatuskanavassa. Suurina pitoisuuksina lektiiniä on esimerkiksi punaisissa kidneypavuissa (Phaseolus vulgaris). Valkoiset kidneypavut sisältävät kolmanneksen punaisten papujen sisältämästä lektiinimäärästä. Raa'at pavut sisältävät sata kertaa enemmän lektiiniä kuin huolellisesti keitetyt. Mikäli haitallisia valkuaisaineita sisältäviä papuja ei käsittele oikein, voi sairastua äkillisiin vatsavaivoihin ja kouristuksiin.

Lektiinit eivät ole vesiliukoisia myrkkyjä, kuten esimerkiksi korvasienen gyromitriini, vaan ne ovat valkuaisaineita, jotka tuhoutuvat vain kunnon lämpökäsittelyssä. Huolellinen huuhtelu ja liotus sekä riittävän pitkä keittäminen ovatkin papujen sisältämien myrkkyjen vuoksi erityisen tärkeitä nimenomaan kuivatuissa pavuissa. Tuoreetkin pavut tulee aina kypsentää ennen käyttöä esim. keittämällä.

Eri papulajit vaativat erilaisia valmistustapoja, ja siksi kuivattujen papujen pakkausmerkinnöissä on oltava selkeästi myytävän pavun nimi, käyttöohje ja varoitusmerkintä. Kuluttajille ja suurtalouksille tarkoitettuihin pakkauksiin tulee liittää käyttöohje, josta käy ilmi kyseisten papujen vaatima liotusaika, huuhtelu sekä keittoaika, joka vaihtelee puolesta tunnista puoleentoista tuntiin. Käyttöohjeiden täydentämiseksi pakkausmerkinnöissä on oltava myös varoitusmerkintä, jotta papuja valmistava kuluttaja ymmärtää käyttöohjeen merkityksen. Käyttöohje ja varoitusmerkintä voivat olla esimerkiksi seuraavanlaisia: ”Ennen nauttimista liota papuja yön yli, huuhtele ne ja keitä vähintään X minuutin ajan. Riittämättömästi käsitellyistä pavuista voi aiheutua ruokamyrkytyksen kaltaisia oireita.”

Lisää pavuista ja kuivattujen papujen varoitus- ja käyttöohjemerkinnöistä voitte lukea Eviran internetsivuilta Pavut."
 
vierailija
Lehtipihvi luomuvoissa paistettuna, Maldon-suolaa pelkästään mausteeksi. MUTTA älä pyörittele korppujuauhoissa: toisissa on hiivaa ja toisissa maissia ja soijaa. Lehtipihvi sellainen, mikä otus ei ole syönyt GM-rehua - luomu tietysti paras valinta, mutta snellmannilainenkin on hyvää(y)
 

Yhteistyössä