Ohjeitä terveeliseen ruoka tapaan??

No niin nyt kehiin sitten terveelistä ruokaa,välipalat,aamupalat,iltapalat ja ruoka. Kuinka terveelisesti teillä syödään? Jos syöt terveelisesti mitä syöt ja huomioon otetaan myös lapset, lapsilla ikää 1.4v,7v ja 8v. Sitten tarvisi kadottaa tai päästä eroon karkki himosta,mitä tilalle voisi syödä kun tekee makeeta mieli?
 
Alkuperäinen kirjoittaja PikkuMyy-78:
No niin nyt kehiin sitten terveelistä ruokaa,välipalat,aamupalat,iltapalat ja ruoka. Kuinka terveelisesti teillä syödään? Jos syöt terveelisesti mitä syöt ja huomioon otetaan myös lapset, lapsilla ikää 1.4v,7v ja 8v. Sitten tarvisi kadottaa tai päästä eroon karkki himosta,mitä tilalle voisi syödä kun tekee makeeta mieli?
Tärkeintä on pistää perusasiat kuntoon, hienosäätöön on aikaa myöhemmin.

1) Selkeä, pysyvä ateriarytmi. Ei illatpitkät kaapillakäyntia, vaan aamiainen+lounas+iltapäiväpala+illallinen + iltapala
2) täysjyvä- ja ruisleipä käyttöön, pullat ja patongit ja muu vaalea leipä pannaan muuten kuin juhlapäivinä
3) kerma- ja voipohjaiset kastikkeet ja muut vastaavat ruuat vain juhlapäivinä, sama koskee pizzaa, hampurilaisia, sipsejä ja muuta pikaruokaa/naposteltavaa
4) juomaksi rasvatonta maitoa, vettä, laimeaa sokeritonta mehua. Limsa on juhlajuomaa.
5) Joka aterialla salaattia (ei majoneesipohjaista!) tai lämmin kasvislisuke, esim. pakasteesta papuja mikrossa tai muita valmiita sekoituksia joita löytyy todella paljon erilaisia pakastealtaista
6) kasvisruokaa ainakin kahdesti viikossa
7) ruuanlaittorasvana kasvisöljy
8) karkkipäivä käyttöön kerran viikossa, jälkiruokana arkena esim. hedelmä, kiisselit, marjat
9) santsaus kuriin; normaali ihminen pärjää yhdellä reippaalla ateria-annoksella pääruokaa
10) kevyemmät ja terveellisemmät ruuanlaittotekniikat käyttöön: höyrytys, keittäminen, uunissa... Paistinpannu lepäämään useimpina päivinä.
11) Leipä + fiksut päälliset on erinomainen aamupala/välipala/iltapala. Salamit, metwurstit ja rasvaiset juustot ovat juhlaruokaa, parhaita päällisiä ovat kasvikset, kinkku, kevytjuustot, raejuusto jne
12) aamiaisella ei sokeri- tai suklaahuurrettuja muroja
13) jos aterialla jää nälkä, täytetään maha salaatilla ja kasviksilla
14) makeanhimoon rusinat, kevyt jälkiruoka, hedelmät ovat erinomaisia. Yleensä makeanhimo johtuu liian vähäisestä oikean ruuan saannista! Toisaalta 1-2 suklaapalaa päivässä ei kenenkään ruokavalion terveellisyyttä kaada, kannattaa vain suosia oikeaa suklaata jossa on vain vähän sokeria, maitoa eikä keinotekoisia väriaineita, se ei aiheuta samanlaista ahmimishinkua kun supersokeriset karkkisuklaat

---------------------------------------
Terveellistä kasvis- ja muuta ruokaa sekä luksusherkkuja:
http://safkaseireeni.blogspot.com

 
Rasvattomassa maidossa on enempi sokeria kuin täydessä maidossa. Aito lehmänmaito on parasta ja oikea voi. lailla pitäisi kieltää monet niin sanotut kevyt tuotteet koska ne ei ole terveellisiä. Kevytlevitteet yms on keinotekoisia ja esim nämä kevyt levitteet rasvet joita ihmiset laittaa leivälleen ovat yhtä prosessia vaille muovia. tällaisia monet vaan terveystuotteina käyttää
 

Yhteistyössä