Motorisen kehityksen viivästymä

joo,meillä on laaja-alainen kehityksen viivästymä, 5 v. tyttö. molemissa motoriikoissa ollu ongelmia, ja molempiin saatu terapiaa siis ihan vauvasta asti, ulkopuoliset ei huomaa tytössä mitään ongelmia. en mä tiedä mitä kirjottaisin joten kysele lisää, niin ehkä toi "runo suoni" rupeisi sit irtoo :LOL: :LOL: :LOL:
 
Tässä yksi tarina nyt ekaluokkalaisesta pojasta:
Vauvasta asti motorisen kehityksen viivästymistä. Oppi kävelemään reilu puolitoistavuotiaana. Juoksu edelleen töpöttämistä, pyöräily sujuu hienosti ilman appareita, luistelu ei onnistu mitenkään. Keskivartalon hallinta edelleen todella hankalaa, mikä heijastuu moniin taitoihin, hahmottamiseen jne.
Hienomotoriikka hakusessa, kynän käyttö vaikeaa, tavallisilla saksilla leikkaaminen ei onnistu vielä. Eteenpäin on menty kuitenkin koko ajan. Fysioterapiaa vauvasta eskarin alkuun, sen jälkeen toimintaterapiaa. Erityisluokalla, motoristen ongelmien lisäksi keskittymis- ja toiminnanohjausongelmia, siis ADHD.
 
tintto
Lueskelin teidän keskusteluja,mun nyt 6v pojalla on ataksia, joka tekee kehon motoriikan hankalaksi hallita. Hän oppi vasta 5v juoksemaan ja hyppäämään lattialla tasajalkaa. Juokseminen alkoi onnistua nyt kesällä, takana 3 vuoden jumppa.
 
khf
MEILLÄ ON DIAGNOOSINA MOTORISEN KEHITYKSEN VIIVE.
1VUOTIAANA EI TEHNYT MUUTA KUN PYÖRÄHTI SELÄLTÄ VATSALLEEN..
REILUN YHDEN VUODEN IÄSSÄ ALOITETTIIN FYSIOTERAPIA JA PIKKU HILJAA TULI RYÖMINTÄ KONTTAUS JA YLÖS NOUSU..
KÄVELEMÄÄN LÄHTI 2V JA 3KK IKÄISENÄ..
NYT JATKETAAN PÄIVÄKODISSA KUNTOUTTAVANA SUHT SULAVASTI LIIKKUU JA JUOKSEE JOISSAIN ASIOISSA VÄHÄN KÖMPELYYTTÄ..
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 08.11.2006 klo 22:03 khf kirjoitti:
MEILLÄ ON DIAGNOOSINA MOTORISEN KEHITYKSEN VIIVE.
1VUOTIAANA EI TEHNYT MUUTA KUN PYÖRÄHTI SELÄLTÄ VATSALLEEN..
REILUN YHDEN VUODEN IÄSSÄ ALOITETTIIN FYSIOTERAPIA JA PIKKU HILJAA TULI RYÖMINTÄ KONTTAUS JA YLÖS NOUSU..
KÄVELEMÄÄN LÄHTI 2V JA 3KK IKÄISENÄ..
NYT JATKETAAN PÄIVÄKODISSA KUNTOUTTAVANA SUHT SULAVASTI LIIKKUU JA JUOKSEE JOISSAIN ASIOISSA VÄHÄN KÖMPELYYTTÄ..
minkä ikäinen on nyt? meillä neiti nyt 5 v. ja alku oli ihan samanlainen
 
khf
TYTTÖ ON NYTTEN 3V JA 8KK...
JA NUORIN NEITI ON NYT 9KK JA SAMOJA PIIRTEITÄ ODOTETTAVISSA EI LIIKU VIELÄ MIHINKÄÄN...
RASKAALTA TUNTUU TAAS ALOTTAA KAIKKI ALUSTA MUTTA ONNEKSI PÄÄSTIIN NÄIN AIKASESSA VAIHEESSA JO JUMPPAAN..
 
khf
KIELELLINEN KEHITYS ON SUHT HYVIN EDENNYT, EHKÄ HIVENEN VIIVEISTÄ SEKIN JA MYÖS SITÄ NYT SEURATAAN..
SUHT HYVIN YMMÄRTÄÄ PUHETTA EHKÄ JOSKUS MUTTA AIKA HARVOIN SELLAISTA TILANNETTA ETTÄ EI YMMÄRRÄ MITÄ TARKOITAN..
JA NYT VARSINKIN KESÄN AIKANA TULI PALJON UUSIA SANOJA JA LAUSEITA JA JOS ESIM. TELKKARISSA JOKU SANOO JOTAIN MATKII SEN MITÄ SIELLÄ SANOTAAN.
LEIKKITAIDOT NOIN SUHT OK ESIM. PALLON POTKIMINEN ON TOSI HYVIN HANSKASS MUTTA PIKKASEN TÄLLÄSET KÄDENTAIDOT TUOTTAA TUSKAA ESIM. NUPPI PALAPELIT ON SELLAISIA MITKÄ EI OIKEEN SUJU KUN EI MALTA KESKITTYÄ JA KÄÄNNELLÄ PALOJA NIIN ETTÄ MENEVÄT PAIKALLEEN.
 
Meillä on 1,5-vuotias poika joka ei ole vieläkään innostunut kävelemään. Isoveljensä (nyt 4 v.) oppi kävelemään 1 v 2 kk iässä (kotona kävi kyllä jumppari 4-11 kk:n iässä seuraamassa kehitystä hypoglykemian vuoksi) ja vanhemmat oppineet 1 v 3 kk ja 1 v 4 kk iässä. Eli sinänsä ei ole mitään ihmeellistä. Mutta nuoremmalla pojalla ei ole mitään innostusta kävelyyn, ja aristelee kävelyä käsistä kiinni pitämällä, eikä tahdo seistä ilman tukea kuin muutaman sekunnin. Tykkää kontata, ei kovin paljon nouse tukea vasten ja tosi vähän kävelee tukea pitkin. Lähete laitettu tänään neuvolasta sairaalan fysioterapeutille.
 
meillä poika joka oppi kävelemään 2v1kk iässä,hän oli hypotoninen,ei koskaan oppinut ryömimään taikka konttaamaan,ensimmäinen tyyli millä liikuttiin eteenpäin oli peppukiito jolla liikkui useita kuukausia.
vielä siinä vaiheessa kun hän oppi kävelemään ei hän osannut nousta omin voimin seisomaan vaan se taiso tuli muutaman kk myöhemmin.
poikani ajelee 3ratas pyörällä oikein hienosti,mutta tasapaino on niin huono ettei voisi kuvitellakaan että hän ajelisi tavallisellä pyörällä.kun poikani kompastuu johonkin niin varmasti kaatuu ja lysähtää läjään kuin räsynukke tasajalka hyppimisen hän on osannut nyt puolisen vuotta ja juokseminen on sellaista matalakiitoa joka ei etene kovinkaan nopeasti,mutta yritystä on.
saksilla leikkaaminen ei onnistu eikä oikein piirtäminenkään eikä palapelit kiinnosta.
muitakin pieniä juttuja löytyy,mutta enpä taida tässä nyt ihan romaania ruveta kirjoittamaan asiasta kumminkaan.