Muutosta säässä

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 12.01.2020.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Todella hyvä artikkeli ilmastonmuutoksesta.
  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/...talonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan

  En ole aiemmin tullut ajatelleeksi, että hiilidioksidipäästöt elää yli +-100 vuoden ajanjaksolla. Eli ei väliä, kuka saastuttaa juuri nyt eniten. Jos siis syyllistä haetaan.

  Tuo oli kanssa hyvä kaavio, milloin hiilidioksidi on alkanut esiintyä ilmakehässä runsaammin. Eli vaikka ilmasto muuttuukin itsestään, ihminen on vaikuttanut siihen vasta lyhyen aikaa radikaalisti. Pudottaa pohjaa siltä väittämältä, ettei tarvitse tehdä mitään, koska isoja ja pieniä jääkausia ollut aina.
   
  #1
 2. vierailija

  vierailija Vieras

  Huvittavaa miten mittaria muuttamalla saadaan ihan kaikki syyllistettyä. Kiinaa kun ovat nyt pahimpia päästölähteitä ja jenkkejä kun ovat historiallisesti tarkastellen kumuloineet eniten hiilidioksidia. Kun suomalaisia ei ole mahdollista mitenkään muuten kritisoida, niin puhutaan sitten päästöistä henkeä kohden. Siinä on vaan se ongelma, että globaalit päästöt ovat globaaleita eivätkä henkilökohtaisia. Vaikka suomalaiset alkaisivat päästellä kymmenen kertaa enemmän kuin nyt, sillä ei edelleenkään olisi mitään merkitystä globaalisti. Ei suuntaan tai toiseen.

  Sitä paitsi jos ihan rehellisiä ollaan, oikea mittari on päästöt per neliömetri tai neliökilometri. Jokainen valtio hallitsee tiettyä prosenttia maapallosta ja näin ollen jokaisella valtiolla on vastaavan prosentin verran kiintiötä käytössään. Suomalaiset ovat kaikessa fiksuudessaan eli vahingossa osanneet olla täyttämättä maataan ja niinpä meille on allokoitu huomattavasti enemmän päästöoikeuksia per capita kuin vaikkapa hongkongilaisille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #2
 3. vierailija

  vierailija Vieras

  Propagandaa.
   
  #3
 4. vierailija

  vierailija Vieras

  #4
 5. vierailija

  vierailija Vieras

  Edelleenkään suomalaiset ei toimillaan tai toimimattomuudellaan liikuta ilmastoa yhtään mihinkään suuntaan. Oma elämämme toki voidaan tehdä vieläkin kalliimmaksi ja hankalaksi toki jos sitä haetaan.
   
  #5
 6. vierailija

  vierailija Vieras

  Väestönkasvu se on todellinen uhka, mutta sitähän vihreät eivät maailmaa halailevassa idiotismissaan uskalla ottaa huomioon lainkaan. Sen sijaan järjestetään Live aid konsertteja liikakansoitusta tukemaan ja lähetetään kehitysapua diktaattoreille, ettei vahingossakaan tulisi tarpeellista rajoittaa väestönkasvua vastaamaan luonnon kantokykyä.

  Hiilidioksidimäärän kasvun yksi parhaimpia ja hienoimpia seurauksia on kasvien saama hyöty. Niin ruoka- kuin muidenkin kasvien. Esimerkiksi Sahelin alueen pelättiin vielä 30 vuotta sitten muuttuvan täysin autiomaaksi ja osaksi Saharaa, mutta hiilidioksidimäärän kasvu ja ilmastonmuutoksen eteneminen ovat muuttaneet tämän kehityskulun täysin. Sateliittikuvt kertovat kasvillisuuden massiivisesta lisääntymisestä.
   
  #6
 7. vierailija

  vierailija Vieras

  Hauskaa, että haukut ensin mittarit ja heti perään muutat ne mieleiseksesi. Vai että neliömetrin kautta mitattuna olisi reilua, no venäläiset varmaan tykkää ajatuksestasi. Seuraavaksi maat alkaakin hankkia joutomaata ja -merta ihan vaan kasvattaakseen päästökiintiöotään.
   
  #7
 8. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei se väestönkasvu yksinään mitään selitä, jos 5miljoonaa suomalaista kuluttaa enemmän kuin 5miljoonaa intialaista. Tai sitten väestönkasvun rajoittaminen pitäisi tehdä nimenomaan sieltä eniten kuluttavasta porukasta..
   
  #8
 9. vierailija

  vierailija Vieras

  Joo, mä en jaksa enää yhtään juttua, missä puhutaan rahaeliitistä ja siitä, miten ne kituuttaa köyhää kansalaista. Jos asia näin, niin tekee ne sen jokatapauksessa jollain tapaa. Typerä köyhä kansa keskittyy kärpästen huitomiseen, aivan kuin kaiken saisi iäksi selitettyä tuolla rahaeliitillä. Väsynyt salaliitto.
   
  #9
 10. vierailija

  vierailija Vieras

  Lumikin on melkein mustaa, vaikka on vasta satanut maahan.:alien:
   
  #10
 11. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei siis mielestäsi olla fiksuja ja osata keksiä uutta tekniikkaa? Edelleen mettäläisiä kaskeamassa?
   
  #11
 12. vierailija

  vierailija Vieras

  Mulle on ihan sama jollekkin Sahelille. Sit ku muutos alkaa näkyä Suomessa ja tänne muuttaa lisää porukkaa myrskyjä pakoon, niin muuttuu ääni kellossa sullakin.
   
  #12
 13. vierailija

  vierailija Vieras

  Sitten joku viisas mies keksi roudata jätteet laaksoihin. Ei ole kakkaa kaupungissa, kun ne on siellä.
   
  #13
 14. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei osata keksiä ilmastonmuutoksen kumoavaa tekniikkaa. Ja vaikka osattaisiin, ei Suomen myyntiosaaminen riitä saamaan sitä koko maailman käyttöön. Vaikka se oloa helpottaisi ajatella, että Suomi tämän homman fiksaa, niin ajattelun tasolle se jää. Me ollaan aivan täydellisiä sivustaseuraajia tässä asiassa. Suomi on kärpäsen kakka maailman taloudessa ja politiikassa. Se nyt vain on fakta, anteeksi jos loukkasin ja pahoitin mielesi.
   
  #14
 15. vierailija

  vierailija Vieras

  Pahoitit mieleni? Hahaa. Mielenkiintoista tietenkin, miksi sanoit asiat, jotka uskot pahoittavan mun mielen. Kuvitteliko, että muutan mieleni fantastisesta argumentoinnistasi? Hahaa toisen kerran. Mutta sun huterat väitteet ei muuta todellisuutta miksikään. Ilmasto muuttuu ja ihminen vaikuttaa siihen. Itket viimeistään siinä vaiheessa, kun ilmastopakolaiset vie viimeisenkin toivon sulta saada naista.
   
  #15
 16. vierailija

  vierailija Vieras

  Mitä hauskaa siinä on kun koko "haukkumisen" pointti oli, että mittareissa ei ole mitään järkeä juuri siitä syystä, että ne on valittu tukemaan omaa kantaa. Ja kyllä se todellakin menee niin, että ainoa reilu tapa tarkastella päästöjä on suhteuttaa ne käytössä oleviin resursseihin. Me emme kuluta liikaa koska Suomi on harvaan asuttu maa. Jos täällä asuisi 200 miljoonaa ihmistä samalla kulutuksella, tilanne olisi ihan toinen.
   
  #16
 17. vierailija

  vierailija Vieras

  Intialaisia on enemmän kuin 5 miljoonaa. Ja yhdellä suomalaisella on käytössään enemmän resursseja kuin yhdellä intialaisella. Suomi on iso maa, jossa asuu pieni kansa.
   
  #17
 18. vierailija

  vierailija Vieras

  Oleellista on estää sen lisäporukan muuttaminen tänne. Luonto kyllä huolehtii tasapainosta.
   
  #18
 19. vierailija

  vierailija Vieras

  Tarkoitat siis, että olisi mielekästä verrata 200 miljoonan ihmisen kulutusta 5 miljoonan ihmisen kulutukseen ja käskeä niitä 200 miljoonaa vähentämään omaa kulutustaan, mikä on siis pienempi, kuin tällä 5 miljoonalla. Sun täytyy nyt vähän avata tätä enemmän, ei mee mulla jakeluun.
   
  #19
 20. vierailija

  vierailija Vieras

  Eikös ne resurssit olleet vasta globaaleja?:sneaky:
   
  #20
 21. vierailija

  vierailija Vieras

  Realismia, dear Watson?
   
  #21
 22. ap taas

  ap taas Vieras

  #22
 23. ap taas

  ap taas Vieras

  Miksi rahansiirtokeskustelu keskittyy ainoastaan siihen, että viherpiiperöt kurittaa köyhää kansaa? Aivan kuin kivihiiliteollisuus pyörisi nollavoitoilla ja puhtaalla hyväntekeväisyydellä kuten suomalainen Veikkaus.
   
  #23
 24. vierailija

  vierailija Vieras

  No jos et ymmärrä, niin sille minä en voi mitään. Mutta oletko varmasti yrittänyt ymmärtää vai menitkö suoraan olkiukkovaiheeseen?
   
  #24
 25. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei vaan päästöt ovat globaaleja. Mutta kun sinä et ymmärrä, niin sinä et ymmärrä...
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti