Miten saada lapselle painoa? Paino menee -20 käyrällä!

Viestiketju alueella 'Taaperot 1-2v' , aloittaja Minna-73, 26.02.2008.

 1. Minna-73

  Minna-73 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2005
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meidän 2v poika oli neuvolassa pituudeltaan 87,5cm ja painoltaan 9,5kg! Oli vielä tammikuussa 11kg ja syksyllä 1½v neuvolassa 9,7kg. Hän on aina syönyt huonosti, onneksi tarhassa syö ihan ok. On kova poika liikkumaan, mennä toohottaa ja on harvoin ihan paikallaan. Mitään allergioita ei ole todettu, eikä muutakaan vikaa. THelmikuun alussa sairasti rs-viruksen korvatulehduksen kera, joten silloin oli syöminen hyvin niukkaa (ei syönyt oikeastaan mitään viikkoon, ei syö koskaan kipeänä ).

  Miten saamme painoa lisää? Olen todella huolissani? Pojalla ei ole energiavarastoja ja väsähtääkin helpommin varmaan juuri sen takia kun syö huonosti ja on niin laiha.

  Mitä voimme tehdä? Onko muilla yhtä pieniä 2 vuotiaita?
   
  #1
 2. möömi

  möömi Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2007
  Viestejä:
  229
  Saadut tykkäykset:
  0
  Parhaiten painoa saa lisäämällä ruokaan öljyä reilusti. Suosittelen. Öljylisäthän suositellaan kaikille 4-5 lusikallista päivässä, että teillä sitten tarvitaan reilummin. Oikeasti lapsen on vaikea syödä niin paljon energiaa kuin kuluttaa niin öljy auttaa siinä. Älä ala käyttää rasvaista maitoa äläkä tuputtaa herkkuja. Niistä tulee eläinperäisiä rasvoja ja oppii herkuille, mutta lorota joka lämpimään ateriaan, puuroihin yms kunnon öljylisä. Meillä nuorempi poika lihotettiin tällä konstilla ja pysyttiin silti terveellisellä ruokavaliolla.
   
  #2
 3. emmi77

  emmi77 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2007
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  meillä ravitsemusterapeutti suositteli myös tuota öljylisää
   
  #3
 4. Cherryhoney

  Cherryhoney Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis ihan ruokaöljyä vai mitä? Meilläkin mennään miinuskäyrillä, -6 tosin vaan mutta voisi olla hyväksi tuo öljylisä.
   
  #4
 5. kolmastulossa

  kolmastulossa Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2007
  Viestejä:
  327
  Saadut tykkäykset:
  0
  meidän ravitsemusterapeutti antoi ohjeeksi rypsiöljyn. oliiviöljy vaatii "lisäksi" samantyyppistä ruokavaliota kuin välimerenmaissa, eli pähkinöitä, kalaa jnejne ollakseen yhtä terveellistä kuin rypsiöljy. onko joku muu kuullut saman? tämä ravitsemusterapeutti oli itäkeskuksen pikkujätissä helsingissä.
   
  #5
 6. läskiahmatti

  läskiahmatti Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2008
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rypsiöljyä suositellaan, mutta...Siinä on aika voimakas maku ja väri ainakin puuroon lisättynä. Ootteko huomannut? Sitä siis olisi hyvä käyttää, mutta meillä ei ainakaan onnistu. Ollaan päädytty käyttämään kylmäpuristettua auringonkukkaöljyä. Auringonkukkaöljyä on rypsiöljyyn verrattuna tosi mieto eikä liäsystä huomaa neutraalimmassakaan ruoassa. Öljyä on kuitenkin laitettava, joten tuo kukkaöljy varmaan tyhjää parempi.
   
  #6
 7. heinua

  heinua Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2007
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkoitat varmaan kylmäpuristettua rypsiöljyä joka todella on voimakkaan makuista, mutta kyllä lapsille on ihan hyvää tavallinen rypsiöljy joka on erittäin miedonmakuista, rasvahappokoostumukseltaan parempaa kuin auringonkukka öljy ja lisäksi vielä kotimaista
   
  #7
 8. heinua

  heinua Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2007
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  siis rypsiöljy on erittäin hyvä. Sitä ainakin meidän neuvolassa suositeltiin.
   
  #8
 9. mammanen

  mammanen Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2004
  Viestejä:
  315
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä poika ei kasva miinuskäyrillä, mutta ei ole mikään pullukkakaan. Silti meille neuvolassa suositeltiin tuota rypsiöljy lisää ruokiin, koska lapsen aivot tarvii myös niitä hyviä rasvoja, että oppia ja kehitystä tapahtuu. Saatiin oikeen neuvolasta ohje lehtinen asiasta (missä lie, kun olen sen jo hukannut).

  Samoin itselleni sairaalan ravitsemusterapeutti suositteli rypsiöljy lisää, kun itse käytän muita rasvoja niin heikonlaisesti. Ja rasva-arvot olivat niin alhaiset. Ruokiin olen nyt opetellutkin sitä laittamaan :)
   
  #9
 10. SantaMaria

  SantaMaria Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  459
  Saadut tykkäykset:
  1
  Auringonkukkaöljyllä ei ole yhtä hyvä rasvahappokoostumus kuin rypsiöljyllä. Olemme kyllä sitäkin käyttäneet välillä. Tällä hetkellä lorautan puuroon kylmäpuristettua rypsiöljyä ja kelpaa kyllä, kaikkeenhan tottuu... =)
   
  #10
 11. Levoton tuhkimo

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2008
  Viestejä:
  572
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laita auringokukansiemeniä,banaania ja avocadoa tehosekoittimeen,vettä lisäksi jos on liian tahmeaa.Tuollaisia välipaloja usein niin paino nousee ja SAA RUNSAASTI RAVINTETA JA OIKEANLAISIA RASVAHAPPOJA!!Voit kokeilla manteleita tai cashewpähkinöitä myös.Kai käytät maitohappobakteereita?Jos suolisto ei ole kunnossa,ei ravinteet imeydy!
   
  #11
 12. onkohan

  onkohan Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  No onko paino todellakin pudonnut noin? Meidän nyt 25 v oli yksivuotiaana 90++ ja 13++ ja nyt 187 ja 64, eikä rasvahappoja tai muuta
   
  #12
 13. muumimamma77

  muumimamma77 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.08.2007
  Viestejä:
  211
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei se rasvainen maito pahasta ole. Maidon rasvassa on itseasiassa erittäin terveellisiä aineita joita lapsi tarvitsee. Minä olen aikamoinen terveysintoilija ja luen /tiedän paljon ja AION juottaa lapsilleni rasvaista maitoa. Se maitorasvan epäterveellisyys on äärimäisen kiistelty asia.... moni asiantuntja nimenomaan suosittelee sitä kaikille, vauvasta vaariin. Ne jotka eivät suosittele, eivät ehkä tiedä paljon asiasta tai eivät halua uskoa.
   
  #13
 14. heinätyttö-07

  heinätyttö-07 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2008
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä juodaan punaista maitoa.. Äitini oli jossain ravitsemus terapeutin luennolla ja siellä juuri puhuttiin, että punainen maito on hyväksi lapsille (en muista minkä kaikkien kannalta) ja, että on mietitty josko voitaisiin siirtyä takaisin punaisen maidon käyttöön lapsilla.. harmittaa vaan kun äitinikään ei muista luennosta paljon muuta ja itse olen yrittänyt löytää tutkimuksia tai tietoa kyseisetä asiasta koska kukaan ei usko tätä kun kerron :/ Nyt olikin siis pakko kirjoittaa kun joku muukin niin sanoi =)
   
  #14
 15. muumimamma77

  muumimamma77 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.08.2007
  Viestejä:
  211
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minullapa on täyttä tietoa kun katsot seuraavilta sivuilta : 2007 ilmestynyt artikkeli ''maito suojaa sydäntä'' Duodecim aikakauskirjasta (ehkäpä numero 3). Siinä on paljon tietoa ja kymmenittäin lähteitä todistamassa väitettä. Maitorasvaa pelkäävät/ välttävät saattavat vain tehdä hallaa omalle terveydelle. Ja hohoi suomen lääkärikunta, missä on tietämys kun tavallisella tallaajalla ei ole pääsyä näihin tutkimustuloksiin... ;)
   
  #15
 16. M Y R K K Y

  M Y R K K Y Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2006
  Viestejä:
  8 070
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä tietää,meillä kaikki lapset on toosi laihoja seiskaluokkalainenkin on 172 pitkä ja 43 kiloa.Pituuskasvu ollut hurjaa ja tarvii lisää kiloja ja kovasti.Menee kovaa myös tuolla -15 käyrää.
  Punaiseen maitoon siis siirrytään.
  Meillä pienin oli 2 vuotiaana 87 cm ja 10,4 kiloa.Mutta paino nousi koko ajan,tuo lasku vähän huolettaa.Tietty sairastelua ollut eli siinä varmaan syy.

  Sanasolia vois varmaan antaa,että saa tarpeeksi vitamiineja.Näin talviaikaan varsinkin.
  Tosi pieni poju teillä on.Varmasti huolettaa.

  Meillä nyt lapsi nro 4 on 2,5 vee ja 2 vee mitat hällä oli 86 cm ja 11,5 kiloa.
  Muut olleet nro 1 oli 2 veenä 90 cm ja 13,5 kiloa
  kakkonen tuossa edellä ja kolmas 86 cm ja 11,4 kiloa
  vitonen onkin vasta 10 kk mutta painon kanssa on ongelmaa,on ollut 5 kk lähtien laskussa.

  Mutta otetaan täälläkin punainen maito käyttöön,kiitokset!!!

  Ai joo,sekin tosiasia että toiset on vaan pienempiä eikä paino mene koskaan pluskäyrille,en kauheesti ole panikoinut,mutta harmittaa tuo.Meillä kun kaikki on käyrien alapuolella olleet ja ovat,mutta se on positiivista että vain nuorimmalla on käyrä laskeva.Niin kauan kun se nousussa niin nou hätä.

  Jaksuja ap:lle.
   
  #16
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti