Norjaan töihin?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja "sairaanhoítaja", 23.01.2012.

 1. Olen koulutukseltani terveydenhoitaja. Nyt on alkanut kiinnostamaan kovin lähteä ulkomaille vuodeks tai pariksi, ja ehkä kauemmaksikin aikaa jos tykkää ja viihtyy kovin. Lähinnä olen miettinyt Norjaa ja sairaanhoitajan töitä. Norjan kieltä en osaa lainkaan, kohtalaisesti ymmärrän ruotsia ja joka päivä töissä sitä joudun/saan käyttää.
  Mutta jotta tämä ei olisi niin yksinkertaista, niinpä minulla on 5vuotias lapsi joka toki lähtisi mukaan. Olen yksinhuoltaja, parisuhdetta ei ole joten mikään ei sinällään pidätä pysymään kotomaassa. Tutkin tässä mielenkiinnon vuoksi tota lasten päivähoito asiaa, ja jos ymmärsin niin norjassa lapset aloittaa jo 5 vuotiaana esikoulun ?, joten se vähän hirvittää koska lapsikaan ei tokikaan osaa/ymmärrä norjaa sanaakaan, ei myöskään ruotsinkieltä.
  Yhtenä vaihtoehtona on että muuttais ihan rajalle ja kävis töissä norjan puolella, mutta en tiedä kuinka tämä käytännössä onnistuu. Kokemusta?

  Kertokaahan kokemuksia; millaista on Norjassa töissä? sairaanhoitajan palkka? oppiiko kielen kuinka nopeasto? pärjääkö alkuun ruotsin kielellä? onko jokin tietty paikkakunta mitä voit suositella?
   
  #1
 2. Cosmopolitan

  Cosmopolitan Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.04.2005
  Viestejä:
  8 967
  Saadut tykkäykset:
  0
  En osaa muuta kommentoida kuin , että lapsi oppii kielen todella nopeasti eli siitä ei tarvitse olla huolissaan. Luulen, että työpaikka järjestää kielikursseja ulkomailta tuleville hoitajille.
   
  #2
 3. Kannattaisi ehkä haeskella tietoa niiden työnantajien sivuilta, jotka noita töitä tarjoaa.
  Siellä on ehkä muutakin tietoa kuin; "mä ainakin luulen"...
   
  #3
 4. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Siis voiko terveydenhoitaja tehdä sairaanhoitajan töitä?
   
  #4
 5. Ken guru

  Ken guru Vieras

  [QUOTE="vieras";25508325]Siis voiko terveydenhoitaja tehdä sairaanhoitajan töitä?[/QUOTE]

  Terveydenhoitaja on myös sairaanhoitaja.
   
  #5
 6. ..

  .. Vieras

  jos muutat rajalle niin muuta norjan puolelle rajaa. pohjois-norjassa on alueelliset verovähennykset niin suuret että verot kannattaa maksaa norjaan, ei suomeen.. en vaan sitten tiedä ottavatko suomen puolelle päivähoitoon jos asut norjan puolella..
  uskoisin kanssa että joku ratkaisu lapsesi hoitoon järjestyy, et varmaan ole ensimmäinen lapsekas joka sieltä hakee töitä, joten kannattanee olla suoraan työnantajiin yhteydessä.
   
  #6
 7. "aloittaja"

  "aloittaja" Vieras

  Jep, kyllä terveydenhoitaja saa työskennellä sairaanhoitajana. Tällä hetkellä teen sairaanhoitajan töitä. Työsopimukseni on kesän loppuuun saakka, vaikka pidän nykyisestä työpaikasta niin olisi mahtavaa päästä kokemaan jotain uutta.

  Mietin sitä että muutto toiseen maahan voi olla aika kova paikka pienelle lapselle, kun kaverit/tuttavat/sukulaiset jää kotosuomeen, mietin sitä että kuinka muutto vaikuttaa sitten lapseen... Ennen valmistumista ajattelin Norjaan lähtöä, mutta sitten sen hautasin kun sain täältä töitä valmistumisen jälkeen. Mutta nyt taas tämä norja innostus iskee. Koen että olisi mielenkiintoista, avartavaa työskennellä siellä pari vuotta ja samalla oppis kieltä.

  Toki asumismenot, ruoka ym. kulut ovat norjassa toista luokkaa kuin täällä, mietikin että jääkö palkasta loppujen lopuksi mitään säästöön?
  Oisko pohjois-norja se "oikea" paikka? kun ei tunne maata, ei ole ketään tuttua joka olisi siellä tehnyt töitä niin siksi täällä tyhmänä kyselen. :D ja miten on kannattaako olla yhteydessä suoraan työnantajiin vai välitysfirmoihin?
   
  #7
 8. "vierailija"

  "vierailija" Vieras

  Lapset menevät siellä ekalle saman ikäisinä, kuin täällä eskariin. Eskarinimitystä ei siis ole, vaan silloin aloitetaan ekaluokka.
   
  #8
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti