Nyt mammat haluan tämän asian selväksi: Miten vaahdotetaan voi ja sokeri???

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja ei voi olla näin vaikeeta, 09.07.2009.

  1. Tosi monessa reseptissä käsketään tehdä niin. Mut kun mä heitän margariinin ja sokerin kulhoon, ja vispaan, niin ei siitä vaahtoa tule.
     
    #1
  2. vieras

    vieras Vieras

    No ei se ihan kirjaimellisesti vaahtoa ole, mutta sellaista kuohkeaa mössöä. :D Käytä voita, se on parempaa. ;)
     
    #2
  3. Edna Birch

    Edna Birch Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    09.05.2005
    Viestejä:
    9 760
    Saadut tykkäykset:
    0
    vispaat ihan järkyttävän kauan, siis tosi kauan. mielellään sähkövatkaimella. ja sen laardin tulee olla pehmeää, ei sulaa.
     
    #3
  4. vieras

    vieras Vieras

    se on vaahtoa silloin kun margariinisokerimössössä ei enää tunnu sokerin kiteitä
     
    #4
  5. vieras

    vieras Vieras

    vatkaat sähkövatkaimella niin kauan että seos on valkoista
     
    #5
  6. MorbidMama

    MorbidMama Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    05.05.2007
    Viestejä:
    17 849
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vispaat..käsin??? Siinä kyllä saattaa kestää.. :saint:
     
    #6
  7. ap

    ap Vieras

    No ei tod ku koneella. Mut ei siitä siltikään vaahtoa tule, vaan sellasta voisokerimössöä.
     
    #7
  8. MorbidMama

    MorbidMama Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    05.05.2007
    Viestejä:
    17 849
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, no mä kypsähdän siihen sekottamiseen melko nopeaan...olisko viis minsaa tms. Mutta ei se koskaan ole pahemmin lopputulokseen vaikuttanut...että sokerit on vielä havaittavissa pieninä rakeina.
     
    #8
  9. vieras

    vieras Vieras

    Mä vatkaan puolituntia koneella niin että se on kuohkeaa vaahtoa.Samoin jos munat ja sokeri pitää vaahdottaa.=)
     
    #9
  10. MorbidMama

    MorbidMama Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    05.05.2007
    Viestejä:
    17 849
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ohoh..vau! Tuleeko niistä kakuista sitten kuohkeampia..siis huomattavasti???
     
    #10
  11. j

    j Vieras

    Puoli tuntia?!?!?! Mulla on tullu ihan hyviä kakkuja ja leipomuksia, vaikka vatkaan vaan pari minuuttia.
     
    #11
  12. mammutti

    mammutti Vieras

    Just näin ja pehmee voi vaahtoutuu helpommin ja sitä saa vatkata isolla teholla tosi kauan. Itse teen sen yleiskoneella et eka sillä leikkuuterällä soosiksi voi-sokeri ja sitte vaihdan vatkainterän :)
     
    #12
  13. vastaan

    vastaan Vieras

    Tulee,todella kuohkeita.Mm täytekakku pohjasta tulee aivan ihana!!Meille koulussa opetettiin tuo puolituntia vatkausta kun tilaustöitä tehtiin ja niistä tuli niin ihania aina ettei ole voinut tavasta luopua. :)
     
    #13
  14. ap

    ap Vieras

    Herranjestas, puoli tuntia! Kolme minsaa on mulle pitkä aika. Eikös vatkain ylikuumenekin, jos puoli tuntia surruttaa.
     
    #14
  15. vieras

    vieras Vieras

    Ei ainakaan mun kone. Leipomon tilaustöitä piti vatkata noin kauan ja kyllä niistä ihania tuleekin. :)
     
    #15
  16. vieras

    vieras Vieras

    Eikä siis oikeesti pidempi vatkaus - kuohkeampi kakku. Ei ihme jos et ole saanu vaahtoa aikaan kun kolme minsaa vatkaat ;)
    Kokeile seuraavaksi kunnolla riittävän pitkää vatkausta :)
     
    #16
  17. Alex

    Alex Vieras

    Voin vaahdottamiseksi riittää ihan lyhyt vatkaus. 20 sek. riittää.
     
    #17
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti