Mitä tekemistä teinille?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Que, 14.06.2013.

 1. Que

  Que Vieras

  Moro!

  Mieheni 15-vuotias poika asustaa meillä joka toisen viikonlopun ja nyt kesällä enemmän, tulee pariksi viikoksi huomisesta lähtien. Jätkä on fiksu, hyvin käyttäytyvä ja kiltti (meillä ollessaan ainakin, äitinsä luona hankalampi). Ongelma (?) on siinä, että koska äitinsä kanssa asuu toisella paikkakunnalla, pojalla ei ole meillä päin kavereita.

  Mua surettaa, että poika on meillä ollessaan käytännössä aamusta iltaan tietokoneella ja pelaa erittäin väkivaltaisia pelejä, joihin on kai koukussa. Kertokaa, olenko ihan hakoteillä, vai onko teistä suositeltavaa, että ihminen on koko valveillaoloaikansa koneella? Äitinsä luona tilanne on siinä mielessä kai parempi, että siellä on kavereita ja koulua, mutta aika nihkeä poika äitinsä mukaan on sielläkään muuta tekemään kuin pelaamaan.

  Oisko jollain jotain fiksuja ehdotuksia, miten pojan saisi irti koneelta oma-aloitteisesti? Poika lähtee kyllä pyydettäessä ihan suosiolla lenkille/uimaan/leffaan ym., mutta kaikki tekeminen täällä lähtee mun/mieheni aloitteesta ja 24h ohjelmatoimistona oleminen on vähän tympeää. Teen itse nuorisotyötä ammatikseni ja huomaan ikäviä merkkejä pelaamisen passivoivasta ja keskittymiskykyä tuhoavasta vaikutuksesta pojassa.

  Mietin ajoittain, oonko vaan tylsä ja rajoittunut aikuinen kun koen tilanteen ongelmaksi. Mieheni on opettanut pojan pelaamaan (liian nuorena, kuten itsekin myöntää) näitä k18-pelejä ja toisinaan on itsekin sitä mieltä, että jotain tarttis tehrä mutta ei ole kuitenkaan saanut puututtua asiaan. Poika tulee meille erittäin mielellään aina ja välit häneen on kunnossa. Jotain muuta elämänsisältöä pitäisi vaan keksiä kai?
   
  #1
 2. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Tuonikäisiä poikia kiinnostaa yleensä kalja, rööki ja pillu.
   
  #2
 3. astrolabe

  astrolabe Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2011
  Viestejä:
  19 681
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jos tapaamisia on noinkin harvoin niin kyllähän se teidän seura on sitten se ensisijainen ajankäyttömuoto?
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #3
 4. "Kukka"

  "Kukka" Vieras

  Tarkoittaako tuo sitten sitä, että pojan isä ei ole lapsensa kanssa juuri missään tekemisissä?

  Pojan kanssa olisi hyvä puhua tiukasti ja vakavasti liiasta pelaamisesta.
   
  #4
 5. -annukka

  -annukka Vieras

  Kaikkeinnparas olisi, jos pojalla ja isällä olisi jotain kahdenkeskeisä juttuja, jotka veisivät aikaa esim. remppaisivat jonkun tai kävisivät kalalla. Oletan, että teillä on yhteisiä pienempiä lapsia, jolloin yhdessä vietetyt retket ei näiden pienten kanssa pysty kestämään montaa tuntia. Yksi millä voi pelaamistanrajoittaa helposti, on, että lähdette joka iltapäivä yhdessä jonnekin ja sovitte ettei sen jälkeen konetta enään avata. Näin ainakin puolittuisi pelaamisen määrä ja sen lisäksi, jos joskus on kokopäiväksi keksitty muuta tekemistä, niin tulee vielä pelivapaitakin päiviä.
   
  #5
 6. "Ellis"

  "Ellis" Vieras

  Sopikaa ajat pelaamiselle: max pari tuntia päivässä, ei väkivaltapelejä, pelaamisaika esim. klo 15 ja 19 välillä (ei heti aamusta eikä illalla).
  Teillä voi olla eri säännöt kuin äidin luona, jos perustelette asiat. Esimerkiksi väkivaltapelien pelaamista ei teidän luona hyväksytä. Jos äiti ei osaa asettaa rajoja, ei se tarkoita, ettette te voisi niin tehdä!
  Ymmärrän, ettei huvita koko ajan olla keksimässä tekemistä. Yhdessä vietetty aika on kuitenkin sitä Aitoa Elämää ;-)
  Istutteko yhdessä ruokapöytään syömään ja juttelemaan? Pelaatteko lautapelejä?
  Lukeeko poika kirjoja? Käykää yhdessä kirjastossa, anna mallia kirjan lukemisesta.
  Koko päivän metsäretki, siinä saa itsekin aikaa omalle ajattelulle.
  Kotitöitä sopivasti. Tehkää yhdessä ruokaa tai leipokaa, tiskit ja siivoamiset yhteiseksi puuhaksi.
  Nyt voitte vielä vaikuttaa, kun poika suostuu tulemaan teille.
   
  #6
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti