"Miten näin mukaville pojille voikin sattua näin ikäviä vahinkoja?"

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja ninpä niin, 30.11.2010.

 1. ninpä niin

  ninpä niin Vieras

  Ruotsin parkkipaikkakärhämä vs. Hämeenkadun murhapolttoKirjoittanut Jari Leino (26. marraskuu 2010, 16:17)
  Näytä kirjoittajan kaikki blogimerkinnät
  Maaliskuun lopussa 78-vuotias Inger surmattiin supermarketin parkkipaikalla Landskronassa. Helsingin Sanomat uutisoi tapahtumasta silloin seuraavasti (HS 31.3.2010):

  "Parkkipaikkakärhämä koitui iäkkään naisen kuolemaksi Ruotsissa

  Ruotsissa kauhistellaan iäkkään naisen joutumista väkivaltaisen miesautoilijan uhriksi. Nuorehko mies pahoinpiteli 78-vuotiasta naista parkkipaikalla Landskronassa niin, että tämä menehtyi aivoverenvuodon takia keskiviikkona.

  Kuolemaan johtanut tapahtumasarja alkoi iäkkään pariskunnan aviomiehen töötättyä miesautoilijalle, joka tukki pääsyn supermarketin parkkipaikalle maanantaina.

  Mies nousi autostaan ja alkoi hakata ensin 70-vuotiasta aviomiestä. Vaimo meni väliin, sai iskun kasvoihinsa, kaatui maahan ja löi päänsä. Kaatumisesta aiheutunutta aivoverenvuotoa ei voitu korjata leikkauksella."

  Median ja muiden tahojen suhtautuminen tähän Ruotsin tapaukseen muistui mieleeni, kun luin median uutisointia Hämeenkadun murhapolttoon liittyen. Vertaillaanpa näitä hieman:

  Ruotsissa poliisi ei aluksi julkaissut epäillyn henkilöllisyyttä, vaikka se oli tiedossa. Uutisissa poliisi pyysi vain tietoja pienen punaisen henkilöauton liikkeistä. Sen verran kerrottiin, että surmasta epäilty on mies. (Tässä vaiheessa netissä tiedettiin jo epäillyn henkilöllisyys sosiaaliturvatunnusta myöten: Ahmad Akileh, 23, libanonilaistaustainen.) Suomessa Hämeenkadun tuhopolton jälkeen poliisi pyysi tietoja kahden tummiin pukeutuneen henkilön liikkeistä.

  Molemmissa tapauksissa pidätettyinä olivat veljekset. Ruotsissa epäillyn veli pidätettiin rikollisen suojelemisesta.

  Suomessa Päivi Lipponen vaati rasisminvastaisen mielenosoituksen järjestämistä. Ruotsissa järjestettiin parikin mielenosoitusta, mutta ihan vain pelkkää väkivaltaa vastaan. Mukana olivat myös muslimiseurakunnan edustajat. Myös YLE kertoi "parkkipaikkakärhämään" liittyneestä seurakuntien yhteisestä muistotilaisuudesta. Kaikki viitteet tekijän taustasta on huolellisesti jätetty pois uutisesta, jotta rasismi ei heräisi.

  Ruotsissa tekijän äiti kertoi, että tämä "onnettomuustapaus" on aiheuttanut valtavaa surua heidän perheelleen. Lehdistötilaisuus pidettiin moskeijassa imaamin läsnäollessa.
  Tampereen palosta pidätettyjen omaiset puolestaan totesivat, että "pojat eivät ole voineet tehdä mitään tuommoista" ja että synkkyys on laskeutunut perheen päälle.

  Ruotsissa monet toimittajat, imaamit ja politiikot olivat huolissaan siitä, että tapaus nostaa ruotsidemokraattien kannatusta tai aiheuttaa maahanmuuttajavastaisuutta. Suomessa Aamulehden toimittaja tivasi toiselta tamperelaiselta kebabravintolan pitäjältä, että lisääkö tämä nyt rasismia.

  Suomessa Päivi Lipposen käsitys siitä, että ihmiset jakavat hänen huolensa kansakunnan tilasta ja rasismin vahvistumisesta, on saanut tukea. Myös Ruotsissa Ahmadin toiminta parkkipaikalla sai tukea. Khaled Ibrahim kirjoitti Facebookissa: "Ruotsalainen sai sen mitä kerjäsikin. Hän ja ukkonsa olivat rasisteja, jotka sanoivat häntä [Ahmadia] mutakuonoksi. Jos joku tekee niin minulle, minäkin lyön ne maahan."

  Molemmat tapaukset olivat oikeastaan ihan vain pikku vahinkoja. Ruotsissa Ahmad, 23, totesi: "Satuin vain olemaan väärässä paikassa väärään aikaan." "Voi sanoa, että missään tapauksessa tällainen seuraus ei ollut tarkoitus", siteeraa Helsingin Sanomat (23.11.) Hämeenkadun murhapolton tutkinnanjohtajaa. Ruotsalaismedia käytti parkkipaikkasurmasta johdonmukaisesti termiä "olyckshändelse" eli onnettomuustapaus.

  Myös lakimiehet ovat sitä mieltä, että kyseessä on selvä vahinko eli tohelointi:
  Suomessa pitserian omistajan oikeudenkäyntiavustaja totesi: "Tapahtumassa on toheloinnin ainekset. Seuraukset tulivat varmasti yllätyksenä kaikille."
  "Se oli pelkkä vahinko. Asiakkaallani ei ollut tarkoitusta vahingoittaa ketään, tappamisesta puhumattakaan", toteaa Ahmadia avustanut ruotsalainen huippuasianajaja.

  Molemmissa tapauksissa epäillyt ovat oikeasti oikein mukavia poikia. Ruotsalaislehti kertoo, että Ahmad on rakastava isä, joka haluaa vain halata vaimoaan ja heidän vastasyntynyttä lastaan. Helsingin Sanomat (23.11.) korostaa, että pitserian omistaja on ystävällinen ihminen, joka "puhuu hyvää suomea ja on ainakin Facebook-päivitystensä perusteella sosiaalinen, huumorintajuinen, monen tuntema ja aktiivinen".

  Miten näin mukaville pojille voikin sattua näin ikäviä vahinkoja?

  Kerrataanpa vielä tapahtumien kulku siltä varalta, että jollekin on jäänyt epäselväksi, mitä tässä oikeasti on tapahtunut: Ruotsissa supermarketin parkkipaikalla syntyy riita siitä, kuka saa pysäköidä invapaikalle. Riidan tuloksena 23-vuotias Ahmad tappaa 78-vuotiaan Ingerin.

  Hämeenkadun murhapolton tutkimukset ovat vielä kesken, mutta Ruotsin tapahtumat Ahmadin pidätyksen jälkeen antanevat meille esimakua siitä, mitä vielä saattaa olla odotettavissa. Mitä Ruotsi edellä, sitä Suomi perässä. Ainakin kaikessa järjettömyydessä.

  4.4. tutkinnanjohtajasta tehtiin kantelu oikeusasiamiehelle. Häntä syytettiin negatiivisen kuvan antamisesta maahanmuuttajista, koska hän oli todennut haastattelussa, että "tekeytymällä uhriksi yritetään saada parempia neuvotteluasemia". Tutkinnanjohtaja Lindén viittasi tekijän suvun väitteisiin, että heitä on uhkailtu.

  20.4. Vangitsemisoikeudenkäynnissä Ahmadin omaiset haukkuivat syyttäjää idiootiksi ja heittivät häntä kynällä. Järjestyksen ylläpitoa yrittävien poliisien päälle syljettiin.

  12.5. Sydsvenskan julkaisee koskettavan artikkelin, jossa toimittaja vierailee Ahmadin perheen kotona. Toimittajalle tarjotaan trooppista hedelmämehua ja suklaakeksejä. Jutun kuvituksena on hellyyttävä kuva kauniisti pedatusta sängystä ja monista nätisti paketoiduista kotiintulijaislahjoista, jotka odottavat putkassa viruvaa Ahmadia. Toimittajalle kerrotaan perheen saamista rasistisista uhkauksista. Mutta perhe on myös saanut tukea muun muassa Ahmadin opettajilta ja muslimiyhteisöltä. Monet naiset - tutut ja tuntemattomat - ovat tulleet kertomaan Ahmadin vaimolle, että "me tiedämme, että sinun miehelläsi on hyvä maine".

  28.5. käräjäoikeus tuomitsi Ahmadin 1 v 10 kk vankeuteen kuolemantuottamuksesta. Oikeuslääketieteellisen laitoksen suorittaman tutkimuksen mukaan Ahmad kärsi ahdistuksesta ja mahanpuruista, joten oikeus totesi, että hänelle ei voi antaa kovin pitkää tuomiota, koska vankila ei ole hänelle sopiva paikka.

  2.6. Hovioikeus määräsi Ahmadin päästettäväksi vapaaksi odottamaan hovioikeuden tuomiota. Ahmad oli siis Ingerin kuoleman jälkeen pidätettynä kokonaista 2 kuukautta. Ahmadin perhe vaati välittömästi poliisin suojelua netissä olleiden uhkausten takia.

  24.11. Hovioikeus korotti Ahmadin tuomiota 2 kuukaudella. Vapaalla jalalla tuomiota odottanut Ahmad istunee puolet tuomiostaan pidätysajalla vähennettynä, eli noin 10 kuukautta.

  _____

  78-vuotiaana kuolleen Ingerin mies Sven, 71, joutui myös pahoinpidellyksi parkkipaikkasurman yhteydessä. Yksikään ruotsalaislehti ei ole tiettävästi julkaissut koskettavaa artikkelia siitä, miltä Svenistä tuntui menettää vaimonsa 49 avioliittovuoden jälkeen. Ehkäpä myös Sven petaa vaimonsa sängyn nätisti ja laittaa pienen lahjapaketin tyynylle odottamaan Ingeriä, joka ei enää tule kotiin.

  Ruotsin parkkipaikkakärhämä vs. Hämeenkadun murhapoltto - Aamulehti Blogit
   
  #1
 2. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Voi voi, eihän mamut tee rikoksia.:attn:
   
  #2
 3. "vieras"

  "vieras" Vieras

  [QUOTE="vieras";22563816]Voi voi, eihän mamut tee rikoksia.:attn:[/QUOTE]

  Eikä luomusuomalaiset laisinkaan.
   
  #3
 4. argh

  argh Vieras

  [QUOTE="vieras";22563841]Eikä luomusuomalaiset laisinkaan.[/QUOTE]

  Keksikää nyt oikeasti jo joku muu puolustus. Toki suomessa suomalaiset tekevät rikoksia, niin kuluukin olla, mutte emme tarvitse sen lisäksi muun maalaisia rikollisia lisää suomeen.
   
  #4
 5. ...

  ... Vieras

  Hyh, tekee ne suomalaiset muuallakin rikoksia kun Suomessa.
   
  #5
 6. argh

  argh Vieras

  Mutta ei kuitenkaan samassa mittakaavassa. Mun mielestä jos tulee pakolaisena, pitäs olla saamastaan avusta kiitollinen eikä alkaa tappamaan,polttamaan ja raiskaamaan isäntämaan väestöä.
   
  #6
 7. "mie"

  "mie" Vieras

  Ei mene mun kaaliin että selvä törkeä pahoinpitely on "onnettomuus" tai "vahinko"
   
  #7
 8. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Tai vaatimaan omalle kielelleen oikeuksia kuten ruotisnsuomalaiset.
   
  #8
 9. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Koko jutun pointti on mennyt mammoilta yli hilseen.
   
  #9
 10. dfdf

  dfdf Vieras

  Tilastot kertovat karua kieltään siitä, että Helsingissä tehdyistä raiskauksista suurin osa on mamujen tekemiä.

  Eipä ole ihmekään sitä taustaa vasten, kun muslimi-mamujen mielestä naisella ei ole mitään arvoa ja jos pukeutuu miestä houkuttelevasti, niin oma on syynsä.
   
  #10
 11. "minä"

  "minä" Vieras

  Niinhän se täälä menee, silitetään päätä ja hetkeksi täyshoitoon(vankila) "miettimään" tekosia. Vaikka uhrien omaisten elämä ei palaa koskaan ennalleen, kokemusta on...
   
  #11
 12. "pöpi"

  "pöpi" Vieras

  Eihän se vika ole niissä jotka hyödyntää systeemiä, vaan niissä jotka antaa sitä hyödyntää. Osa mamuista ottaa kaiken ilon irti rasismista ja hyödyntävät sitä miten kykenevät, mutta niinhän suurin osa meistä ihmisistä tekee. Niinkuin tuosta postissa saadusta väärä läppäri- ketjusta huomaa, jos sinulla on mahdollisuus niin sinä hyödynnät sen. Eihän se Ahmad tai kukaan muukaan halua sinne vankilaan mennä.
   
  #12
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti