Moniallergisten vanhemmat! APUA uudelle allergiaäidille!

Hei allergialasten vanhemmat!!! Olen ihan uusi näissä kuvioissa ja joulu ja pyhät ovat sotkeneet mahdollisuuteni saada neuvolasta MITÄÄN apua... No niin: heräsin äkkiä miettimään, että mistä lapseni (10kk) saisi riittävästi proteiinia ilman maitoa? Ei olla saatu mitään ravinto-opastusta eikä netistä tahdo googlaamalla löytyä kunnon vastauksia - vai enkö löydä oikeille sivuille? Auttakaas, jos tiedätte paremmin! Nettisivuja, ohjeita, jotain! Tilanne on tällainen:

Eli 10-kuisella pojallani todettiin vähän ennen joulua altistuksessa paha maitoallergia (yksityisellä, emme päässeet neuvolaan). No eli lehmänmaito siis heti kieltoon. Joulun aikana testasimme lääkärin ohjeilla kotona että myös kananmuna ja kala aiheuttivat kovasti oireita, myös naudanliha (en edes tiennyt että lihalle voi olla allerginen...)! Lääkäriltä saatiin resepti Nutrilon soijaan, mutta vain huomataksemme et myöskin soijasta tulee jonkin verran ihottumaa eli olisko sit yliherkkä sillekin... Ja pois jäi myös monet hedelmät, vihannekset jne... Viljat toistaiseksi on ok.

Soittelin lääkärille välipäivinä ettei Nutrilon käy, Hän oli sitä mieltä että poika voisi juoda ihan kaupan kauramaitoakin. Nyt me tehdään niin: se maistuu pojalle ja on halpaa. Saadaksemme jotain ei-soijapohjaista apteekin korviketta meidän pitäisi mennä vielä lisätesteihin joihin ei nyt ole ainakaan tammikuussa vielä mahdollisuutta.

Ja mun kysymys nyt olisikin, että mistä se lapsi saa tarpeeksi proteiinia!? Kauramaidossa on vain 1g/100g ja sekin siis kasviperäistä. Kala ja kananmuna ei käy, naudanliha aiheuttaa myöskin oireita. Käytössä siis possu ja kana - mutta paljonko niitä voi antaa? Neuvolan jossain oppaassa luki, että maksimi on 1 ruokalusikallinen lihaa päivässä alle 1-vuotiaalle. Voinko antaa 10-kuiselle jo linssi- ja papuruokia? Tai lisätä lihan määrää???

Kunpa voisi imettää vielä oikeesti. Lapsi on myös jo pari kuukautta lopetellut imetystä itsekseen, tissi ei enää juurikaan kiinnosta. Löysin sellaisen tiedon, että 3 kunnon imetystä päivässä toisi 1-vuotiaalle yli 1/3 päivän proteiinin tarpeesta... Meillä poika suostuu hätäiseen imaisemaan tissiä ehkä just kahdesti päivässä eikä niitäkään varmaan lasketa "kunnon imetyksiksi"... Yritän sitä silti edelleen että saisi raukka nyt edes jotain ravintoaineita.

Kokemuksia, kommentteja? Apua!?