Mitä vaihtoehtoja päiväkodille?

Viestiketju alueella 'Taaperot 1-2v' , aloittaja uramamma, 07.05.2017.

 1. uramamma

  uramamma Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2017
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkoitus olisi palata töihin syyskuun alussa, mutta kohta iskee paniikki. Mihin laittaa 2,5 vuotias hoitoon?

  Päiväkoti olisi tietysti helpoin ratkaisu. En vaan millään haluaisi laittaa niin pientä isoon ryhmään, jossa on kova kiire, aikuisilla ei ole aikaa ja meteli on kova. Alle 3-vuotias kuitenkin tarvitsee hoivaa ja lepoa ihan eri tavalla kuin vähän isompi lapsi. Olisi kivaa, että hänet huomattaisiin ja saisi välillä sylitelläkin. Ja sitten vielä välimatka, voi olla ettei lapsi pääsisikään lähimpään päiväkotiin vaan ehkä työmatkoihin nähden väärään suuntaan.

  Perhepäivähoito olisi mieluisin ratkaisu, mutta kunnalliset päivähoitopaikat näillä kulmilla on kuulemma kiven alla. Olisi kiva, että lapsi voisi viettää pitkät hoitopäivät kodinomaisissa olosuhteissa kokeneen hoitajan kanssa ja pienessä ryhmässä. Muutos on nopeasti kehittyvälle taaperolle muutenkin suuri.

  Hoitaja kotiin voisi olla yksi vaihtoehto mutta kallis. Muutaman äitikaverin kanssa googlattiin mahdollisuutta palkata hoitaja kimppaan suunnilleen saman ikäisille lapsille ja löydettiin tämä https://www.hoivanet.fi/perheille/perhepaivahoito/ Ainakin netissä korostavat laadukasta varhaiskasvatusta eikä hintakaan itse asiassa vaikuta pahalta. Onko muilla kokemuksia tällaisesta?

  Miten muut olette ratkaisseet tuon ikäisen päivähoidon, kun on pakko palata töihin?
   
  #1
 2. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  12 997
  Saadut tykkäykset:
  2 749
  Tuo Hoivanet on ihan kauhea. Järkyttäviä juttuja kuullut parilta tutulta.
  Paras ratkaisu tuon ikäiselle monesti on kotiin otettu hoitaja. Etsi kaksi samantyyppisessä tilanteessa olevaa perhettä, ja etsitte itse hoitajan, joka hoitaa lapsia vuoroviikoin jokaisen kotona.
   
  #2
 3. uramamma

  uramamma Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2017
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tutuillasi kokemuksia juuri tuosta Hoivanetin perhepäivähoidosta?

  Kotiin otettua hoitajaa tosiaan mietimme muutaman kaverin kanssa, mutta hoitajan palkkaaminen arvelluttaa. Kellään ei ole kokemusta rekrytoinnista tai työn antajana toimimisesta. Entä sitten ruokalut, nukkumisjärjestelyt jne.?
   
  #3
 4. väinötär

  väinötär Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2006
  Viestejä:
  652
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa käydä tustumassa päiväkoteihin, soita ja mene käymään. Itse työskentelen aivan mahtavassa (oma, työkavereiden ja asiakkaiden mielipide) pienessä pk:ssa. Pienten ryhmässä on aina aikaa, ei ole meteliä, sylipaikan saa koska vaan ja saa nukahtaa vaikka hoitajan syliin, kannetaan kantorepussa ihan pientä jne. Ryhmäkoot ikävä kyllä menevät lasten iän mukaan. Mutta toiminta tapahtuu pääosin ikätasoisissa pienryhmissä, vain ruokailu ja unet koko ryhmä läsnä. He retkeilevä paljon jne. Eli etsi paikka joka tuntuu kivalta, kannustan vielä, että käy tustumassa. Sitten kysymys, miksi olet jättänyt paikan hakemisen näin viime tippaan, jos jo syksyllä olet työelämään palaamassa? Nyt on paikat lähes jo jaettu,ainakin täällä meillä.
   
  #4
 5. Mandala

  Mandala Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2011
  Viestejä:
  3 233
  Saadut tykkäykset:
  678
  http://www.hoitopaikka.net/

  Itse lueskellut vähän tuolta kun hirveästi jännittää saadaanko omasta kaupunginosasta päiväkotipaikkaa ensi vuonna kun vajaa 2vee poika tarvitsemassa hoitopaikkaa.
  Joku tuommoinen hoitorinki tms voisi olla ihan jees, mutta miten helppoa sitten olisi mukavien ja suht saman henkisten/arvoisten perheiden löytämminen omalta alueelta tai saatika sitten hyvän hoitajan löytäminen... Jotkut väittää, ettei hoitajan palkkaaminen muutamalle perheelle hoitorinkiin olisi kalliimpaa kuin päiväkotikustannus, mutta kai sekin voi vaihdella aika paljon erityisesti hoitajan kokemuksen yms perusteella.
   
  #5
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti