Miten raskausviikot lasketaan? Voisiko joku valaista tietämätöntä :)

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja marakattimaaranen, 26.07.2012.

 1. Ensimmäinen raskaus kyseessä ja raskaus niin alussa, etten ole vielä neuvolassa tai ultrassa käynyt. Häiritsee miten nuo raskausviikot lasketaan. Useammalla eri nettilaskurilla olen katsonut kun alkoi häiritsemään kahden laskurin ero. Kun laittaa saman edllisten kuukautisten alkamispäivän toinen laskuri esim. <http://www.vau.fi/Laskurit/laskettuaika-raskauslaskuri/> keroo, että olen viikolla 5+6 ja toinen <http://www.raskauslaskuri.com/> , että rv6 päättyy 27.7. eli huomenna.

  Ensimmäisen laskurin mukaan olen siis tänään viikolla 5 ja toisen mukaan viikoilla 6. Katsoin myös vau.fi raskausviikot ja tekstien perusteella ymmärtäisin, että huomenna loppuu rv 6.

  Varasin hätäisenä ihmisenä alkuraskauden ultran jo koska aikoja vaikea saada. Ajan otin vau,fi laskurin mukaan jolloin olisi rv.6+6 ja mietin onko aikaista mutta seuraava aika olisi mennyt 3 viikonpäähän. Mutta toisen laskurin mukaan tuolloin olisikin jo päättymässä viikko 7 eli aika onkin hyvä.

  Eipä tuo viikon heitto taida todellakaan häiritä kuin ihan alussa, mutta jos joku jaksaisi selventää niin voisin lakata pohtimasta tätä asiaa :)
   
  #1
 2. Niin ja olen siis varmistanut, että kyseiseen ruutuun kuuluu syöttää juurikin kuukautisten alkamispäivä/ olen valinnut sen vaihtoehdoksi eikä esim. ovulaatiopäivää.
   
  #2
 3. "smile"

  "smile" Vieras

  Silloin kun olet viikolla 5+jotain niin olet kuudennella raskausviikolla, joten tarkoittavat ihan samaa asiaa. :)
   
  #3
 4. kiitos smile!!!

  Vähän mietinkin onko siinä jokin tuollainen juttu. Mutta jotenkin tuntui loogisemmalta, että kun on esim. 5+ jotain niin silloin on rv 5 ja kun on 6+ jotain niin silloin on rv6 :D
   
  #4
 5. rv

  rv Vieras

  käsittääkseni 6. raskausviikko on rv 5+1 - 6+0, eli huomenna loppuu sinulla kuudes raskausviikko. eli molemmat laskurit antaa ihan samaa vastausta, ilmottaa sen vaan erilailla. Eli ensimmäinen raskausviikko on tietty rv 0+1 - 1+0 jne... en tiedä selitinkö nyt vähän vaikeesti.. :)
   
  #5
 6. "smile"

  "smile" Vieras

  Joo noin mäkin sen ennen aattelin, mut näitten lasten myötä olen valaistunut :)
   
  #6
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti