Muuttuuko teillä vedenkäyttötavat jos vedestä maksetaan kulutuksen mukaan?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e5faa426-780e-4979-8a3d-2b387731a901

Vietin lapsuuteni kerrostalossa jossa vedestä maksettiin könttäsumma, ihan sama kuinka paljon sitä käytti. Lotrasimme lapsina vedellä ihan uskomattoman paljon, suihkussa oltiin aina kauan ja leikittiin.

Aikuisena muutin asuntoon missä on aina pitänyt maksaa käytön mukaan ja kyllä on kallista, meillä on iso perhe. Emme lotraa yhtä teiniä lukuunottamatta. Tätäkin komennetaan mutta ei toimi.
Jos maksaisimme vain könttäsumman niin käyttäisin varmasti enemmän vettä ja täyttäisin joskus jopa kylpyammeen itsellen. En edes muista milloin viimeksi kylvin. Ehkä kaksi vuotta sitten? En raaski.
Pienet lapset kylvetän kyllä kerran viikossa ammeessa, laitan sen puolilleen vettä ja kaksi lasta sisään. Heistä se on hauskaa. Mutta isommat ottavat nopeat suihkut paitsi se teini jolla vesi valuu puoli tuntia. Ärsyttää.
 
vierailija
Emme lotraa veden kanssa, koska asumme omakotitalossa. En muista lotranneeni vettä turhaan edes aivan pikkuisena kun asuimme kerrostalossa. Vettä on käytetty, mutta ei koskaan lotrattu.
 
vierailija
Tuskin, tosin ensimmäistä mittarin mukaan laskutettavaa maksua ei ole vielä tullut :D Meillä siis on putkiremppa ollut viime vuonna ja tänä vuonna muuttuu tuo laskutus. Mutta olen myös asunut omakotitalossa. Siellä pitkät kuumat suihkut näkyivät sähkölaskussa.
 
vierailija
Asumme ok-talossa joten maksu käytön mukaan. Kylmä vesi ei maksa paljon, mutta sen lämmitys maksaa! Eli kastelen nurmikkoa jos huvittaa, mutta lämpimässä suihkussa kehoitan olemaan nopea (haastavaa kolmen pitkätukkaisen kanssa)
 
  • Tykkää
Reactions: krut