Napanuorasolmu ja napanuora kaulan ympäri

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja itku tuli, 06.06.2011.

 1. "..."

  "..." Vieras

  Meidän pojalla oli 2 kertaa kaulan ympäri (kiristyi ponnistusvaiheessa ja jouduttiin katkaisemaan kun pää oli ulkona) ja lisäksi tuplasolmu, "todellinen solmu" jonka takia vauvan kasvu oli hidastunut ja meillä oli kuulemma enkeleitä matkassa että ei käynyt huonosti...
   
  #26
 2. "onni"

  "onni" Vieras

  meillä melkein 5kg oli napanuora kaulanympäri ja lisäksi se oli melkein 1m pitkä!
   
  #27
 3. "vieras"

  "vieras" Vieras

  mitä tarkoittaa, että napanuora on puneella? meillä kolmannella oli kerran kaulan ja koko kehon ympäri. sykkeet putoili suoistusten aikana ja lopulta lastenlääkäri käskikin olla makuullaan vasemmalla kyljellä loppu synnytyksen ajan kun se oli ainoa asento missä sykkeet oli hyvät.
   
  #28
 4. [QUOTE="vieras";23922793]mitä tarkoittaa, että napanuora on puneella? meillä kolmannella oli kerran kaulan ja koko kehon ympäri. sykkeet putoili suoistusten aikana ja lopulta lastenlääkäri käskikin olla makuullaan vasemmalla kyljellä loppu synnytyksen ajan kun se oli ainoa asento missä sykkeet oli hyvät.[/QUOTE]

  Kiemuralla kuten puhelimenjohto. Tai jos olet muksuna tehnyt sellaisia nyörejä... pyörittämällä lankoja nippuna, kunnes kaksinkerroin laitettaessa muodostavat paksumman nyörin.

  Ei auttanut mikään asentohoito tuossa. Lapsivettä oli valtavasti ja poika heitteli voltteja ja harrasti kuviokelluntaa kitarisoissa kunnes kalvot puhkaistiin. Läsähti vauhdilla lantioon ja satutti niskansa (josta tuli ihan hyvä jumppaamalla) ja äänet katosivat.
   
  #29
 5. Scala

  Scala Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1 594
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulta on kuollut vauva kohtuun neljä vuotta sitten. Syy oli napanuorakomplikaatio, napanuora (pitkä sellainen) oli 2 kertaa kaulan ympäri. Tuona vuonna napanuorakomplikaatiosta johtuva hapenpuute oli reilun 50 vauvan kuolinsyy.
   
  #30
 6. Tiiteni

  Tiiteni Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2007
  Viestejä:
  533
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mun esikoisella oli napis tiukasti kaulan ympäri ja katkaistiin heti pään synnyttyä. Vauva sai 6 ja 8 pistettä. Seuraavana päivänä vauvasta katsottiin PVK (verenkuva), että onko hemoglobiini laskenut liikaa, kun ei kerennyt saada istukasta kaikkea verta ennen napoanuoran katkaisua. Hb oli hyvä ja muutenkin vauvan vointi ok. Terve ja reipas 5-vuotias on nyt.
   
  #31
 7. "elina"

  "elina" Vieras

  hei kysyisin sellasta et jos vauvalla on syntyessään napanuora kaulan ympäri ja käy lähellä kuolemaa niin onko mahdollista että aikuisiässä tulee jotai vaikutuksia?
  voiko jotkut sairaudet johtua siitä...? kuulostaa tyhmmältä mutta kiinnostaa hirveästi.
  Kiitos etukäteen. :)
   
  #32
 8. [QUOTE="elina";24330002]hei kysyisin sellasta et jos vauvalla on syntyessään napanuora kaulan ympäri ja käy lähellä kuolemaa niin onko mahdollista että aikuisiässä tulee jotai vaikutuksia?
  voiko jotkut sairaudet johtua siitä...? kuulostaa tyhmmältä mutta kiinnostaa hirveästi.
  Kiitos etukäteen. :)[/QUOTE]

  esim. autismin kirjoon kuuluvat neurologiset epätyypillisyydet ovat käsittääkseni mahdollisia, mutta kuten aiemmin kirjoitin, itse syytän geenejä. ;)
   
  #33
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti