Nykyistä pahempi epidemia riehui Euroopassa vain muutama vuosi sitten ja tappoi yli 200 000 ihmistä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Euroopassa levinnyt influenssaepidemia aiheuttaa yli 200 000 ihmisen ylimääräisen kuoleman verrattuna tavanomaiseen influenssakauteen. Myös Suomessa tauti on harvinaisen paha ja tappaa arviolta 1 400 ihmistä tavallista enemmän.

Ei, tämä ei ollut ennuste parhaillaan leviävän koronaviruksen aiheuttamasta tuhosta, vaan kertaus kauden 2016-2017 epidemiasta, jonka poikkeuksellinen tappavuus näkyy selvästi ylikuolleisuutta mittaavan Euromomo-järjestön kuolleisuustilastoista.
Tässä koronaviruksen tapauksessa on syntynyt poikkeuksellinen paniikki. Media on tietenkin osallistunut täydellä teholla paniikin lietsomiseen jatkuvalla uutisoinnilla. Yleensä yhteiskunta on kuitenkin kohtalaisen immuuni tuollaiselle joten nyt herää kysymys mikä on toisin. Luultavasti kyse on vaan siitä, että nousukautta on jatkunut niin pitkään, että meillä on ollut kollektiivinen alitajuinen valmius sille, että on aika asioiden mennä päin p*rsettä. Markkinavoimat tarttuvat mahdollisuuden romahduttaa osakekurssit ja ihmiset hyppäävät paniikkijunaan koska markkinat romahtavat ja mediakin on sitä mieltä. Rajojen sulkemisesta on puhuttu jo vuosia joten siitäkin on oikeastaan konsensus olemassa kunhan vaan saatiin sopiva tekosyy. Ns. populistiset liikkeet ajavat kovia toimia koska se on trendikästä eikä vastapuolikaan vastusta koska ne toimet ovat trendikkäitä. Jne. Kyseessä on itseään ruokkiva kierre, joka tapahtuu koska maailma liikkuu sykleissä ja nyt on aika syklin kääntyä.
 
Ei syytä huoleen, esim Suomessa tautipiikki on vasta noin 2 kk:n kuluttua.

Aamun tilasto kertoo kuolleiden kokonaismääräksi 165.035 kpl. Mutta se on tietysti jo nyt wanha tieto!
 
vierailija
  • Tykkää
Reactions: Latimeria
vierailija
Mikäli koronavirusepidemian annettaisiin riehua vapaasti tuon influenssaepidemian tapaan, johon oli sentään rokote, kuolleiden määrä mitattaisiin miljoonissa, jopa kymmenissä miljoonissa maailmanlaajuisesti. Eli koronaviruspandemia on paljon pahempi.
Jos jokainen eurooppalainen sairastuisi, kuolisi 3 300 000 ihmistä. Jos maailmassa sairastuisi 7 miljardia ihmistä, niin sitten päästäisiin kymmeniin miljooniin eli runsaaseen 46 miljoonaan, mutta se taitaa olla aikamoista scifiä.
 
vierailija
Hyvä analyysi. Paniikkijuna. Ensin oli sarssit sun muut, sitten vouhkattiin elintavoista, tuli ilmastohätä ja sitten populistiperseilijät. Ehkä tämä antaa sitten viimeisimmillekin mahdollisuuden nousta siihen paniikkijunaan.
Itse jään kyllä asemalle vieläkin...
 

Yhteistyössä